14/12/13

"Γιατί με τρελαίνει ο Μανωλάς"




Μπορεί να είναι στον Ολυμπιακό, μόλις ενάμιση χρόνο, αλλά στο μικρό αυτό διάστημα, εχει καταφέρει να πείσει  για την μεγάλη του αξία, αλλά και την αλματώδη πρόοδο του, ιδιαίτερα αυτή την χρονιά.
Ένας Μανωλάς που  δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στον Ολυμπιακό και στην φιλοσοφία της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.
Η περσινή πρώτη του χρόνια είχε ένα αναγνωριστικό χαρακτήρα, αλλά εφέτος «βγάζει μάτια» και αποτελεί  την κολόνα της άμυνας των ερυθρόλευκων και από τους κορυφαίους παίκτες στα περισσότερα παιχνίδια.
Ένας παλιός παίκτης του Ολυμπιακού ο Δημήτρης Μαυρογεννίδης, λόγο της γνωριμίας του με τον θείο του παίκτη, δείχνει να εχει μια ξεχωριστή άποψη, για τον Κώστα και προσεγγίζει το θέμα με πολύ ενδιαφέρον.
«Το μεγαλύτερο προσόν αυτό του παιδιού, είναι ότι εχει τρομερή εμπιστοσύνη στον εαυτό του και αυτό είναι πολύ σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο. Πιστεύει πολύ στην αξία του εκτός φυσικά από τα προσόντα που έχει. Είναι ικανός να πάει στον Ιμπραίμοβιτς και να του πει ότι δεν θα ακουμπήσει την μπάλα(!). Μιλάμε για τέτοιο χαρακτήρα. Για αυτό με τρελαίνει και μου αρέσει πολύ. Ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές που έχουν κάνει στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Ταιριάζει που σε αυτή την ομάδα και σαν χαρακτήρας. Ήταν λογικό στην αρχή να είναι συγκρατημένος και  γενικά μαζεμένος. Γιατί ήρθε από την ΑΕΚ και δεν ήξερε τι θα συναντήσει στον Ολυμπιακό και πως θα τον δεχτούν»
Συνεχίζοντας ο Μαυρογγενίδης λέει
«Έχει κάνει μέχρι στιγμής τρομερές εμφανίσεις και  σε κάθε ματς είναι και καλύτερος. Γρήγορος, δυνατός και εχει περιορίσει πολύ τα προσωπικά λάθη. Δεν βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα αμυντικό με τέτοια προσόντα. Μπορεί για κάποιους  να είναι παρεξηγημένος, αλλά είναι καλός χαρακτήρας και ξέρει ποια είναι τα όρια του. Δεν ξέρω αν θα πάρει μεταγραφή κάποια στιγμή για ομάδα του εξωτερικού, αλλά ξέρω πολύ καλά, ότι ο Ολυμπιακός του έδωσε την ευκαιρία να δείξει την αξία του και να εκπληρώσει τα όνειρα του. Και να παίζει σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, αλλά και με παρουσία στην Ευρώπη. Αυτό δηλαδή που  επιθυμεί ο κάθε παίκτης.»
-Έχεις αναφερθεί πολλές φορές στους Έλληνες παίκτες που θα ήθελες να δεις στον Ολυμπιακό. Να που  αυτό συμβαίνει τώρα και με το παρά πάνω.

«Είναι ότι καλύτερο, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλο τον κόσμο. Ξέρω πολύ καλά την ψυχολογία του φιλάθλου του Ολυμπιακού, που θέλει να βλέπει Ελληνόπουλα στην ενδεκάδα. Γιατί  αυτοί έχουν άλλη ψυχολογία και καταλαβαίνουν καλύτερα τις απαιτήσεις ενός αγώνα, ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα και σε δύσκολες έδρες. Αυτό νομίζω ότι το είδαμε στην Λεωφόρο και στον ματς με τον Παναθηναϊκό. Ποιοι έβαλαν τα πόδια τους στην φωτιά και έκαναν την διαφορά. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν καλοί ξένοι για να μην παρεξηγηθώ. Αλλά ο ξένος παίκτης εχει άλλη νοοτροπία και άλλο σκεπτικό. Όμως αυτά τα παιδιά, όπως ο Σάμαρης, ο Σιωβας, ο Μήτρογλου, ο Μανιάτης ο Αβραάμ και ο Χολέβας, αν θέλεις ξέρουν καλύτερα τι εστί Ολυμπιακός. Αυτός ο Ολυμπιακός μου θυμίζει την δική μας εποχή και το ξεκίνημα της κυριαρχίας, όπου η βάση ήταν οι Έλληνες παίκτες. Βέβαια σε εμάς έπεφτε το βάρος στα δύσκολα και στις κακές στιγμές, αλλά είναι λογικό αυτό σε μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Και για να λέμε και την αλήθεια μπράβο και στον Μίτσελ, γιατί κάνει αυτό που πρέπει και  δίνει τις ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά. Δεν ξέρω αν άλλος προπονητής είχε κάνει βασικό στον Σάμαρη και δεν τον έβγαζε από την ενδεκάδα με τίποτα. Μπράβο του και το αξίζει το παιδί, αλλά βρίσκει και τις ιδανικές συνθήκες και μια διοίκηση που επιθυμεί όσο τίποτα αυτό. Εγώ προσωπικά αισθάνομαι πολύ ωραία και χαίρομαι που βλέπω αυτόν τον Ολυμπιακό, με τόσους Έλληνες παίκτες στη ενδεκάδα και μάλιστα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου