10/9/13

"Ο πιο γρήγορος Ολυμπιακός"

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ 






Το πιο σημαντικό στοιχείο του νέου Ολυμπιακού, μπορεί να το διαπιστώσει κανείς με μια πρώτη ματιά και δεν είναι άλλο από την ταχύτητα που πρόσθεσε στο ρόστερ του με παίκτες που έχουν αυτό το χάρισμα και δίνουν ένα απαραίτητο στοιχείο για το σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ήδη εμφανής στα πρώτα παιχνίδια και ήταν φανερή η πρόθεση της τεχνικής ηγεσίας να αποκτηθούν παίκτες με κύριο χαρακτηριστικό την ταχύτητα.
Αυτό είναι και το πρώτο θέμα που επισημαίνει ο Βασίλης Καραπιάλης μιλώντας στον «Π» για τον καινούργιο και αναμορφωμένο Ολυμπιακό.
«Το πρώτο πράγμα που έχω δει και με εχει ενθουσιάσει είναι ότι ο Ολυμπιακός εχει γίνει σφαίρα με παίκτες που είναι πολύ  γρήγοροι. Έτσι όπως εχει εξελιχτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο, είναι απαραίτητο αυτό, ιδιαίτερα στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια»
Και ο παλαίμαχος άσσος λέει
«Με τους Σαβιόλα, Βάις και Κάμπελ μπροστά το πρόβλημα για κάθε άμυνα θα είναι μεγάλο, γιατί και οι τρεις είναι πολύ γρήγοροι, εκτός από την ποιότητα που διαθέτουν. Μια τριάδα ικανή για μεγάλα πράγματα και αυτό είναι που με κάνει να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ καλύτερος από τα προηγούμενα χρόνια. Αυτός ο Βάις είναι σπουδαίος και ικανός για μεγάλα πράγματα, Μπορεί να σμπαραλιάσει κάθε άμυνα. Για τον Σαβιόλα είναι περιττό να πούμε ότι σε κάθε παιχνίδι θα είναι και καλύτερος και εχει να βγάλει πολλή καλά πράγματα ακόμα και να δείξει την αξία του. Έγιναν οι  μεταγραφές που χρειαζόταν η ομάδα για να ανέβει επίπεδο και να κάνει το βήμα παρά πάνω στην Ευρώπη. Γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα πράγματα είναι απλά. Το θέμα είναι τι θα κάνεις στο Τσάμπιονς Λιγκ εκεί που οι δυσκολίες θα είναι μεγαλύτερες. Με αυτούς τους παίκτες μπροστά, ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει πολλές ζημιές και να πάρει καλά αποτελέσματα. Μπορεί ακόμα να μην εχει δείξει αυτό που περιμένουμε, αλλά υπάρχουν κάποια σημάδια πολύ ενθαρρυντικά»

-Είναι το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων χρόνων όπως υποστηρίζουν πολλοί;

«Ναι το πιστώσω και εγώ αυτό και με μια πρώτη ματιά, βλέπεις ότι υπάρχει ένα ρόστερ γεμάτο, με πολλούς και ποιοτικούς παίκτες και λύσεις που θα ήθελε ο κάθε προπονητής. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα κενό και οι προθέσεις της διοίκησης ήταν φανερές. Να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν ξέρω αν θα είναι τώρα η ευκαιρία για κάτι καλό στην Ευρώπη, γιατί θέλεις και τύχη για να το πετύχεις αυτό. Όμως υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Εγώ δεν θυμάμαι  τα τελευταία χρόνια να υπήρχαν τόσοι καλοί παίκτες»

-Το πρώτο παιχνίδι με την Παρί για το Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι κριτήριο για το νέο Ολυμπιακό;


«Όχι δεν θα είναι , γιατί χρειάζεται χρόνος ακόμα για να δέσουν όλοι αυτοί οι παίκτες μεταξύ τους και να δημιουργήσει ο προπονητής αυτό που θέλει. Δεν είναι εύκολο με τόσες μεταγραφές να κάνεις ομάδα, από την μια ημέρα στην άλλη. Όμως βλέπω ότι από παιχνίδια σε παιχνίδι υπάρχει βελτίωση. Είδα στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ατρόμητο  αρκετά καλά πράγματα, όπως και κατά διαστήματα με τον Λεβαδειακό. Φυσικά στην Ευρώπη θα είναι διαφορετικά  και άλλος βαθμός δυσκολίας. Αλλά γενικά βλέπω ενδιαφέροντα στοιχεία, που με κάνουν να είμαι αισιόδοξος. Ένα καλό αποτέλεσμα με την Γαλλική ομάδα στο Καραΐσκάκη θα είναι σημαντικό, κυρίως από ψυχολογικής πλευράς, αλλά και στην αντίθετη περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχει απογοήτευση, Έχει δρόμο ακόμα ο Ολυμπιακός για να φτιάξει την ομάδα που θέλει και χρειάζεται υπομονή και στήριξη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου