27/3/13

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ








Το OXI  στον Κόκκαλη, η ΠΙΚΡΑ   του Ολυμπιακού , οι ΑΡΝΗΣΕΙΣ  για την καριέρα του προπονητή.


ΜΠΟΡΕΊ  να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και αρκετά χρόνια, όμως το όνομα του δύσκολα θα το ξεχάσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού.
Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το Ελληνικό ποδόσφαιρο και έλαμψε με την παρουσία του φορώντας την «ερυθρόλευκη» φανέλα για πολλά χρόνια.
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ  γοήτευε στους αγωνιστικούς χώρους την δεκαετία του 1990 και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.
ΠΙΣΩ όμως από τον Βασίλη Καραπιάλη που ήξερε ο κόσμος, βρίσκετε ένας άλλος άνθρωπος που λίγοι γνωρίζουν και ένας σπάνιος χαρακτήρας που τον συνόδευε (και συνοδεύει) στην προσωπική του ζωή.
Ένας αληθινός Καραπιάλης, που έχει πικραθεί με πολλά πράγματα από την ζωή, αλλά συνεχίζει να παραμένει όρθιος και να μην αλλάζει τα πιστεύω του.
ΑΦΟΡΜΗ για αυτό το άρθρο μια πρόσφατη ιστορία του, που δείχνει για το ποια είναι  η ζωή του μετά το ποδόσφαιρο και γιατί  δεν θα αλλάξει ποτέ τον χαρακτήρα του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο παλαίμαχος άσσος δέχτηκε πρόταση από κάποια ομάδα να αναλάβει την θέση του προπονητή.
Έχει συμβεί αυτό πολλές φορές από την στιγμή που αποφάσισε να πάει αντίο από το ποδόσφαιρο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ  τον πλησίασε ένας πρόεδρος, για να του προτείνει να γίνει προπονητής και μάλιστα με ένα «δυνατό» συμβόλαιο.
«Σας ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν θέλω. Δεν το έχω το επάγγελμα και δεν θέλω να κάνω κάτι που δεν με γεμίζει. Δεν θέλω να κοροϊδεύω», ήταν η απάντηση του.
Και αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.
Ο ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ  έχει διαλέξει ένα δικό του τρόπο ζωής, με την δουλειά που έχει αποφασίσει να κάνει και τις  ακαδημίες ποδοσφαίρου για μικρά παιδιά που διατηρεί  στο Χαλάνδρι.
Έχουν συμβεί πολλά πράγματα  που τον έχουν ενοχλήσει, αλλά παρ όλα αυτά δεν αλλάζει τον τρόπο σκέψης του και παραμένει ο ίδιος.
Ούτε τα λεφτά, ούτε η δόξα, ΟΥΤΕ Η ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ  ήταν (και είναι) σε προτεραιότητα για τον άλλοτε μεγάλο παίκτη.
ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ  δεν μπορεί να ξεχάσει την απάντηση που είχε δώσει στον Κόκκαλη, όταν του έκανε πρόταση, για να συνεχίσει την καριέρα του και να ανανεώσει το συμβόλαιο του για δυο ακόμα χρόνια.
«Πρόεδρε, δεν θέλω να κοροϊδεύω. Έχω πρόβλημα στο γόνατο  και δεν θα είμαι αυτός που πρέπει. Θα σταματήσω»……

Η ΠΙΚΡΑ  του μεγάλη, για την αντιμετώπιση του Ολυμπιακού, την εποχή που ήταν επικεφαλής  στα τμήματα υποδομών και ο τρόπος που τον έδιωξαν μέσα σε μια νύχτα.
Οι «ρουφιάνοι» θα υπάρχουν πάντα, αλλά ό ίδιος δεν πρόκειται να αλλάξει τον χαρακτήρα του και θα παραμένει  ρομαντικός και ένας γνήσιος Ολυμπιακός.
Και έχει επιλέξει  να παρακολουθεί από μακριά την μεγάλη του αγάπη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου