16/10/13

"Αυτή είναι η διαφορά μας"....




Διαβάζω ένα θέμα που εχει προκύψει με τους βετεράνους του Παναθηναϊκού και ένα πρόβλημα  με την διοίκηση της ΠΑΕ και αναπόφευκτα νιώθω την επιθυμία το σχολιάσω.
Όχι γιατί  μου αρέσει να επεμβαίνω στα… των άλλων, ούτε και με απασχολεί τι κάνουν στον Παναθηναϊκό.
 Ποτέ μου δεν έκρινα σωστό να γράψω σχόλια για τον «αιώνιο αντίπαλο», γιατί το ίδιο με ενοχλεί και η αρθρογραφία κάποιων άλλων «αντικειμενικών» ρεπόρτερ που ασχολούνται επί μονίμου βάσεως με τον Ολυμπιακό.
Έτσι για να βγάλουν τ’ απωθημένα τους…
Όμως  την συγκεκριμένη περίπτωση την χαρακτηρίζω «ειδική», αλλά και  για να αναδείξω τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν.
Δείχνει γιατί ο Ολυμπιακός εδώ και πολλά χρόνια  έχει ξεφύγει από τις άλλες ομάδες, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και εκτός γηπέδου.
Αφορμή για το θέμα, η συμπεριφορά της διοίκησης  Αλαφούζου στους βετεράνους, που για να μπορέσουν να πάνε στο γήπεδο και να παρακολουθήσουν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα πρέπει να πληρώσουν εισιτήριο!
Η αντίδραση του Μίμη Δομάζου, ήταν  άμεση και δεν δίστασε να «ρίξει βολές» προς όλους, για την απαράδεκτη αυτή απόφαση(όπως την χαρακτηρίζει), αλλά και γενικά τον  τρόπο αντιμετώπισης στους παλιούς παίκτες.
Ο Μαρινάκης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό, αλλά και ο Σωκράτης Κόκκαλης νωρίτερα, έδειχναν έναν απέραντο σεβασμό σε αυτούς που έγραψαν ιστορία με την «ερυθρόλευκη» φανέλα και έβρισκαν πάντα τον τρόπο να τους έχουν  δίπλα τους.
Όχι φυσικά για να τους «γλείφουν» και να τα βλέπουν όλα ωραία και καλά, αλλά γιατί θεωρούσαν ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου.
Προσπάθησαν  μέσα  σε λογικά πλαίσια και όσο το επιτρέπουν οι δυνατότητες και οι συνθήκες να τους δώσουν πόστα στην ομάδα και να τους δείχνουν την συμπαράσταση με κάθε τρόπο.
Στο γήπεδο Καραΐσκάκη υπάρχει θέση για όλους τους βετεράνους του συλλόγου, ενώ με εντολή Μαρινάκη μοιράζονται σε κάθε παιχνίδι και εισιτήρια, στους βετεράνους του συνδέσμου Πειραιά, για να μπορούν να παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας.
Όλα αυτά είναι δείγματα της φιλοσοφίας που επικρατεί στον σύλλογο, αλλά και της στήριξης που απαιτείται  να έχουν αυτοί οι άνθρωποι.
Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει όλη η Ελληνική κοινωνία και στον Παναθηναϊκό η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ άσχημη.
 Αλλά το να φτάσεις στο σημείο  να προσπαθείς να εξοικονομήσεις έσοδα από τους βετεράνους δείχνει  τουλάχιστον μικρότητα, αλλά και κακή διοίκηση, από τον επικεφαλής, όποιας ομάδας και αν είναι αυτή.
Και αν υποθέσουμε ότι ο Δομάζος δεν είναι αρεστός για την κριτική που κάνει και δεν τον γουστάρουν κάποιοι, δεν σημαίνει ότι τον υποχρεώνουμε να αγοράσει εισιτήριο για να μπορέσει να δει τον Παναθηναϊκό.
Ο Μαρινάκης ποτέ δεν θα  το έκανε αυτό.
Δεν λέω ότι δεν έγινα και κάποια λάθη στο παρελθόν σε αυτό το «ευαίσθητο» κομμάτι των βετεράνων, αλλά διορθώθηκαν  γιατί η «αγκαλιά» του Ολυμπιακού είναι μεγάλη για τους ανθρώπους που έδωσαν την ψύχη τους για τον σύλλογο και τον τίμησαν με την παρουσία τους.
Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι ο Ολυμπιακός θ΄ αντιμετώπιζε  οικονομικό πρόβλημα και η διοίκηση θα απαιτούσε από τους βετεράνους να πληρώσουν εισιτήριο, για να μπουν στο γήπεδο.
Η επειδή δεν γουστάρουμε κάποιον , «να πληρώσει εισιτήριο για να μπει στο γήπεδο». Ξεφτίλα…
Παρακολουθώ χρόνια την δραστηριότητα του συνδέσμου βετεράνων του Ολυμπιακού και έχω προσωπική άποψη για το πώς χειρίζονται τα θέματα του συλλόγου, αλλά και ποια  είναι η συνεργασία με την διοίκηση.
Και ο Μαρινάκης τους τιμά με κάθε τρόπο, όχι γιατί τους εχει ανάγκη, αλλά γιατί γνωρίζει ότι είναι «κομμάτι» του Ολυμπιακού και τουλάχιστον αξίζουν τον σεβασμό.
Δεν είναι οικονομικό το θέμα, ούτε και θα σωθείς με 1000 ευρώ.
 Ηθικό είναι, αλλά εχει και πολύ παρασκήνιο…
Δεν φταίει λοιπόν  η «παράγκα», η ΕΠΟ, η διαιτησία και όποια άλλη δικαιολογία ψάχνεται για να δικαιολογήσετε την ανυπαρξία σας.

Φταίει ότι ο Ολυμπιακός εχει ξεφύγει σε πολλά θέματα από τους άλλους , γιατί εχει διοίκηση που δεν καταφεύγει σε «μικροπρέπειες», δεν ψάχνει «φαντάσματα», ούτε διοικεί με τα λόγια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου