9/4/13

ΛΑΓΙΟΣ ΝΤΕΤΑΡΙ «Ολυμπιακέ, αγάπη μου»







Ο μεγάλος Λάγιος Ντέταρι ήρθε στην Ελλάδα 

Την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό δεν τα ξεχνάει ποτέ. Άλλωστε όπως παραδέχεται, τα ωραιότερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας τα πέρασε φορώντας  την «ερυθρόλευκη» φανέλα.
Ο Λάγιος Ντέταρι, ήταν και θα παραμείνει το μεγαλύτερο όνομα που πέρασε από την Ελλάδα, αλλά και με την ατυχία, να πέσει σε μια πολύ δύσκολη εποχή του Ολυμπιακού και να μην καταφέρει να διαγράψει την μεγάλη καριέρα, που θα ήθελε , αλλά και θα περίμεναν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί.
Βρήκε την ευκαιρία για μια μικρή απόδραση στην χώρα μας(έμεινε για δυο ημέρες) και φυσικά να επισκεφτεί το αγαπημένο του Μικρολίμανο και σε εμάς να συναντήσουμε ένα φίλο από τα παλιά.
Τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται και οι αναμνήσεις πολλές από το παρελθόν και το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό.
Λίγο κρασάκι, ένας μεζές και οι συνθήκες ιδανικές για ένα τετ α τετ με τον άνθρωπο που  του οποίου η άφιξη το 1988 είχε συνταράξει το Ελληνικό ποδόσφαιρο και είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο.
Ο μεγάλος Μαγιάρος ποδοσφαιριστής είχε κέφια και ξεκίνησε μόνος του την κουβέντα.
Τα Ελληνικά του «σπαστά», όπως πάντα αλλά ένας φίλος που ήταν στην παρέα (Ο Βασίλης Κουρτσαρέας) και γνώριζε την γλώσσα, μας βοήθησε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα.
«Πάντα όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα. αισθάνομαι πολύ όμορφα και θα έλεγα ότι βρίσκω τον άλλο μου εαυτό. Όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα ξεχάσω τις στιγμές που έζησα εδώ και την μεγάλη αγάπη του κόσμου. Τον τρόπο που με υποδέχτηκαν και τις χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν στο Δημαρχείο εκείνη την φανταστική βραδιά, όταν ήρθα στον Ολυμπιακό. Είχα συγκλονιστεί από αυτό που είδα και έζησα. Έχω  έρθει και άλλες φορές στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και πάντα αισθάνομαι υπέροχα Την τελευταία φορά που είχα έρθει, είχα παίξει στο Καραϊσκάκη για ένα ματς για  φιλανθρωπικό σκοπό και είχα την ευκαιρία να βρεθώ μπροστά στον κόσμο και πάλι»
-        Ναι αλλά τότε είχες έρθει σε μια δύσκολη εποχή για τον σύλλογο
«Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι έπαιξα στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας με τον καλύτερο κόσμο και έζησα μοναδικές στιγμές. Μπορεί να μην καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά και δεν θα ξεχάσω τον τελικό κυπέλλου με τον ΟΦΗ και το γκολ που είχα πετύχει. Όπως δεν θα ξεχάσω το πρώτο μου παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη που ήταν γεμάτο. Τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και την ατμόσφαιρα που επικρατούσε»
-        Τι ήταν αυτό που σου είχε κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση όταν πρώτο ήλθες στην Ελλάδα;
«Ότι με πλησίαζε ο κόσμος και μου ζητούσε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και ας μη πάρουμε το πρωτάθλημα. Ζούσαν για αυτά τα παιχνίδια και ήθελαν μόνο να κερδίζουμε τον Παναθηναϊκό. Η αλήθεια είναι ότι αλλιώς είχα φανταστεί τα πράγματα και αλλιώς ήρθαν.  Ήθελα να μείνω στον Ολυμπιακό και να κάνουμε μια μεγάλη ομάδα, αλλά  δυστυχώς δεν έγινε αυτό που επιθυμούσα. Θυμάμαι ότι μου είχε πει τότε ο Κοσκωτάς, έλα στον Ολυμπιακό και θα κάνουμε θαύματα στην Ευρώπη. Δεν ήθελα να φύγω, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά, γιατί τα προβλήματα κάποια στιγμή, ήταν πολλά. Μπορεί στην συνέχεια να  πήγα στην Ιταλία και την Μπολόνια, αλλά το μυαλό μου ήταν στην Ελλάδα Και ποτέ δεν μετάνιωσα για την μου την επιλογή»
-        Είναι αλήθεια αυτό που είχε γραφτεί ότι πριν φύγεις να  πας στην Μπολόνια, είχες πρόταση από τον Παναθηναϊκό;
«Είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις, όχι με εμένα ,αλλά πλησίασαν κάποιον γνωστό μου, όμως  δεν έχει καμιά σημασία. Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει αυτό. Εγώ να πάω στον Παναθηναϊκό; Με τίποτα. Από την στιγμή που τα πράγματα δεν ήρθαν καλά, το είχα πάρει απόφαση να φύγω από την Ελλάδα. Για μένα υπήρχε μόνο ο Ολυμπιακός»
-        Αν και τα χρόνια έχουν περάσει, θυμάσαι κάποιους από τους συμπαίκτες σου στον Ολυμπιακό
«Φυσικά και θυμάμαι πάντα, τα παιδιά. Τον Νίκο τον Αναστόπουλο, τον Τάσο τον Μητρόπουλο, τον Παχαταουρίδη και τον Κωφίδη που είμαστε πολύ φίλοι και ζήσαμε κάποιες ξεχωριστές στιγμές .Μπορεί αυτά τα δυο χρόνια που έμεινα στην ομάδα να μην ήταν τα καλύτερα, άλλα οι αναμνήσεις είναι πολλές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου