10/12/13

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΜΙΧΟ




Ο Μήτρογλου, ο Μανωλάς, ο Σάμαρης, ο Σιώβας, όλη η νέα φουρνιά του Ολυμπιακού είναι στο προσκήνιο εδώ και καιρό με το ενδεχόμενο της μεταγραφής τους σε ομάδες του εξωτερικού.
Οι προτάσεις και το ενδιαφέρον υπάρχουν σε καθημερινή βάση και τα σενάρια πολλά για το μέλλον τους και την παρουσία τους σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Κανείς δεν γνωρίζει τις εξελίξεις, ούτε μπορεί να προδικάσει την επόμενη ημέρα, αλλά υπάρχει και μια  άποψη με πολύ ενδιαφέρον από ένα παλαίμαχο άσσο.
Με πολύ αυθορμητισμό και ειλικρίνεια ο Πέτρος Μίχος λέει αλήθειες και βάζει το «καυτό»  θέμα σε μια άλλη βάση.
«Δεν ξέρω τι από όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται είναι αλήθεια, αλλά αυτό που ξέρω καλά, είναι ότι όλα αυτά τα παιδιά θα πρέπει να προσέξουν πολύ πριν πάρουν τις αποφάσεις τους και κάνουν  το επόμενο βήμα. Δεν είναι εύκολο να αφήσεις μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα ποτέ, γιατί την ηρεμία και την σιγουριά αυτού  του συλλόγου δεν Μπορείς να την βρεις πουθενά. Είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορείς να μην την υπολογίσεις όταν έρθει εκείνη η  ώρα για να αποφασίσεις. Εντάξει ξέρω ότι κάποιοι θέλουν να γνωρίσουν νέες εμπειρίες και είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια, όλα αυτά τα παιδιά να έχουν ξεσηκωθεί, η να τους έχουν ξεσηκώσει κάποιοι, για να πάνε σε ένα  άλλο μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Γιατί το Ελληνικό είναι υποβαθμισμένο και το μέλλον αβέβαιο. Μπορεί για κάποιους που παίζουν σε άλλες ομάδες να είναι έτσι, αλλά για αυτούς που παίζουν στον Ολυμπιακό είναι πολύ διαφορετικά. Οι συνθήκες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον Ολυμπιακό είναι ιδανικές. Αν είναι για τα χρήματα και ένα καλύτερο συμβόλαιο και πάλι θα διαφωνήσω. Εγώ θα προτιμούσα λιγότερα λεφτά, αλλά ηρεμία και σιγουριά»
-Ακόμα και αν η πρόταση είναι από την Ντόρτμουντ, η την Λίβερπουλ;

«Προφανώς αναφέρεσαι στην περίπτωση Μήτρογλου. Εντάξει αν είναι να πας σε μια τέτοια ομάδα, αξίζει να το ρισκάρεις γιατί μια τέτοια πρόκληση είναι μεγάλη και μάλιστα σε τέτοιο επίπεδο. Αλλά και πάλι θέλει σκέψη. Όμως δεν αφήνεις τον Ολυμπιακό να πας στην Μπόλτον, την Νιούκαστλ και την Λεβάντε. Ούτε να πας στην Τουρκία και την Ρωσία για να πάρεις καλύτερα λεφτά. Αυτό είναι μεγάλο λάθος και κάποια στιγμή θα το μετανιώσεις. Εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ, πριν αποφασίσω να φύγω από τον Ολυμπιακό, όχι γιατί και εμένα δεν μου αρέσει να ρισκάρω, αλλά γιατί ξέρω πολύ καλά , τι εστί να παίζεις  αυτή την ομάδα και πόσο σημαντικό είναι για ένα ποδοσφαιριστή σε όλα τα επίπεδα. Είναι λογικό αυτή την στιγμή ο Μήτρογλου να έχει ξεσηκωθεί και να πιστεύει στον εαυτό του, ότι μπορεί να παίξει σε μια τέτοια ομάδα. Κάνει μια καταπληκτική σαιζόν και είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο μαζί με τον Μανωλά. Όμως και οι δυο θα πρέπει να το σκεφτούν καλά, πριν πάρουν τις αποφάσεις τους. Φυσικά και ο καθένας εχει το δικαίωμα της επιλογής του και αυτοί αποφασίζουν, αλλά εγώ ξέρω ότι ομάδα σαν τον Ολυμπιακό αυτή την στιγμή δεν είναι εύκολο να την αφήσεις. Τα παραδείγματα είναι πολλά όλα αυτά τα χρόνια με κάποιους που έφυγαν και τελικά αποδείχτηκε ότι έκαναν λάθος επιλογή  και το μετάνιωσαν. Δεν είναι σόνι και καλά να παίξουμε στην Ευρώπη. Το θέμα είναι τι προδιαγραφές υπάρχουν. Ούτε και ξαφνικά μπορεί ο Σάμαρης που εχει παίξει μισή χρονιά να ψάχνει για να φύγει. Δεν ξέρω αν είναι έτσι, αλλά το υποθέτω και λέω ότι μπορεί πιθανότατα να το εχει στο μυαλό του. Διαβάζω και ο Σάμαρης εχει πρόταση από το Βέλγιο  και άλλα τέτοια. Δηλαδή είναι δυνατόν αυτό το παιδί, να αφήσει τον Ολυμπιακό και να πάει να παίξει στο Βέλγιο; Ούτε και να το σκέφτομαι δεν θέλω, Όλοι τους είναι κάλοι παίκτες και ότι καλύτερο διαθέτει αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός. Όμως θα πρέπει να ξέρουν ότι θεωρούνται προνομιούχοι και πολλοί θα τους ζήλευαν και θα ήθελαν να είναι στην θέση τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου