28/10/13

Με υπογραφή Μιτσελ




Κανένας προπονητής δεν θα μας κάνει να ξεχάσουμε τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ακόμα και αν φέρει ευρωπαϊκό τίτλο στον Ολυμπιακό.
Αυτός ο Μίτσελ όμως  μπορεί άνετα να μας  κάνει να λέμε ότι έχουμε ένα καλό προπονητή και μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι  μπορεί να κάνει μεγάλη ομάδα τον Ολυμπιακό.
Δεν μπορείς να μην αφιερώσεις ένα ξεχωριστό κομμάτι στον προπονητή μετά το παιχνίδι στο Ντα Λούζ, γιατί πάντα σε μια επιτυχία και μια μεγάλη εμφάνιση εχει και αυτός το δικό μερίδιο και αξίζει τα εύσημα.
Πολύ περισσότερο μάλιστα γιατί ο Ισπανός από το καλοκαίρι είχε δεχτεί σκληρή κριτική(και άδικη κατά την γνώμη μου) από αυτούς που πάντα βιάζονται στην Ελλάδα να κρίνουν και να το «παίξουν ειδικοί».
Ευτυχώς δεν ήμουν από αυτούς που βιάστηκαν να τον κρίνουν από το καλοκαίρι, γιατί ξέρω καλά ότι ο προπονητής  θέλει χρόνο και ηρεμία.
Αλλά και τον είδα το πώς δούλεψε στην διάρκεια της προετοιμασίας και μάλιστα χωρίς να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του.
Πολλοί ήταν αυτοί που τον  περίμεναν στην «γωνία» και πως και πως για να τον «ξεφωνήσουν» με την πρώτη ευκαιρία και να τον χρεώσουν για όσα κακά είδαμε στον Ολυμπιακό.
Όμως μετά το παιχνίδι με την Μπενφίκα είναι φανερό ότι πολλοί είναι αυτοί που έχουν αλλάξει άποψη.
Και είναι «μαγκιά» για ένα άνθρωπο να αναγνωρίζει ότι έχει κάνει λάθος εκτίμηση, αλλά και να ζητήσει συγγνώμη.
Εντάξει ο Μίτσελ δεν είναι κανένας χθεσινός,
Ξέρεις τι είναι να έχεις παίξεις στην Ρεάλ;
 Τεράστια εμπειρία. Φυσικά και δεν σημαίνει ότι όποιος  εχει παίξει στην Ρεάλ, η εχει κάνει μεγάλη καριέρα σαν ποδοσφαιριστής, θα γίνει απαραίτητα και καλός προπονητής.
Ούτε όποιος φοράει κουστούμι είναι μεγάλος προπονητής και αυτός που φοράει φόρμα λίγος…
Όμως ο Μίτσελ έδειξε ότι εχει τα φόντα να κάνει τον Ολυμπιακό ομάδα και να τον οδηγήσει ψηλά.
Δεν λέω ότι δεν έχει κάνει λάθη, η κάποιες επιλογές που δεν του βγήκαν.
Αλλά δείξτε μου αυτό τον προπονητή(στον κόσμο) και τότε θα πάω πάσο.
Όλοι έχουν τα καλά τους και τα κακά τους.
Ένας προπονητής από την μια ημέρα στην άλλη μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος μάγκας, αλλά και ο χειρότερος που πέρασε από τον Ολυμπιακό.
Δηλαδή ο Βαλβέρδε που κατά την γνώμη μου είναι ότι καλύτερο είδαμε στο πάγκο του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια , δεν έκανε λάθη;
Όμως αυτή είναι η μοίρα τους.
Και το χειρότερο;
Στην επιτυχία όλοι είναι παικταράδες και στην αποτυχία φταίει πάντα ο προπονητής.
Αυτό και αν είναι αδικία…
Δεν λέω ότι ο Μίτσελ είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, αλλά τουλάχιστον του αξίζει(και δικαιούται) να του δώσεις χρόνο, για να δεις την δουλειά του και μετά να τον κρίνεις.
Ούτε μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα από αυτά που έκανε στην περσινή χρονιά.
Γιατί απλούστατα τα πράγματα άλλαξαν πολύ στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι.
Και αν  είχαν έρθει οι περισσότεροι παίκτες πριν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, τότε τα πράγματα θα ήταν σαφώς καλύτερα και οι προϋποθέσεις πιο ιδανικές  για τον ίδιο να παρουσιάσει την δουλειά του και να δημιουργήσει ένα Ολυμπιακό πολύ καλύτερο από αυτόν που είδαμε στο ματς με την Μπενφίκα.
Μέσα  σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και την πίεση που εχει και στον Ολυμπιακό μερικές φορές είναι αφόρητη.  
Έχει «άντερα» ο Μίτσελ. Δεν είναι εύκολο για κανένα προπονητή να αφήσει στον πάγκο και σε ένα τέτοιο παιχνίδι ολόκληρο Σαβιόλα. Το έκανε γιατί πάνω από όλα βάζει το συμφέρον της ομάδας.
Κανένας προπονητής στον κόσμο δεν θα ήθελε να βρίσκεται στην θέση του, για μια τέτοια επιλογή.
Παραδέχτηκε ότι είχε  κάνει λάθος με τον Μήτρογλου στην αρχή της περιόδου.
Έχει αρχίσει και «παίζει μπάλα» και αυτός από τον πάγκο και βοηθάει την ομάδα με τις αλλαγές.
Ρισκάρει, όπως έκανε με την Αντερλέχτ, άσχετα αν είχε την τύχη με το μέρος του και του βγήκε το ματς.
Δεν αδικεί κανέναν και προσπαθεί με το ροτέισον να κρατήσει φρέσκια την ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Είναι ρεαλιστής και ξέρει ποια είναι η μοίρα του προπονητή. Δεν κάνει παράπονα και δεν «στραβώνει» με αυτά που του γράφουν και λένε από εδώ και από εκεί.
Απλούστατα γιατί ξέρει τι εστί μεγάλη ομάδα και πίεση.

Όλα αυτά είναι στα υπέρ του Μίτσελ, που εχει αρχίσει και κερδίζει πόντους και πείθει αυτούς που δεν τον πιστεύουν  και βιάστηκαν να τον κρίνουν, ότι εχει τα φόντα να οδηγήσει ψηλά τον Ολυμπιακό και α του δώσει το κάτι παρά πάνω που θέλει κυρίως στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου