22/9/11

"Θα στρώσει ο Ολυμπιακος"

Γρηγόρης Γεωργάτος

Μπορεί να έχει απομακρυνθεί από τον Ολυμπιακό, μπορεί να κρατάει μια πικρία μέσα του, για κάποια πράγματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Γρηγόρης Γεωργάτος δεν ενδιαφέρεται και δεν  παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην πάλι του ομάδα.
Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες από αυτούς που φόρεσαν  την «ερυθρόλευκη» φανέλα και μάλιστα σε χρυσές εποχές, παραμένει και θα παραμένει γνήσιος Ολυμπιακός, αφού όπως λέει πέρασε σε αυτή την ομάδα και τις καλύτερες στιγμές της ποδοσφαιρικής του καριέρας.
Και το πόσο Ολυμπιακός είναι ο Γεωργάτος δεν μπορεί να το  αμφισβητήσει κανείς, γιατί το απέδειξε πολλές φορές, φτάνοντας ακόμα και να τον προτιμήσει από την διεθνή του καριέρα, φρύγοντας από την Ιντερ για να επιστρέψει στον Πειραιά.
Ο Γρηγόρης γνωρίζει όσο λίγοι τον Ολυμπιακό και πολύ περισσότερο, τι θέλει , αλλά και τι χρειάζεται η ομάδα για να ξεπεράσει το άσχημο ξεκίνημα και να αρχίσει να ρολάρει.
« Όποιος βγάζει συμπεράσματα  μετά από δυο παιχνίδια και  τα βλέπει όλα μαύρα είναι λάθος. Ακούω αυτόν τον καιρό διάφορα, αλλά και μεγάλη μουρμούρα από κάποιους που μέσα σε λίγες ημέρες τα ισοπέδωσαν όλα και  δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο. Και εμένα με προβλημάτισε ότι και στο παιχνίδι με την Μαρσέιγ και σε αυτό με την Ξάνθη ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, αλλά νομίζω ότι είναι άδικο να τα βλέπουμε όλα μαύρα. Υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες που πρέπει να προσαρμοστούν και να μπουν στο κλίμα. Είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της χρονιάς και θέλει υπομονή»
-Πιστεύεις ότι είναι θέμα χρόνου η ομάδα να αρχίσει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο;
«Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ο Ολυμπιακός θα βρει ντον δρόμο του και θα στρώσει γρήγορα. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται και καλύτερος. Νομίζω ότι αυτές οι εξελίξεις και η αργοπορία να ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια στοίχισαν και η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη.  Με την πάροδο του χρόνου, τα πράγματα θα αλλάξουν και ο κόσμος θα πρέπει να κάνει υπομονή και να στηρίξει την ομάδα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει αποδείξει πως στηρίζει την ομάδα και στα εύκολα , αλλά και στα δύσκολα και δεν έχω καταλάβει γιατί υπάρχει αυτό το κλίμα από κάποια μερίδα. Δεν ξέρω πως τον λένε, Κοστάντσο, η όπως αλλιώς, αλλά δεν μπορείς να γιουχάρεις παίκτη του Ολυμπιακού. Ξέρω καλά αυτή την ομάδα στα τόσα χρόνια που ήμουνα και την μεγάλη πίεση που υπάρχει. Πάντα όταν έρχεται ένα νέο πρόσωπο, περνάει από ένα χρονικό σημείο που κρίνεται, αλλά ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα και κάποια πράγματα την επηρεάζουν αρνητικά.  Είναι κρίμα να συμβαίνει αυτό, γιατί βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της χρονιάς. Κερδίσαμε την Ξάνθη, όπως την κερδίσαμε έστω και στα τελευταία λεπτά και ακούω κάποια δυσαρέσκεια. Δεν μπορείς να παίζεις μπαλάρα από την αρχή και να βγάζεις μάτια. Και μόνο ότι ανατρέπεις μια τέτοια κατάσταση δείχνει μεγάλη ομάδα. Ο Ολυμπιακός έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή θέλει ηρεμία και πίστωση χρόνου και όλα θα πάνε καλά. Και εγώ κατά καιρούς έχω κάνει αυστηρή κριτική, αλλά τώρα διαπιστώνω μια υπερβολή από κάποιους»
Συνεχίζοντας ο Γεωργάτος τόνισε
«Φυσικά και δεν μου άρεσε αυτό που είδα με την Μαρσέιγ, όχι τόσο η ήττα όσο η εμφάνιση, όπως και με την Ξάνθη, χωρίς καμία βελτίωση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός είναι ο Ολυμπιακός και αυτός που θα δούμε   εφέτος. Υπάρχει χρόνος ακόμα και  επαναλαμβάνω θα φτιάξουν τα πράγματα Για το πρωτάθλημα μιλάω κυρίως και στην Ευρώπη,  απλά θα προσπαθήσεις  να κάνεις κάποιες καλές εμφανίσεις και από εκεί και πέρα ότι βγει. Εγώ λέω ότι το πρωτάθλημα ενδιαφέρει και αυτός θα πρέπει να είναι και ο βασικός στόχος. Έχει ξεφύγει από τις άλλες Ελληνικές ομάδες ο Ολυμπιακός σε όλα τα επίπεδα και αυτό νομίζω ότι το διαπιστώνει ο καθένας μας. Κάποια στιγμή θα έρθει και η καλή μπάλα και ο κόσμος θα αλλάξει και διάθεση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου