16/10/13

"Γι΄ αυτό κάνει θαύματα"...





Ο Βασίλης Καραπιάλης σχολιάζει με ένα ξεχωριστό δικό του τρόπο την μεγάλη αλλαγή του Μήτρογλου


Όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος αυτή την εποχή «παραμιλάει» με τον Κώστα Μήτρογλου.
Τα «κατορθώματα» του και ο τρόπος που σκοράρει δείχνουν ότι ο Έλληνας διεθνής, εχει αλλάξει πολλά πράγματα στο μυαλό του και δεν εχει καμία σχέση με τον παίκτη των προηγούμενων χρόνων.
Που οφείλεται αυτή η αλλαγή;
Γιατί δεν είναι μόνο τα πολλά γκολ. Είναι φανερό ότι στον παίκτη έχουν αλλάξει και άλλα πράγματα, στον χαρακτήρα του, με αποτέλεσμα να βγάζει αυτήν την εικόνα
Αυτή είναι και η πρώτη εκτίμηση ενός παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, για τον  παίκτη που κλέβει την παράσταση στον Ολυμπιακό και τον οδηγεί στις επιτυχίες.
Ο Βασίλης Καραπιάλης με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο αποθεώνει τον Μήτρογλου και εξηγεί το πώς βλέπει τους λόγους της μεγάλης αλλαγής
«Τα πράγμα είναι απλά και δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να μπορέσει κανείς να καταλάβει τους λόγους της μεγάλης αλλαγής του Μήτρογλου. Είναι προφανές ότι εχει αλλάξει τρόπο σκέψης, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και εκτός. Δείχνει ότι εχει αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά και να εχει καταλάβει πιο είναι το συμφέρον του. Και από την στιγμή που το έκανε , άλλαξε σκέψη και ο προπονητής. Δεν  είναι η Μήτρογλου που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν δυσανασχετεί πλέον, αν μείνει στον πάγκο, ούτε μουρμουράει. Κάνει την δουλειά του, αυτή που ξέρει. Ο χαρακτήρας παίζει μεγάλο ρόλο στον ποδοσφαιριστή, ακόμα περισσότερο και από την αξία του. Αν δεν είσαι προσγειωμένες και δεν βαδίζεις βήμα, βήμα, δεν θα πας μπροστά. Εγώ πιστεύω ότι αυτό που έγινε με τον δανεισμό του τα δυο  χρόνια, σε Ατρόμητο και Πανιώνιο, τον βοήθησε. Γιατί να λέμε την αλήθεια, εκείνη την  εποχή έδειχνε προβληματικός και νευρικός. Πιστεύει στην αξία του και καλά κάνει. Όμως θα πρέπει να ξέρει ότι ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει»
Και συνεχίζοντας ο Καραπιάλης λέει
«Δεν πιστεύω ότι ήταν τρελός ο Βαλβέρδε, η ο Μίτσελ πέρσι που δεν τον είχαν πάντα στην ενδεκάδα. Κάτι θα έβλεπαν που δεν τους άρεσε Δεν υπάρχει προπονητής που να εχει ένα τέτοιο παίκτη στη διάθεση του και να μην τον υπολογίζει. Εντάξει μερικές φόρες ο Κώστας είχε το δίκιο με το μέρος  του. γιατί ήταν φανερό ότι ερχόταν μετά τον Τζιμπούρ, η πιο πριν μετά τον Μιραλάς. Έτσι έκριναν οι προπονητές. Όμως δούλεψε, έβαλε κάτω τα πράγματα και είδε πιο είναι το συμφέρον του. Το δίκιο σου στο ποδόσφαιρο το βρίσκεις μέσα στο γήπεδο και όχι με άλλους τρόπους που είχε επιλέξει. Έχει γίνει πλέον ρεαλιστής και δεν παίζει μόνο για την πάρτι του. Είδα κάτι στο παιχνίδι με την Βέροια και αυτό με έκανε να καταλάβω καλά την αλλαγή του. Αφού εχει σκοράρει τρεις φορές, του δίνεται η ευκαιρία να πετύχει και ένα τέταρτο γκολ, αλλά δίνει την πάσα στον Κάμπελ για να τελειώσει την φάση. Εκεί είπα ότι πραγματικά ο Κώστας έχει αλλάξει και ότι όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται και καλύτερος»
-Πιστεύεις ότι αν συνεχίσει έτσι η Ελλάδα δεν θα τον χωράει;
«Θα είναι μεγάλο λάθος να αρχίσει να εχει στο μυαλό του μια μεταγραφή στο εξωτερικό, γιατί αυτό μπορεί να τον αποσυντονίσει. Θα πρέπει να συνεχίσει  έτσι και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος του. Είναι λάθος αν αρχίσουν οι εφημερίδες και γράφουν για προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού και άλλα τέτοια. Θα κάνουν κακό και στον ίδιο και στον Ολυμπιακό»
-Πιστεύεις ότι είναι και θέμα ρέντας;

«Εννοείται αυτό. Στο ποδόσφαιρο αν δεν έχεις ρέντα, δεν γίνετε τίποτα. Είναι φανερό ότι εκτός από σπουδαίος σκόρερ εχει και μεγάλη ρέντα. Όλα του πιάνουν. Αυτό εχει να κάνει και με την ψυχολογία. Έχει αποκτήσει πλέον εμπιστοσύνη στον εαυτό του και ξέρει, ότι δεν μπορεί να χάσει την θέση του στην ενδεκάδα. Όπως πιστεύω και κάτι ακόμα. Τον εχει βοηθήσει πολύ ο Σαβιόλα με τον τρόπο παιχνιδιού του. Έχουν ταιριάξει απόλυτα μέσα στο γήπεδο και οι κινήσεις  του Αργεντινού, είναι ότι πρέπει για τον Μήτρογλου, για να βρίσκει τους χώρους και τους τρόπους για να σκοράρει. Μπορεί να μην είναι ο φορ που θέλουν οι προπονητές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά παίκτης που στέλνει την μπάλα με τόση ευκολία στα δίκτυα, δεν μπορείς αν μην τον υπολογίζεις. Αλλά εχει βελτιωθεί πολύ  και στις κινήσεις του και έξω από την περιοχή, γιατί σε αυτό υστερούσε λίγο. Με λίγα λόγια έχει γένει πλέον ένας ολοκληρωμένος φορ και μπράβο του γιατί, μπόρεσε και άλλαξε μόνος του το κλίμα και να  αποδείξει τι αξίζει και τι μπορεί να  κάνει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου