3/1/13

Ρεαλιστής, η μαλάκας!!!






ΜΕΡΙΚΕΣ  φορές αναρωτιέμαι με τον εαυτό μου. Τι είμαι τελικά ρεαλιστής η μαλάκας. Μήπως ζω σε άλλη εποχή;
Απλά τα τόσα χρόνια κοντά στο ποδόσφαιρο, με έχουν κάνει να βλέπω τα πράγματα διαφορετικά. Γιατί βάζω  και την λέξη μαλάκας;
Γιατί απλούστατα διαβάζω κάποια πράγματα και σχόλια και ακούω διάφορα που με αναγκάζουν να λέω ότι  κάποιοι δεν πάνε καλά και απλά αναρωτιέμαι μερικές φορές μήπως πρέπει να κάνω και εγώ  τον ΜΑΛΑΚΑ;
ΦΥΣΙΚΑ και ο καθένας έχει την γνώμη του και το δικαίωμα της κριτικής για την ομάδα που αγαπάει, αλλά σίγουρα κάποιοι δεν έχουν έχουν καταλάβει που ζούνε.
Οι εποχές που βιώνουμε είναι πολύ δύσκολες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σχεδόν σε όλο τον κόσμο.
«Παγκόσμιο πόλεμο» έχουμε και κάποιοι ζουν στον κόσμο τους.
Όλα αυτά τα γράφω, γιατί βλέπω εδώ και αρκετό καιρό, μια τάση από μερίδα του κόσμου να κάνουν «σκληρή» κριτική στον Μαρινάκη και να ισοπεδώνουν τα πάντα.
Λίγο ακόμα και θα του πουν να σηκωθεί και να φύγει!
ΓΙΑΤΙ  δεν κάνει μεταγραφές. Γιατί δεν βάζει λεφτά στον Ολυμπιακό και γιατί αγοράζει ποδοσφαιριστές μόνο ελεύθερους.
Ξεκινάω από το τελευταίο.
ΔΗΛΑΔΗ αν βρίσκεις παίκτες καλούς και  ελεύθερους , αυτές δεν είναι μεταγραφές. Δεν  είναι επιτυχία;
Και γιατί πρέπει σώνει και καλά να δίνεις του κόσμου τα λεφτά για να κάνεις μια μεταγραφή;
Γιατί πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε ένα παίκτη «κράχτη», για να  ικανοποιήσεις έτσι τον κόσμο;
ΕΧΩ  μάθει στην ζωή μου , κάποιες στιγμές να «πηγαίνω πάσο» και νομίζω ότι αυτό κάνει πολύς κόσμος αυτή την εποχή.
ΔΥΣΚΟΛΑ  πολύ τα πράγματα και κάποιο δεν το έχουν καταλάβει.
ΚΟΚΚΑΛΗΣ , Βαρδινογιάννης, Γιαννακόπουλος , «έκαναν πίσω» και «κράζουμε» έναν «τρελό» που ασχολήθηκε με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι για τρέλα;
Τα «χώνουν» στον Μαρινάκη με την πρώτη ευκαιρία. Δεν λέω έχουν γίνει λάθη και κάποιες λάθος επιλογές.
ΠΟΙΟΣ  όμως δεν έχει κάνει λάθη. Ο Κόκκαλης που ήταν ο ποιο πετυχημένος πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου , πόσα δεν έκανε  όλα αυτά τα χρόνια.
Και τελικά έφτασε και για αυτόν η στιγμή να αποδοκιμαστεί(!) και να αποχωρήσει  φανερά απογοητευμένος.
ΚΑΙ  από το πουθενά βρέθηκε ο Μαρινάκης. Σε εποχές που είχε αρχίσει η «κατηφόρα» και ο κόσμος το μόνο που δεν σκεφτόταν ήταν το ποδόσφαιρο.
Αν κάποιος δεν έχει καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο είναι και «μπίζνες», τότε είναι άξιος της τύχης του.
ΝΑΙ  ο Μαρινάκης αγαπάει τον Ολυμπιακό, αλλά είναι και επιχειρηματίας, όσο και αν αυτή η λέξη δεν αρέσει σε κάποιους
Στο ποδόσφαιρο πουλάς και αγοράζεις. Αυτό είναι νόμος. Δυσαρέσκεια γιατί πουλήθηκε ο Ριέρα. Και τελικά η διοίκηση του Ολυμπιακού δικαιώθηκε για την επιλογή αυτή.
Δυσαρέσκεια γιατί πουλήθηκε ο Μιραλάς. Καλά έκαναν στον Ολυμπιακό, γιατί δεν μπορείς να κρατήσεις ένα παίκτη που θέλει να φύγει , αλλά βάζεις και καλά χρήματα στο ταμείο σου.
ΩΡΑΙΑ  είναι η κριτική από έξω,  και ωραία είναι να το «παίζουμε» όλοι πρόεδροι και προπονητές από την εξέδρα, η από την τηλεόραση.(βάζω και τον εαυτό μου μέσα)
Αλλά όταν είσαι πρόεδρος του Ολυμπιακού, τα πράγματα είναι διαφορετικά και το «καράβι» αυτό είναι το ποιο  δύσκολο από όλα όσα διαθέτει ο Μαρινάκης.
ΦΥΣΙΚΑ  και έχει κάνει λάθη. Όπως στο θέμα των διαρκείας, γιατί έπρεπε να τα μειώσει αρκετά και να δικαιολογήσει  την πολιτική που είχε στο μυαλό του να ακολουθήσει.
ΤΟ είχα γράψει από το καλοκαίρι, ότι ο Μαρινάκης είχε στο πλάνο να φτιάξει τον Ολυμπιακό της Ελλάδας και τίποτα περισσότερο. Και αυτό έκανε και φάνηκε εκ των πραγμάτων.
Τώρα αυτοί που λένε «να δούμε κάτι καλό στην Ευρώπη, μια καλή πορεία» και άλλα τέτοια, μάλλον θα πρέπει να είναι εκτός εποχής.
Και εγώ θα ήθελα μια διάκριση στην Ευρώπη, αλλά «πάω πάσο», γιατί οι εποχές δεν προσφέρονται για τέτοια όνειρα και φιλοδοξίες.
Ούτε όταν ο Ολυμπιακός είχε τον Ριβάλντο, τον Ζιοβάνι και τόσους παικταράδες, είχε κάνει κάτι. Εκεί τα πράγματα είναι αλλιώς.
Να πάρεις το πρωτάθλημα, να βγεις και του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ και όπου πάει. Αυτή είναι η φιλοσοφία. Ξεκάθαρα πράγματα.
Υπάρχουν κάποιο που  μου λένε, δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι.
ΛΑΘΟΣ. Πρέπει να σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι, γιατί να τα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει κανένας Παναθηναϊκός, καμία ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ της εποχής Σαββίδη , μέχρι τώρα ακούς μόνο  λόγια και διαβάζεις πρωτοσέλιδα στην εφημερίδες της Θεσσαλονίκης…
Όλο Θα και θα. Και ο Ολαιτάν που ήταν ο πρώτος στόχος  τους, τον παίρνει πάλι ο Ολυμπιακός….
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  ο Ολυμπιακός έχει διοίκηση και έναν άνθρωπο που προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαχειριστεί όσο μπορεί καλύτερα την κατάσταση και να κρατήσει τον σύλλογο όρθιο σε δύσκολες εποχές.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο «πόλεμος» στον Μαρινάκη(δηλαδή στον Ολυμπιακό) είναι ανελέητος και αντί να τον στηρίξουμε, τον κράζουμε, γιατί δεν βάζει λεφτά.
ΚΑΠΟΙΟΙ δεν έχουν να φάνε και κάποιοι ούτε τσιγάρα να αγοράσουν. Αλλά  βγαίνουν και κατηγορούν τον Μαρινάκη, γιατί δεν βάζει λεφτά και γιατί δεν κάνει ακριβές μεταγραφές!!!
ΑΥΤΟ και αν είναι ανέκδοτο…
«ΚΡΑΖΟΥΝ» για την επιλογή Μασάδο. Λες και είναι η πρώτη φορά που παίρνεις ένα παίκτη(και μάλιστα με αρκετά χρήματα) και δεν σου βγαίνει.
Εντάξει το καταλαβαίνω. Ψάχνει μια διέξοδο ο κόσμος με το ποδόσφαιρο, να ξεφύγει από την μιζέρια και τα προβλήματα, αλλά και αυτό δεν είναι εφικτό, τέτοιες εποχές. Πως να δώσεις 20 ευρώ να πας στο γήπεδο;
ΦΥΣΙΚΑ σε αυτό έχει και μερίδιο  ευθύνης(μεγάλο) και ο τύπος. Γιατί ενώ η γραμμή του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρη, βγαίνουν συνέχεια με πρωτοσέλιδα και «ξεσηκώνουν» τον κόσμο.
Να τα λέμε και αυτά.
Ξέρω ότι κάποια από αυτά θα ενοχλήσουν ορισμένους, αλλά εγώ πάντα γράφω αυτό που αισθάνομαι και αυτό που πιστεύω. Και τώρα και πάντα…
Και μη με πει κανένας «τσάτσο», γιατί δεν είμαι σε κανένα «μέσο» του Μαρινάκη, ούτε είμαι ευνοούμενος της τωρινής διοίκησης.
Απλά είμαι ένας ρεαλιστής Ολυμπιακός
Κάποιοι θα συμφωνήσουν, κάποιοι θα διαφωνήσουν. Έτσι  είναι αυτά τα πράγματα.
Και η ζωή συνεχίζετε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου