Η είδηση από την γειτονική Τουρκία για τον Αλμπερτ Ριέρα φέρνει στην επικαιρότητα ένα πολυσυζητημένο θέμα που απασχόλησε για αρκετό καιρό τον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός αποτελεί την χειρότερη μεταγραφή των τελευταίων χρόνων στην Τουρκία, γράφουν οι αθλητικές εφημερίδες και αυτό είναι και το γενικό συμπέρασμα σε γκάλοπ των οπαδών της Γαλατασαράι. Δυο μήνες πέρασαν από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο Ολυμπιακός παραχώρησε στην Γαλατά τον μεγάλο Ισπανό άσο και η παρουσία του έχει περάσει απαρατήρητη, σε σημείο που να υπάρχει γενικός προβληματισμός για το κατά πόσο ήταν ιδανικός ο ερχομός του παίκτη. Ακόμα και ο ίδιος ο Φατίχ Τερίμ που έκανε σαν τρελός μαζί του, τώρα έχει αρχίζει και τα γυρνάει….
Το σίγουρο είναι ότι στον Ολυμπιακό δεν μπορούν παρά να νιώθουν ικανοποίηση, γιατί μέχρι και πριν λίγο καιρό δεν ήταν λίγοι αυτοί που «έριχναν τα βάρη» στην διοίκηση του Ολυμπιακού. Και τι δεν ακούστηκε όλο αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες. Μέχρι και ότι ήταν συμφωνημένο να δοθεί ο παίκτης και αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, για να μην υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να βρεθεί αντικαταστατής του!!!
Η κριτική ήταν σκληρή στην διοίκηση γιατί πούλησε ένα τόσο μεγάλο παίκτη και άφησε την ομάδα χωρίς αριστερό χαφ, αλλά και άλλα πολλά που ακούστηκαν και γράφτηκαν κατά καιρούς.
Το σίγουρο είναι ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης που ήταν αυτός που κυρίως πήρε την απόφαση (και μετά ο Βαλβέρδε) δικαιώνεται πλήρως. Τελικά φαίνεται πως ο Ολυμπιακός έβγαλε από πάνω του ένα τεράστιο συμβόλαιο, αλλά πολύ περισσότερο βρήκε ομάδα να πουλήσει τον Ριέρα που ποτέ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και πολύ περισσότερο τα πολλά χρήματα που δόθηκαν για την απόκτηση του.
Και όπως λένε κάποιοι, μπορεί η Λίβερπουλ να «έπιασε κότσο» τον Ολυμπιακό, αλλά το ίδιο έκανε ο Ολυμπιακός στην Γαλατά, παίρνοντας μάλιστα χρήματα που δύσκολα μπορούσες να φανταστείς. Αποδεικνύεται με τον ποιο πανηγυρικό τρόπο ότι ο Μαρινάκης δικαιώθηκε για την απόφαση, έστω και αν άκουσε πολλά από τους «προπονητές της εξέδρας», αλλά και τους «ειδικούς». Έξω από τον χορό όλα είναι ωραία και εύκολα, όμως ένας παίρνει την απόφαση και αυτός είναι που έχει πάντα ως γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου.