10/8/10

ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ.«ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ»



Με υπομονή και σκληρή δουλειά δήλωσαν πως θα χτίσουν το νέο Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την επίσημη παρουσίαση του Iσπανου προπονητή από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ.
Πρόλογος πάντως με μεγάλη σημασία απο τον Βαγγέλη Μρινάκη
Ο μεγαλομλετοχος της ΠΑΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και του παρέδωσε τα… κλειδιά της ομάδας. «Η γνώμη μου για τον Ερνέστο είναι γνωστή εδώ και μήνες και την έχω εκφράσει δημόσια. Τις τελευταίες ημέρες είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και είδα έναν άνθρωπο που αγαπά τον Ολυμπιακό, τον κόσμο του και θέλει να βοηθήσει την ομάδα. Δεν μιλήσαμε ούτε για χρήματα, ούτε για μεταγραφές. Σημασία έχει ότι έχουμε ένα κοινό όραμα για να χτίσουμε έναν νέο Ολυμπιακό, που θα πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το έδειξε πηγαίνοντας από το αεροδρόμιο στην προπόνηση, χωρίς να έχει υπογράψει και χωρίς να έχει συμφωνήσει σε κάποιες λεπτομέρειες. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπά αυτό που κάνει και θέλει να πετύχει. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Χρειάζεται δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά για να ξαναχτίσουμε τον Ολυμπιακό», είπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και πρόσθεσε πως ο νέος προπονητής θα αποφασίζει για όλα τα αγωνιστικά ζητήματα: «Θέλω να ευχηθώ στον Ερνέστο καλή επιτυχία. Ο Βαλβέρδε από σήμερα είναι αυτός που αποφασίζει ποιος θα μπαίνει και ποιος θα βγαίνει από τα αποδυτήρια, ποιοι θα είναι στο επιτελείο του, ποιοι παίκτες θα έρθουν και ποιοι θα φύγουν. Θα έχει την πλήρη στήριξή μας. Το λέω και το ξεκαθαρίζω από την αρχή. Αυτή τη στιγμή το αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού είναι ο Ερνέστο».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τη σειρά του δήλωσε αποφασισμένος για σκληρή δουλειά και ζήτησε υπομονή.
«Είχα αποφασίσει να μείνω στην Ισπανία, αλλά τελικά επέλεξα να έρθω εδώ. Ένιωσα πως έχω μια υποχρέωση απέναντι στην ομάδα για τον τρόπο που μου φέρθηκε όταν ήμουν εδώ. Δεν μπορούσα να συνεχίσω να λέω όχι και αποφάσισα να έρθω. Πρέπει να ξαναχτίσουμε τον Ολυμπιακό, μια ομάδα που πέρυσι ήταν πέμπτη στο πρωτάθλημα και αποκλείστηκε νωρίς από την Ευρώπη. Χρειάζεται υπομονή, δουλειά και δεν θα είναι εύκολο. Δεν έρχομαι με μαγικό ραβδάκι. Πάντα εκτιμώ το καλωσόρισμα του προέδρου και τη συμπεριφορά σας απέναντί μου. Ελπίζω να έχουμε πολλές επιτυχίες, αλλά αυτή τη στιγμή σας ζητώ υπομονή», τόνισε.

Ερωτηθείς αν αισθάνεται αυτή τη φορά πιο ώριμος και έτοιμος να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις, απάντησε: «Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στην πρόκληση αυτή. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα ανταποκριθώ. Ήταν δύσκολο να πάρω την απόφαση να έρθω λόγω προσωπικών προβλημάτων, αλλά δεν μπορούσα να λέω όχι».

Όσο για το τι άλλαξε σε σχέση με τις προηγούμενες προτάσεις που του έγιναν από τον Ολυμπιακό και επέλεξε αυτή τη φορά να επιστρέψει, τόνισε: «Ο κύριος Μαρινάκης ήρθε το Σάββατο στη Βαρκελώνη και του είπα το ναι. Λόγω της υποχρέωσης που νιώθω απέναντι στον Ολυμπιακό και της δύσκολης θέσης που βρίσκεται, αποφάσισα να έρθω. Είμαι ένας άνθρωπος που δρα ανάλογα με τη στιγμή. Όταν μου είχε γίνει προηγουμένως πρόταση να επιστρέψω δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Ίσως έχει να κάνει και με τον πρόεδρο. Τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Και πέρυσι κάποια στιγμή με κάλεσε ο Ολυμπιακός, αλλά είχα πει όχι. Δεν μπορούσα να λέω συνέχεια όχι. Ήθελα να έρθω».

Για το αν έχει εικόνα της κατάσταση της ομάδας ανέφερε: «Είμαι πολύ λίγο χρόνο εδώ. Θα ήθελα ο κόσμος να εμπιστευτεί την ομάδα, ώστε και οι παίκτες να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Ξέρω πως είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά ο κόσμος, που είναι εκπληκτικός, πρέπει να στηρίξει την ομάδα και τους παίκτες».

Στο ερώτημα πότε ο Ολυμπιακός θα είναι σε θέση να παίξει το ποδόσφαιρο που θέλει ο ίδιος, όπως στις μεγάλες νίκες με Μπενφίκα και Χέρτα υπό τις οδηγίες του, απάντησε: «Όλες οι ομάδες έχουν αλλάξει. Δεν πρέπει να κοιτάμε το παρελθόν, τι κάναμε απέναντι στην Μπενφίκα ή τη Χέρτα, αλλά να κοιτάμε το μέλλον».

Για το αν έπαιξε ρόλο η έλευσή του στην ομάδα η πραγματοποίηση σημαντικών μεταγραφών, όπως του Ριέρα, του Ιμπαγάσα και του Ρόμενταλ, τόνισε: «Όχι, δεν έχει να κάνει με αυτό η απόφασή μου».

Αναφορικά με τα αγωνιστικά του πλάνα είπε: «Το ότι δεν συμμετέχουμε στην Ευρώπη μάς κάνει να συγκεντρωνόμαστε περισσότερο στο πρωτάθλημα. Μου αρέσουν οι ομάδες που παίζουν με ρυθμό, το γρήγορο παιχνίδι που τραβά τον κόσμο και τον κάνει περήφανο για την ομάδα του. Μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός ήταν πέμπτος στο πρωτάθλημα και όταν δεν νικάς καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να νικάς. Χρειάζεται πολλή υπομονή και δουλειά για να ξαναχτίσουμε την ομάδα. Ζητώ την υπομονή σας και να στηρίξουμε τους παίκτες, γιατί αυτοί είναι το κλειδί για όλα. Δεν γίνεται να νικάμε σε όλα τα παιχνίδια, γιατί αυτό είναι αδύνατο. Αυτό που θα προσπαθήσω είναι να κάνω τον κόσμο του Ολυμπιακού να αισθανθεί περήφανος για την ομάδα του. Θέλω η ομάδα να μπαίνει πάντα στο γήπεδο για να κερδίζει, έστω κι αν δεν είναι πάντα εφικτό αυτό. Στο φιλικό της Παρασκευής με τη Ρόμα θέλω να γνωρίσω καλύτερα τους παίκτες και να νιώσουν οι ίδιοι πως παίζουν καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου