6/7/10

ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ....


Μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, και με πολυ συγκίνηση, έγινε ή μεταβίβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο κύριος Κόκκαλης που είπε

«Αγαπητοί φίλοι, σήμερα είναι μια ιστορική αλλά και συγκινητική μέρα, τουλάχιστον για μένα και όλους τους συνεργάτες μου, και για τον Ολυμπιακό», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος και πρόσθεσε: «Είναι μια μέρα που αποφασίστηκε ο Ολυμπιακός να συνεχίσει δυνατά την πορεία του στο μέλλον, μετά από 20 χρόνια ενασχόλησής μου με τα του Ολυμπιακού, γιατί ξεκίνησα το 1990-όταν η ομάδα είχε περάσει μια δύσκολη περίοδο. Ο πρώτος που με έπεισε να ασχοληθώ ενεργά ήταν ο φίλος μου Γιάννης Ιωαννίδης, με τον οποίο από το 1992 ξεκινήσαμε την ομάδα μπάσκετ. Εν συνεχεία με τον κύριο Νταϊφά και με άλλους επτά συνεργάτες μπήκαμε στην ΠΑΕ για να σώσουμε την ομάδα που κινδύνεψε όχι μόνο με πτώχευση, αλλά υπήρχαν προσπάθειες να εξαγοραστεί από τον μεγάλο μας αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό. Πέρασαν από τότε είκοσι χρόνια. Ήταν η ωραιότερη, γεμάτη συγκινήσεις, περίοδος της ζωής μου, γιατί εγώ μπήκα στον Ολυμπιακό από την αγάπη που είχα στον σύλλογο και μόνο έτσι μπόρεσα να κάνω αυτά που έκανα. Διοίκησα τον Ολυμπιακό με τρόπο που πολλές φορές προκάλεσε κριτική από φιλάθλους και δημοσιογράφους, αλλά πιστεύω πως κατόρθωσα σε αυτά τα 20 χρόνια να φέρω τον Ολυμπιακό στη θέση που του αξίζει, στην κορυφή». Όσο για την απόφασή του να παραδώσει τη σκυτάλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ανέφερε: «Η μεταβίβαση που έγινε στους αδερφούς Αγγελόπουλους της ομάδας μπάσκετ, ήταν για το καλό του Ολυμπιακού. Ό,τι έκανα και κάνω σήμερα γίνεται με μοναδικό κριτήριο το μέλλον του Ολυμπιακού. Δεν θα μπορούσα να μείνω εφ’ όρου ζωής. Δεν θα έδινα τον Ολυμπιακό σε οποιονδήποτε. Αποφάσισα να τον δώσω στον Βαγγέλη Μαρινάκη, γιατί είμαι βέβαιος πως θα δώσει τα πάντα για να είναι ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστής και μόνιμος πρωταθλητής, αν και είναι δύσκολο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, τους αθλητές, τους προπονητές και κυρίως όλους τους φιλάθλους, παρότι μερικές φορές, αν και παίρναμε τα πρωταθλήματα, εξέφραζαν κάποια δυσαρέσκεια. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο λαϊκό άθλημα και ενδιαφέρει τον κόσμο, το καταλαβαίνουν καλύτερα όλοι. Όταν ασχολήθηκα με το μπάσκετ και πήγαινα συχνά στις προπονήσεις του Ιωαννίδη δεν καταλάβαινα τα συστήματα και μπορώ να πω ότι ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχω καταλάβει-εκτός από κάτι... πικ εν ρολ που λέγονται στην τηλεόραση- το άθλημα. Θα συνεχίσω να είμαι κοντά στον Ολυμπιακό. Θα είμαι στο πλευρό του κυρίου Μαρινάκη, γιατί σίγουρα και για αυτόν η ενασχόλησή του με τον Ολυμπιακό είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, όπως ήταν και για μένα τα πρώτα χρόνια. Πιστεύω πως έχει όλες τις ικανότητες να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε τίτλους. Ο Ολυμπιακός έχει εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο κι εκείνο που χρειάζεται είναι όχι μια παθητική, αλλά ενεργητική συμπαράσταση στον πρόεδρο του συλλόγου. Δεν μπορεί από μόνος του να τραβά όλο αυτό το βάρος, που πολλοί από σας δεν γνωρίζετε με κάθε λεπτομέρεια. Το ξέρουν καλά ο κύριος Νταϊφάς και ο κύριος Πιλάβιος, που είναι εδώ σήμερα. Για αυτό το λόγο, εγώ θα παραμείνω όσο χρειάζεται κι όσο θα πρέπει για να βοηθήσω τον κύριο Μαρινάκη».

Ο Σωκράτης Κόκκαλης ζήτησε από τον κόσμο να είναι στο πλευρό της ομάδας.

«Θέλω να απευθύνω μια έκκληση. Η κατάσταση στη χώρα μας δεν είναι και η καλύτερη από οικονομικής πλευράς. Αυτό έχει προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις, που είναι πιθανό να έχουν επέκταση στον χώρο του ποδοσφαίρου. Επειδή οι νέες διατάξεις για την καταπολέμηση της βίας είναι πάρα πολύ αυστηρές και ο Ολυμπιακός έχει υποστεί οικονομικές και αθλητικές ζημιές από γεγονότα βίας που προκαλούν άνθρωποι που δεν αγαπούν τον Ολυμπιακό, σας καλώ να έχουμε μια σωστή παρουσία σαν ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και να είμαστε πρωτοπόροι στην καταπολέμηση της βίας», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το αν έγινε σοφότερος στα περίπου 20 χρόνια ενασχόλησής του με τον Ολυμπιακό, ο πρόεδρος της ΠΑΕ απάντησε:

«Αποκόμισα τόσα πολλά που θα ήθελα πολλές ώρες να τα πω. Ήταν μια πολύ έντονη περίοδος της ζωής μου, αλλά και της οικογένειάς μου, που με ανέχτηκε πολλές φορές. Όταν κερδίζει ο Ολυμπιακός είμαστε χαρούμενοι, όταν χάνει είμαστε όλοι για θάνατο. Όταν παίζαμε τελικό στο Τελ Αβίβ με την Μπανταλόνα και μας έβαλε καλάθι ο Τόμπσον, είχαμε πέσει όλοι, έτοιμοι να πεθάνουμε. Πέρασα μια πολύ ωραία περίοδο και νομίζω πως θα συνεχίσω να περνώ έτσι. Φίλαθλος ήμουν, πρόεδρος έγινα και φίλαθλος θα ξαναγίνω. Είναι μεγάλη η ένταση να είσαι τόσο πολύ οπαδός του Ολυμπιακού. Είναι άλλο πράγμα να μπαίνει η μπάλα στο πλεκτό ή όταν μπαίνει στα δίχτυα της ομάδας σου».

Τα δάκρυα του Βαγγέλη Μαρινάκη Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσπάθησε αλλά ήταν αδύνατο να κρύψει τη συγκίνησή του. Αναγνώρισε πως η κληρονομιά που παραλαμβάνει είναι βαριά, αλλά δεσμεύτηκε για την ασφάλεια και το μέλλον του Ολυμπιακού. «Είναι μια μεγάλη μέρα, που δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω αλλαγή σελίδας. Συνεχίζουμε ό,τι γίνεται μέχρι σήμερα. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράστασή του. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Κόκκαλη για όσα έχει προσφέρει και τις χαρές που μας έχει χαρίσει. Κοινός μας σκοπός είναι να οδηγήσουμε τον Ολυμπιακό μας με ασφάλεια και σιγουριά στο δρόμο των επιτυχιών. Όλοι οι Ολυμπιακοί να είστε σίγουροι για το αύριο. Το μέλλον του συλλόγου μας θα είναι το ίδιο λαμπρό με το ιστορικό του παρελθόν. Θέλω να ζητήσω να μεταφέρετε το μήνυμα της αισιοδοξίας σε όλο τον ερυθρόλευκο κόσμο. Είμαστε ενωμένοι και είμαστε δυνατοί. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί είμαστε πάνω από όλα Ολυμπιακοί. Δεν έχουμε τις δικές μας ατζέντες. Ο Ολυμπιακός είναι ένας». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πρώτα του… ερυθρόλευκα βήματα μέχρι και τη σημερινή μέρα. «Στην εποχή του κυρίου Νταϊφά ήταν τότε που άρχισα να ζω το όνειρο. Να πηγαίνω στο γήπεδο, να μπαίνω στο πούλμαν της ομάδας (δακρύζει και σταματά για να πιεί νερό). Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί μου έρχονται στο μυαλό στιγμές που έχω ζήσει δίπλα στην ομάδα. Ο πατέρας μου ο Μιλτιάδης μού μετέδωσε την αγάπη και την αφοσίωση στο σύλλογο, που θέλω να τις μεταδώσω στους νέους Ολυμπιακούς». Μακριά από συναισθηματισμούς, τόνισε για τη δυσκολία του έργου που αναλαμβάνει και ζήτησε την έμπρακτη συμπαράσταση του κόσμου, ώστε σύντομα ο Ολυμπιακός να γίνει αυτοδύναμος και να μη στηρίζεται σε έναν, αλλά στον κόσμο του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου