27/8/13

Αγοράζουμε και πουλάμε...





Η μεταγραφή του Λιούμπομιρ Φέισα στην Μπενφίκα δείχνει ότι στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να κινούνται σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς και σε del, που  δείχνουν άλλο επίπεδο.
Γιατί  ένας σύλλογος δεν θα πρέπει να εχει σαν στόχο μόνο το πώς θα αγοράζει καλούς παίκτες, αλλά και το πώς θα πουλάει.
Όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες του κόσμου, και αυτό δείχνει άλλη νοοτροπία και άλλο επίπεδο.
Τρεις παίκτες τα τελευταία χρόνια ήταν αυτοί που έφεραν πολλά λεφτά στα ταμεία του Ολυμπιακού, αλλά και τους ερυθρόλευκους να τους δίνουν την ευκαιρία να κάνουν καλά συμβόλαια και να παίξουν σε καλύτερο επίπεδο.
Γιατί δεν πρέπει να κρυβόμαστε, ακόμα και το Τουρκικό πρωτάθλημα που είχε επιλέξει να πάει ο Ριέρα πριν από  δυο χρόνια είναι καλύτερο απ το Ελληνικό.
Είχε γίνει μεγάλος ντόρος με την απόκτηση του μεγάλου Ισπανού από την Λίβερπουλ, αλλά στον Ολυμπιακό βλέποντας ότι τελικά  τον Ριέρα δεν  μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες,  αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν στην Γαλατά Σαράι και να βάλουν στο ταμείο τους περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Κέρδος και διαφήμιση
του Ολυμπιακού

Ήταν πραγματικά μια μεγάλη επιτυχία για την διοίκηση Μαρινάκη, παρά τις αρχικές αντιδράσεις που υπήρχαν και την «μουρμούρα» για την παραχώρηση του Ριέρα.
Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη με τον Κέβιν Μιραλάς, τον οποίον είχε αγοράσει ο Ολυμπιακός από την Σεντ Ετιέν, δίνοντας ένα ποσό περίπου στα τρία εκατομμύρια, αλλά κατάφερε να τον πουλήσει στην Εβερτον, βάζοντας στο ταμείο του σχεδόν τα διπλάσια λεφτά.
Αυτά τα δυο dil ήταν τα καλύτερα που εχει πετύχει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια και  μαζί με αυτό του Νέρι Καστίγιο  την εποχή της διοίκησης Σωκράτη Κόκκαλη, από το οποίο οι ερυθρόλευκοι είχαν πάρει από την Σαχτάρ πάνω από δέκα πέντε εκατομμύρια.
Άσχετα αν η περίπτωση ήταν διαφορετική με τις άλλες, αφού ο νεαρός και ταλαντούχος τότε Νέρι έφυγε με «κρύα καρδία» για να πάει στην Ουκρανία
Κερδισμένος ο Ολυμπιακός από αυτές τις μεταγραφές, που του έδωσαν το δικαίωμα να κινηθεί καλύτερα στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά και να κερδίσει «πόντους» στην Ευρώπη από τη εξαγωγή παικτών

Φέισα

Ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, θα πρέπει να θεωρηθεί για τους πρωταθλητές Ελλάδας  η παραχώρηση του Λιούμπομιρ Φέισα στην Μπενφίκα.
Για ένα παίκτη, που ήρθε με πολλές περγαμηνές και υποσχέσεις, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να πείσει για την αξία του και να κάνει την μεγάλη καριέρα που ολοι περίμεναν.
Για να λέμε και την αλήθεια ποτέ στον Ολυμπιακό δεν θα περίμεναν να πάρουν τέσσερα εκατομμύρια από τον Σέρβο, αλλά πολύ περισσότερο να απαλλαχτούν από ένα ποδοσφαιριστή, ο οποίος ποτέ δεν κέρδισε την εξέδρα και την εκτίμηση του κόσμου. Έτσι και αλλιώς με την απόκτηση του αμυντικού χαφ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες ο Φέισα, δύσκολα θα είχε θέση στην ενδεκάδα και απλά θα ήταν μια εναλλακτική λύση, με αποτέλεσμα να έπεφτε η μεταπολιτική  αξία του.

Έτσι  η πρόταση της Μπενφίκα ήρθε στην κατάλληλη στιγμή και το κέρδος μεγάλο για το σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου