7/9/11

"To χάος μετα τον Ολυμπιακο"

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος, το πήρε απόφαση να φύγει οριστικά από την Ελλάδα



Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα πλέον, δεν χωράει τα παιδιά της με την κατάσταση που επικρατεί και μάλλον το ίδιο συμβαίνει και με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές.
Βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά στην περίπτωση του Γιώργου Γκαλίτσιου, που από την στιγμή που ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι δεν τον θέλει στο ρόστερ της ομάδας, αυτός πήρε την απόφαση του να «ξενιτευτεί»
Ο Έλληνας παίκτης είναι έτοιμος να ακολουθήσει τα βήματα και άλλων ποδοσφαιριστών που ψάχνουν να βρουν ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη, αφού η κατάσταση στο Ελληνικό πρωτάθλημα δείχνει αφόρητη.
«Δεν υπάρχει μέλλον στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι να κάνω εδώ»; Κουβέντες που βγαίνουν από το στόμα του Γκαλίτσιου, που δείχνει σε μεγάλο βαθμό την απογοήτευση του, αλλά και το πώς βλέπει το μέλλον του μετά τον Ολυμπιακό.
Δυόμιση χρόνια έμεινε στους πρωταθλητές και άλλο μισό αγωνίστηκε στον Πανιώνιο με την μορφή δανεισμού, αλλά τώρα έφτασε η στιγμή να βάλει τα πράγματα κάτω και να πάρει τις αποφάσεις του.
Ακόμα και μια ομάδα στο πρωτάθλημα της Β Γερμανίας προτιμάει( το ίδιο έκανε και ο Γιάννης Παπαδόπουλος), παρά να «ταλαιπωρείται», στην Ελλάδα και σε ομάδες που το μέλλον είναι αβέβαιο.
Ο Γιώργος Γκαλίτσιος σε δηλώσεις του στην «Εξέδρα», βγάζει μια μεγάλη απογοήτευση, όχι για το έφυγε από τον Ολυμπιακό, αλλά γιατί δεν βλέπει..μέλλον.
«Μετά τον Ολυμπιακό το χάος. Ότι και να λέμε, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, ότι στην Ελλάδα αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο μια ομάδα, που μπορεί κάποιος να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του. Δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω, αλλά η πραγματικότητα»
-Κρατάς κακία, στους ανθρώπους του Ολυμπιακού και στον Ερνέστο Βαλβέρδε που δεν σε πίστεψε;
«Όχι δεν κρατάω κακία σε κανένα. Γιατί να το κάνω αυτό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν τους κάνω και δεν με θέλουν. Δηλαδή τι θα πρέπει να βγω και να κατηγορήσω. Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος και η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή έχει ξεφύγει από τις άλλες Ελληνικές ομάδες, σε όλα τα επίπεδα. Και αισθάνομαι ότι από την στιγμή που έφυγα από αυτή την ομάδα, δεν έχω μέλλον στην Ελλάδα, ούτε και κάποιος άλλος σύλλογος μπορεί να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες μου. Εγώ θέλω να παίξω μπάλα και να κάνω αυτό που αγαπάω από μικρό παιδί. Είχα προτάσεις από πολλές ομάδες, αλλά δεν είναι αυτό το κάτι που με συγκινεί. Δεν θέλω να μειώσω τις ομάδες, αλλά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή την στιγμή επικρατεί μια αναρχία και μια αβεβαιότητα. Πολλά προβλήματα και μια κατάσταση που μόνο προβληματισμό σου βγάζει. Κοιτάξτε και πόσα άλλα παιδιά φεύγουν και πάνε σε ομάδες της Ευρώπης να δοκιμάσουν την τύχη τους. Οικονομικά προβλήματα σε μεγάλο βαθμό και μια κατάσταση ρευστή. Μόνο στον Ολυμπιακό υπάρχει μέλλον, γιατί υπάρχει διοίκηση και ένας προγραμματισμός»
- Η αλήθεια είναι ότι ο Βαλβέρδε δεν σε πίστεψε
«Ο κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία και δεν τον κατηγορώ. Ο Βαλβέρδε είναι καλός προπονητής και αυτό το έχει δείξει τα δυο χρόνια που είναι στην ομάδα, με τις επιτυχίες. Εγώ πίστεψα στον εαυτό μου και πιστεύω και προσπάθησα να τον πείσω, αλλά δεν τα κατάφερα. Μπορεί να φταίω και εγώ, μπορεί και να μη μου έδωσε τις ευκαιρίες που θα έπρεπε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός προπονητής. Ύστερα στον Ολυμπιακό υπάρχουν πολλοί και καλοί παίκτες και τα πράγματα είναι δύσκολα. Η πίεση μεγάλη και οι απατήσεις τεράστιες. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν και συνεχίζω για να μπορέσω να βρω αυτό που θέλω. Θα φύγω για το εξωτερικό. Δεν μένω άλλο στην Ελλάδα, γιατί όπως σου είπα δεν υπάρχει μέλλον. Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά είναι μια μεγάλη αλήθεια»
-Σε ενοχλεί που οι ομάδες έχουν γεμίσει ξένους παίκτες και οι Έλληνες έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα;
«Δεν ενοχλεί μόνο εμένα αυτό, αλλά πιστεύω όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Φυσικά και υπάρχουν καλοί ξένοι παίκτες, ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό, αλλά αν δεν αλλάξει η κατάσταση, όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα είναι και χειρότερα. Πρέπει να πιστέψουν στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και στα νέα παιδιά, αλλά βλέπουμε ότι δεν γίνεται αυτό. Και στην εθνική υπάρχει πρόβλημα , που θα μεγαλώσει όσο περνάει ο καιρός. Στον Ολυμπιακό άκουγα ότι θέλουν Έλληνες παίκτες, αλλά τελικά αυτό δεν συμβαίνει. Και αν παίζουν στις άλλες ομάδες, είναι γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ξένους και έτσι αναγκαστικά δίνουν την ευκαιρία στους Έλληνες. Κάτι πρέπει να κάνουν για να αλλάξουν την κατάσταση. Στον Ολυμπιακό υπήρχαν και υπάρχουν πολλά ταλέντα, αλλά τελικά φεύγουν και είναι λογικό να υπάρχει η απογοήτευση»
Θα προτιμούσες να μείνεις στον Ολυμπιακό, χωρίς να έχεις καμία τύχη, η να πας κάπου αλλού για να παίξεις μπάλα;
«Ο Ολυμπιακός σου προσφέρει μόνο σιγουριά. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να δω και εγώ τι θα κάνω. Δεν μου αρέσει να είμαι κάπου, για να λέω μόνο ότι υπάρχω και να πληρώνομαι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου