27/6/10

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ...ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ



Μπορεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός να εξέδωσε ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα, αλλά η μεταγραφολογία συνεχίζεται, ισως και σε υπερβολικό ρυθμό.

Έτσι ο υπεύθυνος επικοινωνίας Γιάννης Μώραλης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. ξεκαθάρισε τα πράγματα.

«Μεταγραφές θα γίνουν. Αλλά ο χορός εκατομμυρίων που έχει στηθεί δεν βοηθά» τόνισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας των «ερυθρόλευκων». Επίσης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για την απόκτηση των Σιμόν Βούκσεβιτς και Φρανσουά Μοντεστό.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο κ. Μώραλης: Για την στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Ολυμπιακός στις μεταγραφές:

«Θα βασιστούμε στις υπάρχον υλικό, στους παίκτες που έχουν προωθηθεί από την ομάδα Νέων του συλλόγου και τις μεταγραφές που θα γίνουν. Θα κινηθούμε για έναν παίκτη-κράχτη τόσο για την ουσία, όσο και για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Από εκεί και πέρα θα κάνουμε προσθήκες παικτών-εργαλείων». Για τους παίκτες που προτείνονται: «Κάνουμε έρευνα. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για την αξία του Γκοβού. Για να μην γίνονται όμως παρεξηγήσεις, από την απλή προσέγγιση μέχρι την μεταγραφή υπάρχει μεγάλη απόσταση. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Κουμόρτζι του Πανιωνίου. Αυτό που μπορούμε να πούμε τώρα είναι πως υπάρχει ενδιαφέρον για τον Βούκσεβιτς και τον Μοντεστό» Για τα διοικητικά:

«Το σημαντικό είναι πως ο Ολυμπιακός αλλάζει σελίδα. Υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία του κ. Κόκκαλη με τον κ. Μαρινάκη για τη μεταβίβαση των μετοχών. Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί. Υπάρχουν λεπτομέρειες. Καμιά φορά είναι σημαντικές οι λεπτομέρειες, αλλά δεν νομίζω να προκύψει κάποιο πρόβλημα. Συμφωνώ ότι έγινε καθυστερημένα η συμφωνία των δύο ανδρών σε σχέση με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού. Δουλεύουμε ήδη για να κλείσουμε νωρίς το ρόστερ. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε βιαστικές κινήσεις». Για τα μεταγραφικά σενάρια:

«Το χτίσιμο του Ολυμπιακού θα γίνει μέσα από ομαδική δουλειά και δεν πρέπει να δημιουργούνται προσδοκίες για πολλές μεγάλες μεταγραφές. Εμείς θα κοιτάξουμε να προωθήσουμε και τους νέους παίκτες του συλλόγου. Μεταγραφές θα γίνουν, ωστόσο δεν θα πρέπει να δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις. Δεν βοηθά τον Ολυμπιακό ο χορός των εκατομμυρίων που έχει στηθεί από τις εφημερίδες. Καταλαβαίνω ότι οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους, αλλά δεν γίνεται να έρθει και ο Ρόμενταλ, και ο Γκοβού, και ο Ντέκο και ο Ρικέλμε. Άλλωστε θα ήταν και μια κοινωνική πρόκληση να ξοδέψουμε τόσο χρήματα σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας». Για το στήσιμο της ομάδας: «Δεν καταστρώνουμε τα σχέδια με γνώμονα το πώς θα αποκλείσουμε την Μπέσα στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Στόχος είναι να στήσουμε μια ομάδα που θα επιστρέψει στους τίτλους στην Ελλάδα, κατακτώντας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά και θα έχει μια αξιοπρεπή παρουσία στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου