26/2/13

«Πάνε να βγάλουν τα απωθημένα τους»






Εδώ και λίγο καιρό δεν έχω την διάθεση να γράψω στο blog μου, αλλά είμαι υποχρεωμένος να δώσω κάποιες εξηγήσεις για φίλους που με ρωτάνε.
Έχουν συμβεί πολλά και διάφορα με τον Ολυμπιακό, τον τελευταίο καιρό, που με χουν «ξενερώσει», χωρίς αυτό να σημαίνει να ότι  έπαψε η αγάπη μου για αυτή την ομάδα και τα συναισθήματα παραμένουν πάντα δυνατά.
Αλλά  είναι κάποια πράγματα που δεν με αφήνουν να χαμογελάω και να δω το παρόν αλλά και  μέλλον με αισιοδοξία.
Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό γιατί μετά τα πέτρινα χρόνια, έζησα μια 15ετία, η οποία πιστεύω ήταν η  καλύτερη του συλλόγου από κάθε άποψη. Και από τίτλους και από την παρουσία μεγάλων παικτών που φόρεσαν την «ερυθρόλευκη» φανέλα και προσέφεραν ανεπανάληπτες στιγμές.
Είναι νόμος. Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν.
Όχι δεν εννοώ ότι τέλειωσε ο Ολυμπιακός, ούτε ότι θα σταματήσει να παίρνει τίτλους.
Άλλωστε σε αυτές τις δύσκολες εποχές  είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της και έχει μια διοίκηση που  τουλάχιστον βγάζει υγεία
Πληρωμένοι οι παίκτες, υπάρχει προπονητής και χωρίς οικονομικές εκκρεμότητες.
Αλλά ρε παιδί μου δεν είναι αυτός ο Ολυμπιακός που με τρελαίνει, να πάω στο γήπεδο και να κάτσω στην τηλεόραση να τον απολαύσω.
Κατά κάποιο τρόπο δικαιολογώ μερίδα των οπαδών που δυσανασχετεί.
Γιατί;
Γιατί όλοι αυτοί  γνώρισαν τα προηγούμενα χρόνια μεγαλειώδεις στιγμές και τώρα όλα τους «ξυνίζουν»
Δεν είναι ο Ολυμπιακός των προηγούμενων  χρόνων, αλλά και αυτός  της εποχής Βαλβέρδε.
Υπάρχει όμως ένα ΑΛΛΑ. Μπορεί να υπάρχει η απογοήτευση στον κόσμο, αλλά από   το να «κράζει» όλο το γήπεδο τον Μαρινάκη τους παίκτες και τον προπονητή(τον Ζαρντιμ), έχει διαφορά.
Και εγώ «αλλιώς ονειρεύομαι τον Ολυμπιακό», αλλά έχοντας επίγνωση τι συμβαίνει αυτή την εποχή στην Ελλάδα και βλέποντας τα πράγματα ρεαλιστικά, δεν μου πάει να φωνάξω αυτό το σύνθημα…
Δεν είμαι ΜΑΛΑΚΑΣ να απαιτώ από τον Μαρινάκη να πάρει τον Σνάιντερ, που πήγε στην Τουρκία. Γιατί το άκουσα και αυτό.
Εντάξει έχουν γίνει λάθη. Και επιλογές που δεν βγήκαν.
Δεν μπορώ όμως να πηγαίνω στο γήπεδο με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει το πρωτάθλημα εδω και καιρό και ο κόσμος να γκρινιάζει και να ακούς αποδοκιμασίες!
Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο…
Την  άποψη μου την έχω πει από το καλοκαίρι. Ο Μαρινάκης  έφτιαξε τον Ολυμπιακό για να πάρει το πρωτάθλημα και τίποτε περισσότερο.
Έχει παρασυρθεί και αυτός από την κατάσταση που επικρατεί και τον «παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο» και το μόνο που θέλει είναι  να υπάρχει μια υγεία στο σύλλογο.
Λάθος οι αποδοκιμασίες και η συμπεριφορά μερίδας του κόσμου(που παρασύρουν και άλλους)
Πολύ απλό. Δεν σου αρέσει αυτό που βλέπεις, δεν πας στο γήπεδο.
Μου μετέφεραν μετά το παιχνίδι με την Λεβάντε, ότι ακόμα και από τα επίσημα και πίσω από τους πάγκους των ομάδων το κράξιμο έπεφτε σύννεφο.
Ακόμα και τον Λυκογιάννη έβριζαν!
Αυτοί αγαπάνε τον Ολυμπιακό;
Γιατί πάνε στο γήπεδο και δεν κάθονται στο σπίτι τους;
Έχουν σκεφτεί ποτέ, αν κάποια στιγμή ο Μαρινάκης «στραβώσει» και τα παρατήσει τι θα γίνει;
Και μη μου πει ότι ο Ολυμπιακός είναι «μαγαζί γωνία», γιατί αυτή την στιγμή κανένας δεν θα  βρεθεί να αναλάβει αυτό το φορτίο και θα φτάσουμε να είμαστε σαν τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.
Συμπέρασμα. Έχει προβλήματα ο κόσμος και  κάποιοι θεωρούν σωστό να πηγαίνουν στο Καραϊσκάκη για να ξεσπάσουν και να βγάλουν τα απωθημένα τους…

1 σχόλιο:

  1. Κώστα,πάρα πολύ σωστά όσα γράφεις και όσο κι αν διαφωνώ με πολλές απο τις κινήσεις του προέδρου δεν πάβω να εκτιμάω οτι στα δύσκολα είναι κοντά στον ολυμπιακό. Μόνο σε μια φράση σου διαφωνώ στον Λυκογιάννη που είμουνα έτοιμος να του δείξω πως πρέπει να τρέχει για την ομάδα γιατί σε αρκετές φάσεις περπάταγε ανενόχλητος απο τα αριστερά και ήταν πραγματικά σιχαμένο αυτό που έκανε (πρέπει να του δείξουν του μικρού όλα τα βίντεο του Τάσου Πάντου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή