5/9/13

Στην Ιταλία μπορεί να βρει το δίκιο του...




Ανέκαθεν ήμουν από αυτούς(και είναι πολλοί) που πίστευα και εκτιμούσα και το ταλέντο, αλλά και τον χαρακτήρα του Γιάννη Φετφατζίδη.
 Από μικρός, όταν ήταν στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και  είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ πολύ με τα τμήματα υποδομής και να παρακολουθώ από κοντά ακόμα και παιχνίδια των παιδικών ομάδων.
Όχι μόνο γιατί είχα κάποιους προσωπικούς λόγους, αλλά γιατί ανέκαθεν το ενδιαφέρον μου για τα νέα παιδιά, ήταν μεγάλο.
Άσχετα αν πίστευα ότι το μέλλον τους στον Ολυμπιακό είναι «γκρίζο» και οι πιθανότητες να φτάσουν και να παίξουν στην πρώτη ομάδα ελάχιστες.
Είναι μια σκληρή πραγματικότητα, αλλά και μια πικρή αλήθεια που θα πρέπει να την παραδεχτούμε, παρά την σφοδρή επιθυμία της διοίκησης Μαρινάκη, να παίξουν στον Ολυμπιακό Ελληνόπουλα, που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου.
Άλλο όμως τι θέλεις  και άλλο τι θα γίνει.
Γιατί μετά και από αυτή την εξέλιξη στο θέμα του Φετφατζίδη, ποιος μπορεί να ελπίζει ότι κάποια από αυτά τα παιδιά,  θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στον Ολυμπιακό;
Ο Φετφατζίδης, ήταν (και είναι) ένα  από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να αλλάξει την νοοτροπία που υπάρχει στην χώρα μας.
Πέρασαν τα χρόνια και έμεινε ταλέντο. Η αλήθεια είναι ότι του δόθηκαν ευκαιρίες και μπορεί και αυτός να εχει και την δική του ευθύνη, για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να αντέξει το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού.
Πιστεύω ότι το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει και για τον ίδιο, αλλά και για τον Ολυμπιακό, ήταν η απόφαση να πουληθεί στην Τζένοα.
Δεν ξέρω αν  θα τα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του Ιταλικού πρωταθλήματος, αλλά το σίγουρο είναι ότι έκανε πραγματικότητα ένα όνειρο που έχουν εκατοντάδες παιδιά.
Να φύγουν από την Ελλάδα και να παίξου σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα και  σε πολύ διαφορετικές συνθήκες.
Ο Ολυμπιακός έβαλε στο ταμείο του κάποια καλά χρήματα και ο Φετφατζίδης είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα.
Μπορεί στην Ιταλία να βρει το «δίκιο» του και να καταφέρει να αποδείξει ότι δεν είναι απλά ταλέντο και ότι άξιζε κάτι καλύτερο στον Ολυμπιακό.
Αλλά θα πρέπει να αλλάξει και νοοτροπία(ποδοσφαιρική), γιατί  είπαμε . Δεν φταίει μόνο η Ελληνική  νοοτροπία, αλλά εχει και αυτός το δικό του μερίδιο ευθύνης , για το  ότι δεν κατάφερε να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό
Μακάρι να καταφέρει στην Ιταλία να αποδείξει ότι όλοι οι προπονητές που πέρασαν από τον Ολυμπιακό και δεν του έδωσαν την απαραίτητη σημασία είχαν άδικο….

Αναπόφευκτα κάποια στιγμή αυτό θα μπει στο «τραπέζι», για να φανεί ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου