27/8/13

"Να αφήσουν ήσυχο τον Ολυμπιακό"







Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ ΜΙΛΑΕΙ "ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ"...


Ανέκαθεν του άρεσε να πηγαίνει κόντρα στο «ρεύμα» και λέει πράγματα που μπορεί να μην αρέσουν και να «ενοχλούν»
Έτσι ήταν πάντα ο χαρακτήρας του Βασίλη Καραπιάλη, από τότε που έπαιζε ποδόσφαιρο. Πόσο μάλλον τώρα που τα χρόνια έχουν περάσει και μπορεί να βλέπει τα πράγματα πιο ξεκάθαρα και ποιο ρεαλιστικά.
Δεν είναι κοντά στον Ολυμπιακό εδώ και μερικά χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο παλαίμαχος παίκτης δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις και δεν εχει το μυαλό του στη μεγάλη του αγάπη.
Μια συζήτηση για τον νέο  Ολυμπιακό και τις πρώτες του εντυπώσεις, πάντα παρουσιάζει ενδιαφέρον, αλλά ο Καραπιάλης μας εκπλήσσει, γιατί εχει επιλέξει ένα δικό του πρόλογο.
Και βγάζει μια πικρία, που μερικές φορές μετατρέπεται και σε οργή, για κάποια πράγματα που βλέπει, ακούει, διαβάζει και τον ενοχλούν.
«Εγώ αυτό που ξέρω είναι, ότι όλοι μας, βάζω μέσα και τον εαυτό μου, καλά θα κάνουμε να αφήσουμε ήσυχο τον Ολυμπιακό, γιατί μου φαίνεται ότι η κατάσταση εχει ξεφύγει. Η ομάδα δεν εχει ανάγκη από κριτική και από υποδείξεις, αλλά από ηρεμία και αυτή δεν υπάρχει. Όπως και δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αυτό που συμβαίνει σε αυτό τον σύλλογο, από την προετοιμασία και τα πρώτα φιλικά, να ακούμε μουρμούρα και παράπονα. Ο καθένας βγαίνει και λέει τα δικά του, ακόμα και άνθρωποι που δεν εχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας γιατρός, η κάποιους άλλους που διαβάζω βγαίνουν και κάνουν κριτική και τα ισοπεδώνουν όλα. Χαμός  γιατί ο Ολυμπιακός δεν εχει  παίξει καλά στα φιλικά και δεν ήταν καλός στο πρώτο παιχνίδι με την Καλονή. Μα είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά. Ξαφνικά όλους τους βγάζουν άχρηστους και αποδοκιμάζουν με το παραμικρό, προπονητή και παίκτες. Πώς να πάει μπροστά αυτή η ομάδα; Εντάξει αυτά είναι γνωστά. Ειδικά από μερίδα του Τύπου που τα κάνει χειρότερα και παρασύρουν τον κόσμο. Όμως αυτό πρέπει να σταματήσει»

-Τη δυσαρέσκεια για τον προπονητή πως την κρίνεις;

«Κοίταξε εγώ δεν λέω ότι ο Μίτσελ είναι ο ιδανικός προπονητής για τον Ολυμπιακό και πραγματικά δεν εχει δείξει μέχρι τώρα τίποτα, ούτε βλέπω καμία βελτίωση. Όμως είναι προπονητής της ομάδας και αυτόν πρέπει να στηρίξεις. Άλλωστε ξέρουμε ότι όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα. Αν συνεχίσει να δείχνει κακή εικόνα η ομάδα ο Μαρινάκης ξέρει τι θα κάνει και δεν χρειάζεται υποδείξεις Το κακό με τον Μίτσελ είναι ότι τον συγκρίνουν με τον Βαλβέρδε και αυτό είναι λάθος»

-Ναι αλλά είναι καλή να υπάρχει και η κριτική

«Φυσικά και είναι καλό, αλλά θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και πως το λέμε, αλλά και να την κάνουμε καλοπροαίρετα, γιατι, εγώ δεν βλέπω αυτή την διάθεση από κάποιους. Το να ξεφωνίζουμε τους παίκτες και τον προπονητή και μάλιστα τώρα στην αρχή, που μπορεί να οδηγήσει;  Μόνο στην καταστροφή. Έχουν σίγουρο το πρωτάθλημα κάποιοι, γιατί πραγματικά ο Ολυμπιακός εχει ξεφύγει από τις  άλλες ομάδες και νομίζουν ότι τα πράγματα θα είναι απλά. Ύστερα υπάρχει και κάτι άλλο. Έχουν έρθει πολλοί νέοι παίκτες και χρειάζεται χρόνο για να στρώσει η ομάδα. Άργησαν να γίνουν μεταγραφές και το χειρότερο, ότι ακόμα δεν ξέρεις αν θα είναι αυτό το ρόστερ, γιατί βλέπω ότι κάποιοι μπορεί να φύγουν , ενώ θα έρθουν άλλοι. Και σε ένα μήνα έχουμε και Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα αυτά είναι προβλήματα, αλλά βλέπω ότι δεν υπάρχει στήριξη από μαρίδα το κόσμου και κάποιοι δείχνουν να είναι προκατειλημμένοι. Κακό αυτό. Πολύ κακό και μακάρι να μην το πληρώσει η ομάδα, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες. Υπάρχουν και κάποια παράπονα που είναι σωστά, όπως ο προβληματισμός, γιατί δεν εχει αποκτηθεί ένας καλός αμυντικός χαφ. Κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή, αφού όλοι το βλέπαμε. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γκρινιάζουμε και να βγαίνουμε να το φωνάζουμε συνέχεια»
Συνεχίζοντας ο Καραπιάλης λέει

«Ο Ολυμπιακός αν αποκτήσει ένα καλό αμυντικό χαφ, νομίζω ότι θα εχει το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων χρόνων. Καλοί παίκτες και σε όλες τις γραμμές. Δεν λέω για υπομονή, γιατί ξέρω ότι αυτή η λέξη είναι δύσκολη σε αυτό τον σύλλογο, αλλά τουλάχιστον, να μην φτάνουμε στα άκρα. Και πολύ περισσότερο να μη δίνουμε το δικαίωμα στους αντιπάλους να χλευάζουν και να προσπαθούν να δικαιολογήσουν  την ανυπαρξία τους. Στον Παναθηναϊκό κοροϊδεύουν, με φτηνές μεταγραφές και με ένα προπονητή χωρίς περγαμηνές, αλλά δεν μιλάει κανείς. Εχουν περάσει ένα μήνυμα , ολοι κοντά στην ομάδα Εμείς τα έχουμε όλα  , έγιναν καλες μεταγραφές και υπάρχει και γρίνια. Ε όχι αυτό πάει πολύ. Στηρίξει θέλει ο Ολυμπιακός, αλλά πολύ περισσότερο προσοχή στους Ολυμπιακάρες»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου