14/12/13

«Αυτος έλειπε από τον Ολυμπιακό»




Ο Βασίλης Καραπιάλης για τον Τσορι

Αν και από τους μεγάλους παίκτες δεν χρειάζονται διαπιστευτήρια, για την αξία τους, η περίπτωση με τον «Τσόρι» Ντομίνγκες είναι διαφορετική.
Γιατί ο Αργεντινός χρειάστηκε αρκετό διάστημα για να δείξει την αξία του και να πείσει κάποιους που τον αμφισβητούσαν ότι πραγματικά είναι κάτι το εξαιρετικό και η ποιότητα του απαραίτητη στον Ολυμπιακό.
Ο Βασίλης Καραπιάλης με την  εκτίμηση του μεγάλη, ανέκαθεν την Αργεντινικη σχολή,  λέει αρχικά για τον «Τσόρι»
«Πιστεύω ότι αυτός ο παίκτης είναι ότι έλειπε από τον Ολυμπιακό, όχι τώρα αλλά εδώ και χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι θα περιμέναμε να δούμε περισσότερα πράγματα πιο γρήγορα, αλλά μονό από λίγες ενέργειες καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για κάτι πολύ αξιόλογο και μια ποιότητα που δεν βρίσκεις εύκολα. Δεν το λέω αυτό τώρα, αλλά από την πρώτη στιγμή που τον είδα. Ούτε γιατί ήταν ο κορυφαίος στο παιχνίδι με τον Αστέρα και σε κάποια άλλα ματς τον τελευταίο καιρό. Το γκολ που πέτυχε κατά της Μπενφίκα, δείχνει τη  αξία του, αλλά και την οξυδέρκεια του. Τόσο η κίνηση, αλέα και το τελείωμα της φάσης και μάλιστα σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας»
Συνεχίζοντας ο Καραπιάλης λέει

«Όσες φορές ήταν στην ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός έδειχνε μια καλύτερη εικόνα στο δημιουργικό κομμάτι και περισσότερη φαντασία. Για εμένα είναι ο παίκτης απαραίτητος  και αυτός που μπορεί να αξιοποιήσει τους καλούς επιθετικούς που υπάρχουν. Δυο τρεις πάσες είναι αρκετές για να καταλάβεις την διαφορά. Μπορεί να μην εχει ταχύτητα, που είναι και το μοναδικό του μειονέκτημα, αλλά η τεχνική του και η φαντασία του είναι αυτά που τον κάνουν να ξεχωρίζει και αρετές φορές να κάνει την διαφορά. Από το καλοκαίρι και από τα πρώτα φιλικά που τον είδα, μου άρεσε πολύ και κατάλαβα το πόσο καλή ήταν η κίνηση του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει και να τον προσθέσει στο ρόστερ. Έχει εμπειρία μεγάλη και αυτό το δείχνε μέσα στο γήπεδο με τον τρόπο που διαβάζει τις φάσεις και κινείται στον αγωνιστικό χώρο. Είναι μεγάλη πολυτέλεια ο Ντομίνγκες για το Ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και αυτό το κάτι παρά πάνω που θέλεις για την Ευρώπη. Όταν έχεις μπροστά τον Μήτρογλου, τον Σαβιόλα, τον Βαίς και τον Ολαιτάν , πίσω από αυτούς ο Τσορι είναι ο ιδανικός παίκτης και αυτός που μπορεί να τους αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο. Στην καλή του ημέρα κάνει την διαφορά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου