8/11/11

"Οτι πει ο Ιμπαγάσα".....




Συνέντευξη του Βασιλη Καραπιάλη στην "Εξέδρα"
Το «ψωμί» του ήταν τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ζούσε για τα ντέρμπι των «αιωνίων» και προετοιμαζόταν πολλές ημέρες πριν. Το ίδιο κάνει και τώρα και ο Βασίλης Καραπιάλης, που μπορεί να είναι παλαίμαχος, αλλά το μυαλό του είναι ήδη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, έστω και αν αυτό αργεί ακόμα. Όπως πάντα η άποψη του μεγάλου άσου  έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και ο Καραπιάλης μιλάει αποκλειστικά στην «Ε», τόσο για το ντέρμπι που θα μας απασχολήσει τις προσεχείς ημέρες, όσο και αυτό με τον Αρη και την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», μια από αυτές που δίνουν τίτλους όπως λέει.

-Σου άρεσε ο Ολυμπιακός στο Χαριλάου; «Πολύ. Έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του κατά την άποψη μου, αλλά με προβληματίζει η αγωνιστική συμπεριφορά στο δεύτερο ημίχρονο. Σου δίνεται η ευκαιρία να τελειώσεις το παιχνίδι και δεν το κάνεις. Εμείς που έχουμε παίξει μπάλα, ξέρουμε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, αλλά νομίζω ότι κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός θα το πληρώσει αυτό. Και το έπαθε με τον ΟΦΗ. Δεν μπορείς να βάζεις δυο γκολ και μετά να περιμένεις να περάσει η ώρα. Ήταν πολύ καλύτερος οπό τον ΑΡΗ  και τους δίνεις το δικαίωμα να πιστεύουν ότι  μπορούν να σε ισοφαρίσουν. Αυτά δεν γίνονται πουθενά και δεν μου άρεσε. Μετά το γκολ αρχίζουν τα δύσκολα και μάλιστα σε μια τέτοια έδρα, έστω και αν ο ΑΡΗΣ δεν είναι η ομάδα που μπορεί να σε τρομάξει, τουλάχιστον εφέτος. Ξέχωρα πάντως από αυτό, ο Ολυμπιακός μου άρεσε πολύ, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο και δείχνει σημαντικά σημάδια βελτίωσης σε σχέση με το ξεκίνημα. Είναι αυτό που λέγαμε ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα δούμε και καλύτερα πράγματα και μια ομάδα που ξεχωρίζει από τις άλλες σε όλα τα επίπεδα»

-Αλλά και μια ομάδα που τρώει εύκολα γκολ…

«Είναι η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που παρακολουθώ την ομάδα, που δέχεται τόσο εύκολα γκολ. Ποτέ ο Ολυμπιακός δεν είχε τέτοια αμυντική συμπεριφορά. Πάντως νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο αμυντικό, αλλά και γενικό, αφού και η μεσαία γραμμή έχει μερίδιο σε αυτό. Για εμένα στο ότι δέχεσαι εύκολα γκολ, έχει να κάνει και με το θέμα γκολκίπερ που τον ταλαιπωρεί. Πολύ μουρμούρα, διάφορα σχόλια και μεγάλη πίεση. Όλα αυτά με αφορμή τον Κοστάνσο παίζουν ρόλο. Οι αμυντικοί δεν έχουν την σιγουριά που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια με τον Αντώνη Νικοπολίδη και αυτό τους έχει επηρεάσει. Αυτή η γκρίνια και το σούσουρο που υπάρχει βγαίνει σε κακό».

-Όλα αυτά επηρεάζουν πριν από  το ντέρμπι;

«Τίποτα δεν επηρεάζει. Γιατί αυτά τα ματς είναι διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο κίνητρο από τον Παναθηναϊκό, γιατί πρώτα θέλει να αποδείξει ότι είναι καλύτερη ομάδα και δεύτερον ξέρουν ότι με νίκη θα περάσουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Ύστερα το Καραϊσκάκη θα παίξει σημαντικό ρόλο και η συμπεριφορά του κόσμου. Όμως η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο καιρό είναι καλή ομάδα και έχει και ρέντα. Πιστεύω ότι θα γίνει μάχη, αλλά είμαστε καλύτερη ομάδα. Το θέμα είναι να το δείξεις στο γήπεδο και όχι στα λόγια, γιατί αυτά δεν αρκούν σε τέτοια ματς. Έχει καλύτερο υλικό ο Ολυμπιακός και περισσότερες επιλογές ο Βαλβέρδε. Και υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο Ιμπαγάσα. Από αυτόν θα κριθούν πολλά, γιατί είναι βαρόμετρο. Παικταράς είναι και αν βρεθεί στην μέρα του, μπορεί να κάνει θαύματα.Ότι πει ο Ιμπαγάσα για να το πω καλύτερα και με λίγο χιούμορ. Γενικά σε τέτοια παιχνίδια κάποιοι παίκτες μπορούν να κάνουν την διαφορά και ο Ολυμπιακός έχει πολλούς, γιατί εκτός από τον Ιμπαγάσα, υπάρχει και ο Μιραλάς, αλλά και ο Τζιμπούρ».





Κ2) «Δεν είναι έκπληξη για εμένα ο Μόνχε»



Η άποψη του Βασίλη Καραπιάλη για τον Βιθέντε Μόνχε που στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Αρη έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην ενδεκάδα παρουσιάζει ενδιαφέρον, αν και όπως λέει ο παλαίμαχος άσος δεν αποτελεί έκπληξη η καλή παρουσία του Αργεντινού: «Δεν είναι έκπληξη για εμένα ο Μόνχε. Από τα παιχνίδια με τον Βόλο έδειχνε ότι είναι ικανός για μεγάλα πράγματα και ότι μπορεί να παίξει σε μεγάλη ομάδα. Όποιος έκανε αυτή την επιλογή «μπράβο του», γιατί νομίζω ότι ταιριάζει στον Ολυμπιακό και θα δώσει λύσεις στον Βαλβέρδε. Ξέρει να κινείται καλά, έχει τεχνική, αλλά και θράσος και αυτό το είδαμε με την κίνηση που έκανε στο Χαριλάου και το δοκάρι. Μου άρεσε πολύ, γιατί δεν έπαιξε σε ένα παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, αλλά σε ένα εκτός έδρας ματς με τις γνωστές δυσκολίες και τα πήγε περίφημα. Και μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να βάλουμε ότι δεν έχει κάνει προετοιμασία και ήρθε πριν από λίγο καιρό στην ομάδα. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται και καλύτερος και θα αποτελέσει σημαντική μονάδα, γιατί βλέπω ότι και ο Βαλβέρδε τον υπολογίζει. Τέτοιους παίκτες θέλει ο Ολυμπιακός με τσαγανό και να παίζουν καλά και εκτός έδρας, όχι μόνο στο Καραϊσκάκη. Να βάζουν τα πόδια τους στην φωτιά, αλλά να είναι και μπαλαδόροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου