9/11/11

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΣΤΟ CITY UNITY COLLEGE





Στους σπουδαστές Αθλητικής Δημοσιογραφίας στο City Unity College, μίλησε ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Γιώργος Αμανατίδης

Ο παλαίμαχος άσος του Θρύλου, αναφέρθηκε στο Λέτο, στο επικείμενο ντέρμπι στις 19 Νοεμβρίου στο Φάληρο με τον ΠΑΟ, αλλά και στον Ερνέστο Βαλβέρδε.
Αποσπάσματα από όσα είπε:
Για τον Λέτο: Σωστά έφυγε ο Λέτο. Εμένα μου αρέσουν οι παίκτες που παίζουν για την ομάδα. Όχι για να διακριθούν ως μονάδα. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και κάθε ομάδα δεν σταματάει σε έναν ποδοσφαιριστή. Αυτοί θα φύγουν. Η ομάδα θα είναι εκεί. Εγώ τον Λέτο θα τον σταματούσα στην φυσούνα από τον τρόπο που θα τον κοίταζα. Και δόξα τω Θεώ έχω αντιμετωπίσει και πολύ καλύτερους παίκτες από τον Λέτο.
Για τον στόχο του Μαρινάκη: Στόχος του προέδρου είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να του φέρουμε παίκτες που να μπορούν να αντέξουν και την αγωνιστική και την ψυχολογική πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό. Είναι ένας στόχος και δουλεύουμε σκληρά. Βέβαια δεν σημαίνει ότι σταματάμε την δουλειά. Στον Ολυμπιακό είμαστε ανικανοποίητοι. Όποιος νομίζει ότι δεν μπορεί κάτι καλύτερο, πρέπει να φύγει.
Για τον Βαλβέρδε: Δεν έχω δει έναν πιτσιρικά να πάει στον προπονητή του και να του πει «Μίστερ, θέλω εξτρά προπόνηση». Γυρίζουν κάποιοι και κατηγορούν τον Βαλβέρδε ότι δεν δίνει ευκαιρία στους Έλληνες παίκτες. Τι κάνουν οι ίδιοι όμως; Κατηγορούμε τους προπονητές ότι δεν δίνουν την ευκαιρία. Ναι, αλλά για να κερδίσει ένας παίκτης Έλληνας την εμπιστοσύνη ενός ξένου προπονητή, δεν δουλεύουν για να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους. Ξέρουν όλοι πού είναι αδύναμοι. Εγώ, το 1993, όταν πήγα στον Ολυμπιακό κατάλαβα ότι δεν ήμουν παίκτης να φορέσω την φανέλα αυτή. Έκατσα, δούλεψα πολύ και τα κατάφερα. Σήμερα, με λίγη προσοχή, μπορείς να φύγεις στο εξωτερικό. Ψάχνουν ταλέντα. Πρέπει μόνο να δουλέψεις. Οι παίκτες λένε ότι ο Βαλβέρδε είναι δίκαιος.
Εμείς φτάσαμε μια «ανάσα» από τους 4 της Ευρώπης, μόνο με Έλληνες παίκτες. Γιατί να μην μπορεί τώρα να γίνει το ίδιο; Πιστεύετε ότι υπάρχει προπονητής που πιστεύει ότι μπορεί να κάνει την δουλειά του με έναν ποδοσφαιριστή από την χώρα μας και δεν τον βάζει μέσα;
Θεωρώ ότι Νίνης, Φετφατζίδης, Κουτσιανικούλης είναι παιδιά με τρομερό ταλέντο, πρέπει να το κυνηγήσουν με παραπάνω ζήλο, επειδή μπορούν να κάνουν το «άλμα» σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Σε αυτούς θα προσθέσω και τον Αθανασιάδη. Είναι τυχαίο ότι ο ΠΑΟΚ χωρίς αυτόν δεν μπορεί να κερδίσει;

Για τον Καπίνο: Εξαιρετικός τερματοφύλακας ο Καπίνο , αφού κάτι που επαναλαμβάνεται, δεν είναι σύμπτωση. Ηταν έξι μήνες στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Πώς χάθηκε; Όπως χάνονται τόσοι και τόσοι παίκτες.

Για το ντέρμπι: Μακάρι να μπορούσα να παίξω στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού . Δέκα χρόνια στον Ολυμπιακό, τα θυμάμαι την κάθε λεπτομέρεια. Πάντα είναι ντέρμπι και γίνεται μάχη. Την δεδομένη στιγμή και οι δύο είναι σε καλή κατάσταση, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι στο παιχνίδι τους έχουν κάποια κενά. Σαν να σβήνεις ένα αυτοκίνητο που τρέχει και να το πετάς στην θάλασσα. Εμείς υπερτερούμε και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε σίγουρα, ειδικά με όσα είδα στο ΠΑΟ-ΑΕΚ.

Για τη νέα του δουλειά: Τα τελευταία 7 χρόνια έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. Ταλέντο έχουμε ως λαός και μάλιστα μεγαλύτερο από κάποιες χώρες που θεωρούνται καλύτερες. Το θέμα είναι όμως ποιοί δουλεύουν με τα παιδιά, το τι ευκαιρίες δίνουν οι παράγοντες αλλά και η συμπεριφορά των γονιών τους. Μερικοί γονείς αν θα μπορούσαν να βάλουν σε μια γυάλα τα παιδιά, θα το έκαναν. Οι παράγοντες «πάσχουν» από ξενομανία. Έρχονται παίκτες αμφιβόλου αξίας και παίρνουν την θέση ενός παιδιού που ξέρει τι σημαίνει να φοράς την φανέλα πχ της Ξάνθης. Λείπει το πάθος και αυτό που πρέπει να βγάλουν τα παιδιά για να το κυνηγήσουν. Εγώ 14 ετών έκανα προπόνηση μόνος μου το βράδυ, μέσα στην βροχή. Φοβόμουν αλλά το έκανα, επειδή δεν μου έφτανε η προπόνηση. Είχα έναν στόχο. Τώρα δεν το βλέπω αυτό.

Μέσα από ένα δοκιμαστικό στην Δράμα φέραμε ένα παιδί, γεννημένο το 1994, ορφανό από πατέρα. Λογικό η μητέρα του να έχει μεγάλο άγχος. Χθες ζήτησα να δω τα τελευταία του διαγωνίσματα. Μπορεί να μην καταφέρουν τα παιδιά να γίνουν ποδοσφαιριστές. Πρέπει να έχουν προετοιμαστεί για την εξέλιξη στην ζωή τους. Τους βάζουμε τιμωρίες αν δεν είναι συνεπείς.

Υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο στην Κρήτη. Οι μικτές τους ξεχωρίζουν. Λίγα παιδιά όμως παίζουν ΟΦΗ ή Εργοτέλη. Τόποι με μεγάλο τουρισμό χάνονται. Σε μια ηλικία 13-14 γυρίζουν πλάτη και φεύγουν από τον αθλητισμό. Είναι το όλο περιβάλλον που τους οδηγεί σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου