1/10/13

Παιχνίδα για μεγάλους πάικτες




«Τα  μεγάλα παιχνίδια είναι για τους μεγάλους παίκτες».
 Το έχουμε ακούσει πολλές φορές από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, που γνωρίζουν καλύτερα τα μυστικά της μπάλας και τις ιδιαιτερότητες ενός αγώνα.
Όπως αυτού που θα δώσει αύριο στις Βρυξέλες ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την Αντερλεχτ.
Ένα παιχνίδι που θα κρίνει κατά πολύ την πορεία των πρωταθλητών Ελλάδας στην μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, και  στην Ευρώπη γενικότερα.
Γιατί για τους ρεαλιστές, ο Ολυμπιακός και η Βελγική ομάδα θα δώσουν την «μάχη» για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.
Φυσικά και ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα και προγνωστικά, αφού βρισκόμαστε μόλις στην δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά  από το αυριανό παιχνίδι, ίσως να  ξέρουμε ποιο θα είναι το μέλλον του Ολυμπιακού.
Ποιες θα είναι οι επιλογές του Μίτσελ για την αρχική ενδεκάδα και ποιους παίκτες θα επιλέξει σαν ιδανικότερους για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του αγώνα;
Αυτή την στιγμή ούτε ο ίδιος ο Ισπανός δεν φαίνεται να εχει πάρει τις αποφάσεις του.
Ξέρει πολύ καλά όμως ότι  σε αυτά παιχνίδια, παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία και η ποιότητα κάποιων παικτών.
Έτσι το πιο πιθανό είναι να εχει στο αρχικό σχήμα, τους Σαβιόλα, Τσόρι,  και Φουστέρ, γιατί και οι τρεις, έχουν το «ειδικά βάρος» και μπορούν να δώσουν το κάτι παρά πάνω.
Αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπώς στην έδρα της Αντερελχτ και να φύγει με ένα καλό αποτέλεσμα και το οποίο θα του δώσει ελπίδες για να δει την συνέχεια με αισιοδοξία.
 Αλλά και να αλλάξει την ψυχολογία μετά την βαριά ήττα από την Παρί.
Θα πρέπει να είναι πολύ αφελείς αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Αντερλεχτ δεν  είναι «στα καλά της» και είναι ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να αποδράσει με την νίκη.

Σε τέτοια παιχνίδια, αυτές οι εκτιμήσεως, δεν έχουν θέση και η επιτυχία από την καταστροφή, είναι πολύ κοντά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου