13/8/13

Αλλος την Ελλάδα, άλλος στην Ευρωπη




Κάποιες από τις κινήσεις το Μίτσελ στην διάρκεια της προετοιμασίας και στα φιλικά παιχνίδια δείχνουν φανερά ότι έχει στο μυαλό του να παρουσιάσει έναν άλλο Ολυμπιακό στην Ευρώπη και έναν άλλο στην Ελλάδα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα καταλήξει σε ένα κορμό και σε μια  μόνιμη ενδεκάδα, άλλα σίγουρα τα σχέδια του θα διαφοροποιηθούν στην διάρκεια της χρονιάς.
Αναφερόμαστε στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και αυτά των εσωτερικών διοργανώσεων.
Είναι φανερό ότι ο Ισπανός τεχνικός εχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του, ότι άλλο θα είναι ένα παιχνίδι σαν αυτό με την  Βαλένθια, για το Τσάμπιον Λιγκ και άλλο αυτό με την Καλονη την ερχόμενη  Δευτέρα.
Οι κινήσεις του τουλάχιστον αυτό δείχνουν και αναφερόμαστε σε παίκτες που μπορεί να είναι πολύτιμοι στην ενδεκάδα του Ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά πέρα από τα σύνορα, ο βαθμός δυσκολίας θα είναι πολύ μεγαλύτερος, άρα και θα πρέπει να βρει λύσεις.
Πρώτο παράδειγμα
Ο Σαλίνο είναι ένας πολύ καλός δεξιός αμυντικός, αλλά για την Ελλάδα. Στην Ευρώπη κανένας προπονητής δεν θα πάει να παίξει με τον Βραζιλιάνο σε αυτή την θέση αφού το ρίσκο θα είναι μεγάλο.
Η χρησιμοποίηση του Παπάζογλου, στην θέση αυτή στο φιλικό με την Βαλένθια έδειξε τις σαφείς προθέσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, για τα παιχνίδια του Τσάμπιον Λιγκ.
Για το Ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει συζήτηση ότι ο Σαλίνο θα εχει σίγουρη την θέση του.
Υπάρχει και μια ακόμα λύση για το Μίτσελ, αυτή του Μανιάτη που μπορεί να παίξει στο δεξί άκρο και του δίνει την ευχέρεια για να την εκμεταλλευτεί.
Δεύτερο παράδειγμα
Είδαμε πολλές φορές τον Χολέβας κατά την διάρκεια του αγώνα στο «Μεστάγια» να μην βγαίνει μπροστά και να μην δίνει στηρίγματα στους μέσους.
Ο ερυθρόλευκος αμυντικός είχε εντολές να μην αφήνει την θέση του και να ρίξει μεγαλύτερο βάρος στα αμυντικά του καθήκοντα, ώστε να μην αφήνει εκτεθειμένη την αριστερή πλευρά και να μην υπάρχουν κενά.
Ο Τόρες ας πούμε θα είναι σίγουρα βασικός στα ευρωπαϊκά παιχνίδια,  γιατι είναι ο παίκτης  με  καθαρή αμυντική λειτουργία και που δύσκολα θα βγει από την περιοχή του.
Τρίτο παράδειγμα
Ο Ντομίνγκες είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής με μεγάλη εμπειρία και φαντασία στο παιχνίδι του, άλλα είναι αργός.
Και όταν λέμε αργός εννοούμε για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εκεί που θέλει περισσότερο τρέξιμο και ταχύτητα και σε αυτά τα δυο τουλάχιστον τώρα ο Τσόρι υστερεί.
Έτσι ο Μίτσελ αποφάσισε να κάνει το πείραμα που του βγήκε με τον Ολαιτάν,(στην θεση του Τσορι), ο οποίος με την συμμετοχή του στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε φρεσκάδα και τρεξίματα στον Ολυμπιακό και βοήθησε πολύ στην μεταμόρφωση της ομάδας προς το καλύτερο.
Σίγουρη ο Σαβιόλα θα είναι  το μεγάλο ατού του Ολυμπιακού στην επίθεση, αλλά πολύ περισσότερο στην Ευρώπη παρά στο πρωτάθλημα.
Στην Ελλάδα ο Μήτρογλου μπορεί άνετα να καθαρίσει τα παιχνίδια, αλλά και να ξεκουράζει τον Αργεντινό, που θέλει ακόμα χρόνο να προσαρμοστεί και να βρει τον εαυτό του, αφού έχει μείνει πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης.
Οι δοκιμές που κάνει συνέχεια ο Μίτσελ στο κέντρο της άμυνας δείχνουν, ότι και εκεί μόνο ο Αβραάμ θα εχει σίγουρη την θέση του.
Από εκεί και πέρα(και ανάλογα με τον αντίπαλο) ο Μεντζανί θα εχει τον πρώτο λόγο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ο Σιόβας με τον Μανωλά στην Ελλάδα
Ανάλογη περίπτωση και για τον Φουστερ που συνεχίζει να παραμένει ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες του Ολυμπιακού. Μπορεί να μην έχει βρει την θέση του στην βασική ενδεκάδα, αλλά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο Μίτσελ δύσκολα θα τον αφήνει στον πάγκο…
Για τις υπόλοιπες θέσεις πολλά θα εξαρτηθούν από τον αμυντικό χαφ που θα αποκτηθεί και πως ο Μίτσελ θα προσαρμόσει τους υπόλοιπους στην ενδεκάδα.
Ο Μανιάτης και ο Φέισα, έκαναν καλά παιχνίδια στην διάρκεια της προετοιμασίας, με πολύ τρέξιμο και πίεση ψηλά.
Είναι φανερό ότι τις εντολές αυτές μπορούν να τις εκτελέσουν με τον καλύτερο τρόπο, αλλά υστερούν στο δημιουργικό κομμάτι. Για το Ελληνικό πρωτάθλημα και οι δυο είναι εξαιρετικοί, αλλά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, δεν φτάνουν μόνο αυτά.

Πρέπει να υπάρχει ο παίκτης που θα κρατήσει την μπάλα και θα περάσει τις πάσες που θέλουν οι Σαβιόλα, Βάις και Κάμπελ για να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου