2/7/13

Η «πολιτική» και το πλάνο Μαρινάκη





Δεν μπορούσε να μην προσαρμοστεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τις συνθήκες της εποχής και να μην προχωρήσει στην μείωση των εισιτηρίων διαρκείας.
Δεν μπορούσε να μην λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του τις διαμαρτυρίες των φίλων της ομάδας, ώστε  να μπορούν να πηγαίνουν στο γήπεδο   ποιο «εύκολα» και με καλύτερη «διάθεση».
Και η αλήθεια είναι  ότι η μείωση σε ποσοστό 20, εις και 30% στα διαρκείας της νέας περιόδου, δείχνουν ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού λαμβάνει τα μνήματα του κόσμου και προσπαθεί να ικανοποιήσει με κάθε τρόπο την επιθυμία να κερδίσουν μια θέση στο Καραΐσκάκη.
Δεν ξέρω αν ήταν μια γενναία μείωση, όπως ειπώθηκε από τους υπεύθυνους, αλλά σίγουρα, ήταν μια κίνηση που δείχνει, ότι επιθυμεί να  δει  και πάλι το γήπεδο γεμάτο.
Οι εποχές είναι δύσκολες και το ξέρουμε όλοι. Ο άλλος με πολύ κόπο θα βγάλει ένα 20αρικο για να πάει την Κυριακή στο γήπεδο και να  δει την αγαπημένη του ομάδα. Να ξεδώσει. Να ξεφύγει λίγο από την «μιζέρια» και τα προβλήματα.
Για να μην πούμε ότι αρκετός κόσμος «έκοψε» και αυτή του την διασκέδαση, μην μπορώντας ν’ αντεπεξέλθει στις δυσκολίες.
Όμως στον Ολυμπιακό αυτό δεν το έκαναν μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.
Το έκαναν γιατί πραγματικά ήθελαν  δείξουν την καλή τους διάθεση, έστω και αν ξέρουν ότι ένα από τα βασικά  έσοδα θα μειωθεί κατά πολύ, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Από τα μνήματα που παίρνω μπορώ να βγάλω εύκολα το συμπέρασμα ότι κάποιοι θα ήθελαν να πάνε στο γήπεδο ακόμα και τσάμπα!
Γιατί ακόμα και τώρα υπάρχουν διαμαρτυρίες για τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας!
Δέχομαι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, όπως και όλοι μας, αλλά κάπου υπάρχει και η υπερβολή.
Αλλά και όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Ολυμπιακός πέρα από την μεγάλη αγάπη όλων μας , είναι και ένας οργανισμός, μια επιχείρηση( όσο και αν δεν αρέσει αυτή η λέξη σε κάποιους) που έχει πολλά  έξοδα, εκτός από τα έσοδα.
Όλοι ζητάμε μεταγραφές και την απόκτηση μεγάλων παικτών. Εντάξει σωστό.
Αλλά και όλα δικά μας δεν μπορούμε να τα θέλουμε.
Και παρά το γεγονός ότι  η κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και την κοινωνία δεν είναι καθόλου καλή, ο Μαρινάκης κάνει κινήσεις, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ομάδα και ν’ ανέβει επίπεδο.
Ούτε δίνει υποσχέσεις, όπως κάνουν οι άλλοι, που ξέρει ότι δεν μπορεί να τις πραγματοποιήσεις.
Κάνει ανοίγματα μέχρι εκεί που του επιτρέπουν οι συνθήκες και αυτό αν μη τι άλλο θα πρέπει να εκτιμηθεί από τον κόσμο.
Εγώ πολλές φορές τα τελευταία δυο χρόνια του έκανα κριτική για κάποια λάθη, αλλά και το θέμα των διαρκείας και τις τιμές των εισιτηρίων.
Όμως τώρα δεν μπορούμε  να μην  παραδεχτούμε, ότι έκανε ένα άνοιγμα στον κόσμο του Ολυμπιακού, με καλή διάθεση , αλλά και κόστος.
 Και παρ’ όλα αυτά δεν αλλάζει αυτέ την πολιτική, ούτε το πλάνο που έχει  για τον σύλλογο, σε μια προσπάθεια, να τον κρατήσει σε υψηλή επίπεδο, αλλά και ανταγωνιστικό  την Ευρώπη.
Και μόνο το γεγονός ότι η ΠΑΕ  είναι «καθαρή», δεν χρωστάει πουθενά και ο Ολυμπιακός είναι οικονομικά ανεξάρτητος είναι μεγάλη επιτυχία.
Γιατί αν δούμε τι συμβαίνει γύρο μας, τότε εύκολα θα  το αναγνωρίσουμε και θα του δώσουμε «πόντους».
Και μην πει κανείς δεν μ’  ενδιαφέρει τι γίνεται στον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, η στις άλλες ομάδες.
Μας ενδιαφέρει  και πολύ μάλιστα.
Ακόμα και ο Σαββίδης που από την στιγμή που ήρθε μοίραζε υποσχέσεις και πολλά «θα», βλέπουμε ότι αποφεύγει τα ανοίγματα και παρουσιάζει τον Τζιόλη σαν μια μεγάλη μεταγραφή!
Θα είναι άδικο να μη στηρίξουμε αυτή την διοίκηση και να έχουμε μόνο απαιτήσεις. Φυσικά και η κριτική κάνει πάντα καλό και ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψη του.
Αλλά οι εποχές είναι πολύ δύσκολες και θα πρέπει να έχουμε και κάποιο μέτρο σε αυτά που λέμε και που  γράφουμε.
Ένας πραγματικός Ολυμπιακός, που αγαπάει την ομάδα και θέλει να είναι διπλά της, δεν απαιτεί να φέρει τον Σαβιόλα (τυχαίο τ’ όνομα), για να αγοράσει διαρκείας.
Και στο φινάλε κανείς δεν είναι υποχρεωμένος ν’ αγοράσει διαρκείας αν θεωρεί  ότι τον κοροϊδεύουν.
Μπορεί   άνετα  να κάτσει στον καναπέ του και να πληρώνει την nova η το Κonex για να βλέπει ποδόσφαιρο και να το απολαμβάνει.
«Σκληρά» λόγια, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα
Το σίγουρο είναι ότι ο Μαρινάκης,  μπορεί να συμμερίζεται τον κόσμο του Ολυμπιακού και να παίρνει τα μηνύματα, αλλά δεν είναι και διατεθειμένος να διαλύσει και τον σύλλογο. Γιατί έτσι όπως τα λένε και  μου τα γράφουν ορισμένοι, κάποια στιγμή  προς εκεί θα  πάμε….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου