17/9/13

Η "γλύκα" του Τσάμπιονς Λιγκ




Ξημερώνει μια μεγάλη ημέρα για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του.
Όχι ότι τελειώνει η χρονιά στο αποψινό παιχνίδι με την Παρί, αλλά υπάρχει ένα ματς, στο οποίο έχεις την ευκαιρία να νιώσεις  την «γλύκα» του Τσάμπιονς Λιγκ και να αποδείξεις απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο. ότι υπάρχουν τα φόντα για να δούμε κάτι διαφορετικό και καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια.
Σίγουρα η Γαλλική ομάδα είναι το φαβορί, ακόμα και μέσα στο Καραΐσκάκη  αλλά θα είναι και ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να δοκιμάσει την τύχη του και να στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμο.
Έκανε πολλά πράγματα ο Μαρινάκης αυτό το καλοκαίρι και είναι λογικό να έχει απαιτήσεις.
Όχι για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ…, αλλά να δει έναν Ολυμπιακό να στέκεται άξια απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, να ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και να παλέψει το ματς με όλες του τις δυνάμεις.
Τώρα πια είναι θέμα Μίτσελ και ποδοσφαιριστών, να φανεί κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις, ενός  αγώνα, με τον αντίπαλο φαβορί και αν πράγματι υπάρχει βελτίωση στην ομάδα.
Δεν περιμένω να το δω αυτό με τον Λεβαδειακο και την Ξάνθη, αλλά με την Παρί, που ο βαθμός δυσκολίας θα είναι πολύ μεγαλύτερος.
Είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους αυτή η διοργάνωση και γι αυτό ο Ολυμπιακός υποχρεούται να βγάλει μια καλή εικόνα, έστω και αν τελικά δεν καταφέρει πάρει το την νίκη.
Δεν είναι αυτό το ζητούμενο, αλλά η προσπάθεια που θα γίνει και το πώς θα διαχειριστεί το ματς ο προπονητής.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
Όσο για τον κόσμο, θα «παίξει και αυτός μπάλα» από την εξέδρα.
Και μάλιστα θα εχει καθοριστικό ρόλο, αν βοηθήσει την ομάδα, όπως ξέρει να κάνει και να μην   την αγχώσει, γιατί η πίεση εχει άσχημα αποτελέσματα.
Με το ζόρι δεν κερδίζεις καμία ομάδα. Πολύ περισσότερο τους πρωταθλητές Γαλλίας, που είναι βήματα μπροστά.
Μπορείς όμως να φύγεις με το κεφάλι ψηλά και να πάρεις το χειροκρότημα που σου αρμόζει για μια  εμφάνιση αντάξια του Ολυμπιακού που όλοι περιμένουν να δουν εφέτος.
Και το κυριότερο να καταλάβουμε όλοι ότι η χρονιά δεν τελειώνει για τον Ολυμπιακό απόψε.

Υπάρχει δρόμος ακόμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου