19/4/12

Good luck, Mr. Ernesto






Όλα τα ωραία κάποτε έχουν ένα τέλος. Μια σκληρή αλήθεια και μια πραγματικότητα από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς. Η απόφαση του Ερνέστο Βαλβέρδε να μη συνεχίσει στον Ολυμπιακό, σίγουρα φέρνει μια απογοήτευση, γιατί κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το έργο του και την δημιουργία μιας ομάδας, που απολύσαμε, κατακτώντας τίτλους, αλλά και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο.

Ακόμα και οι «εχθροί» του Ισπανού τεχνικού, παραδέχονται ότι επί των ημερών του η ομάδα είχε μια ταυτότητα και η προσφορά του ήταν μεγάλη. Το μοναδικό κακό με τον Βαλβέρδε ήταν, ότι δεν ήξερες αν θα τον έχεις και την επόμενη μέρα, με τα ερωτηματικά πάντα να υπάρχουν, γιατί, δεν μπορεί να μείνει για πάντα στον Ολυμπιακό, την στιγμή που η διοίκηση τον στήριζε και με τον παραπάνω. Και ο Μαρινάκης έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει.

Γνώρισα από την πρώτη ημέρα τον Βαλβέρδε, όταν πρωτοήρθε την Ελλάδα και την πρώτη προετοιμασία στο Σέεφελντ πριν από τέσσερα χρόνια.

Ένας κύριος με το όλα του. Μπορεί να παρεξηγήθηκα από κάποιους, για την καθολική στήριξη μου στον Ισπανό, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές για την ομάδα, αλλά η άποψη μου ήταν (και θα είναι), ότι από τον πάγκο του Ολυμπιακού πέρασε, ο καλύτερος προπονητής, τα τελευταία χρόνια και ο ποιο πετυχημένος με αριθμούς και όχι με λόγια.

Ο τρόπος που αντιμετώπιζε τις καταστάσεις, ηρεμία του και οι αντιδράσεις του σε δύσκολες στιγμές, δείχνουν ποιότητα ανθρώπου, πάνω από όλα, κάτι που λείπει από το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την κοινωνία μας γενικά.

Δεν θα ξεχάσω ένα γεύμα στους απεσταλμένους ρεπόρτερ, κατά την διάρκεια μιας προετοιμασίας στην Αυστρια. Να έχεις μια κάμερα και να καταγράφεις. Και τι δεν άκουσε ο άνθρωπος, Και όμως σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Έκανε σαν να είχε δίπλα του και άλλους «προπονητές»….

Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει και δεν έχει δυστροπήσει, όταν του γράψεις κάτι εις βάρος του. Κανένα μορφασμό , καμία διαμαρτυρία. Όλα τα αντιμετώπιζε ρεαλιστικά και με χαμόγελο.

Άκουσα πολλές φορές για τις εμμονές του και άλλα τέτοια. Ποιος προπονητής στον κόσμο δεν έχει εμμονές, η κάποια κολλήματα; Κανένας. Όλοι έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. Όμως κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι αυτός ο Ολυμπιακός είναι δημιουργία του και το κυριότερο αφήνει μια παρακαταθήκη στον σύλλογο. Μια ομάδα με ταυτότητα και ένα στυλ παιχνιδιού, που μπορεί να συνεχίσει ένας άλλος προπονητής της αξίας του Ερνέστο.

Λένε ότι ο προπονητής κρίνετε από τα αποτελέσματα. Άρα ο Βαλβέρδε είναι απόλυτα πετυχημένος και ο άνθρωπος που έβαλε την δική του σφραγίδα στην ομάδα.

Όλοι ξέρουν ότι δεν φεύγει από τον Ολυμπιακό, γιατί το θέλει, αλλά γιατί στην ζωή κάποια πράγματα δεν σου έρχονται όπως τα θέλεις. Δεν φεύγει για να πάει στην Μπαρτσελονα, την Βαλένθια, την Μπιλμπάο, η όπου αλλού πάει. Φευγει γιατί έχει πάνω από όλα, την οικογένεια και κάποια άλλα πράγματα.

Καλή τύχη Ερνέστο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου