28/9/11

"Δεν ειναι χαμένος ο Ολυμπιακός"


O Στέλιος Γιαννακόπουλος λέει για το αποψινο παιχνίδι στο Εμιρέιτς
Ξέρει πολύ καλά τον Ολυμπιακό, αλλά και το Αγγλικό ποδόσφαιρο, από την θητεία του με την φανέλα της Μπόλτον.
Ξέρει πολύ καλά, την δυναμική που έχει μια ομάδα όπως η Αρσεναλ, άσχετα αν δεν είναι αυτή των προηγούμενων χρόνων, με πολλούς παίκτες να έχουν φύγει, αλλά και με πολλές απουσίες καλών ποδοσφαιριστών.
Και φυσικά ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, δεν είναι δυνατόν να μην ξέρει καλά τις δυσκολίες που μπορεί να έχει ένα τέτοιο παιχνίδι, για τον Ολυμπιακό και μάλιστα σε αυτό το επίπεδο.
Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός αν θέλει να έχει ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα;
«Νομίζω ότι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός είναι να μην αφήσει την Αρσεναλ να επιβάλει τον ρυθμό της, που μερικές φορές είναι διαβολικός και φέρνει τις ομάδες σε δύσκολη θέση. Με ένα καλό σύστημα, καθαρό μυαλό και ηρεμία, μπορεί να γίνει αυτό. Εγώ νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να σταθεί όρθιος σε αυτό το ματς και να καταφέρει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, αρκεί να αποφύγουν οι παίκτες του λάθη. Λάθη σε τέτοια ματς δεν επιτρέπονται, γιατί τα πληρώνεις ακριβά. Επίσης νομίζω ότι είναι σημαντικό το διάστημα στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν πρέπει να  δεχτείς γκολ σε αυτά τα λεπτά , γιατί σε επηρεάζει ψυχολογικά, αλλά και δίνει ένα αβαντάζ στην αντίπαλη ομάδα»
-Είναι μεγάλες οι διαφορές του Ολυμπιακού με την Αρσεναλ;
«Τι να λέμε τώρα η Αρσεναλ είναι μια μεγάλη ομάδα και σε άλλο επίπεδο. Παίζει σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και αυτό τις δίνεις πόντους περισσότερους, αλλά και την ευκαιρία να έχει καλύτερο ρυθμό και να είναι ποιο έτοιμη. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που δεν είναι ακόμα αυτός που περιμένουμε. Για έμενα είναι μεγάλο μειονέκτημα, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για όλες τις ομάδας που παίζουν στην Ευρώπη να μην έχουν πολλά παιχνίδια οι παίκτες στα πόδια τους. Μπορεί να φαίνεται σαν δικαιολογία, αλλά αυτή  είναι η πραγματικότητα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός είναι χαμένος, γιατί και καλή ομάδα έχει και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, ποιοτικούς και με εμπειρία. Το θέμα είναι να δείξει ένα καλό πρόσωπο και να διεκδικήσει ότι μπορεί να πάρει από ένα τέτοιο δύσκολο ματς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου