29/11/11

Ας είμαστε ρεαλιστές….






Κάτι σαν Σκωτσέζικο ντουζ είναι αυτή την εποχή ο Ολυμπιακός. Μια κρύο, μια ζέστη. «Θρύλος» στην Μασσαλία, «Θρήνος» στην Τρίπολη.
Και η απορία του κόσμου λογική. Πως είναι δυνατόν να πετάει η ομάδα στο παιχνίδι με την Μαρσέιγ  και να σημειώνει μια μεγάλη επιτυχία και με τον Αστέρα τρεις ημέρες αργότερα να μην βλέπεται;
Όσο και να θέλεις να ψάξεις εξηγήσεις είναι δύσκολο. Δικαιολογίες υπάρχουν και πολλές μάλιστα. Κούραση από τους περισσότερους παίκτες. Τραυματισμοί και πολλοί μάλιστα, με παίκτες «κλειδιά» να είναι εκτός μάχης.
Υπάρχει και η άλλη άποψη. Όλοι στον Ολυμπιακό αυτή την εποχή έχουν ρίξει το βάρος στο Τσάμπιονς Λιγκ και περιμένουν το παιχνίδι με την Αρσεναλ, για να κάνουν την υπέρβαση. Η ευκαιρία είναι μεγάλη και τα οφέλη πολλά, στην περίπτωση που περάσεις στην επόμενη φάση. Η στην τελική να  συνεχίσεις στην Ευρώπη μέσω του Γιουρόπα Λιγκ.
Από κάθε άποψη. Και από πρεστίζ, αλλά και από οικονομικής πλευράς.
Εγώ το βλέπω λίγο πιο ρεαλιστικά. Δηλαδή πάντα αυτός που είναι ο καλύτερος και έχει την καλύτερη ομάδα θα παίρνει το πρωτάθλημα; Και εν πάση περιπτώσει ακόμα έχουμε δρόμο μέχρι το τέλος Μαΐου.
Αλλά πάω και στην άλλη περίπτωση. Και η Μπαρτσελόνα είναι υπερομάδα και βρίσκεται 6 βαθμούς πίσω από την Ρεάλ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μόνο η Μπαρτσελόνα θα παίρνει το πρωτάθλημα στην Ισπανία; Οι άλλοι γιατί παίζουν;
Και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι μέχρι να τελειώσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ο Ολυμπιακός, αυτή θα είναι η εικόνα. Η πρόκληση για μια καλή πορεία στην Ευρώπη είναι μεγάλη και ας λένε στον Ολυμπιακό, ότι βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα.
Και στο φινάλε ακούω συνέχεια από πολλούς επιτέλους να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Τελικά, ας αποφασίσουν τι θέλουν! Γιατί Ελληνική ομάδα να σηκώσει και τα δυο «καρπούζια»,  είναι δύσκολο και αποδεδειγμένο….
Μπορεί ο τρόπος σκέψης μου να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά νομίζω ότι αυτή είναι η πραγματικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου