14/12/13

«Επιτέλους…. Σαβιόλα»





Ο Σίνισα Γκόγκιτς για τον μεγάλο σταρ του Ολυμπιακού

Μια μαγική βραδιά από αυτές που εχει γνωρίσει ο Σίνισα Γκόγκιτς στα τρία χρόνια που φόρεσε τη ερυθρόλευκη φανέλα.
Μόνο που αυτή  την φορά ο σεναριογράφος είχε τρελά κέφια και ανάγκασε τους φίλους του Ολυμπιακού, να θυμούνται για πολύ καιρό το παιχνίδι με την Αντερλεχτ και την  μεγαλειώδη πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ένα παιχνίδι αξέχαστο ακόμα και για ανθρώπους που έχουν περάσει όλη τους την ζωή στα γήπεδα και θα έπρεπε να τα περιμένουν όλα.
Μόνο που οι παίκτες του Ολυμπιακού το παράκαναν …μέχρι να έρθει το σύριγμα της λήξης από τον Γερμανό διαιτητή Στόκ και να έρθουν οι καρδιές στην θέση τους.
Ο  Σέρβο Έλληνας τεχνικός λέει αρχικά με χιουμοριστική διάθεση
«Τι παιχνίδι ήταν αυτό. Για να σου βγάλει την ψυχή και να σε κάνει να χάσεις χρόνια από την ζωή σου. Εντάξει αυτό είναι το ποδόσφαιρο, και για αυτό είναι το καλύτερο άθλημα στον κόσμο, αλλά σε αυτό το ματς τα είδαμε όλα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Ολυμπιακός πέρασε στην επόμενη φάση, έστω και αν στο τελευταίο του παιχνίδι και στο πιο κρίσιμο, δεν έδειξε το καλό του πρόσωπο και δεν κατάφερε να ξεκαθαρίσει γρήγορα τα πράγματα. Εγώ αυτό περίμενα να γίνει»
-Γιατί  δεν συνέβη αυτό κατά την άποψη σου;
«Δεν είναι σωστό πάντα να ψάχνουμε για δικαιολογίες, ούτε και βοηθάει να λέμε τι έφταιξε και τι όχι. Ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή ότι το άγχος και η πίεση που υπήρχε, επηρέασε όλους. Έχει μια λογική αυτό, γιατί σε τέτοια παιχνίδια και μάλιστα σε αυτό το επίπεδο, μετράνε τα πάντα.
Δεν θα πω κάτι καινούργιο. Κανένα ματς δεν το παίρνεις με τα λόγια και με την έδρα. Ποτέ δεν είσαι σίγουρος τι μπορεί να προκύψει μέσα στο γήπεδο. Ούτε καμία ομάδα στον κόσμο πηγαίνει αδιάφορη και δεν την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Εγώ περίμενα πως η Αντερλεχτ θα δυσκολέψει τον Ολυμπιακό και θα προβάλει αντίσταση, αλλά τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα από την στιγμή που εμείς δεν παρουσιάσαμε τον καλό μας εαυτό. Υπήρχε πρόβλημα στα χαφ και παίκτες που θα περίμενες πολύ περισσότερα πράγματα, δεν έδωσαν αυτό που πρέπει. Το ξεκίνημα σε αυτά τα παιχνίδια παίζει σημαντικό ρόλο και ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα δεν ήταν καλός. Και όσο το έβλεπαν οι αντίπαλοι αυτό, ξεθάρρευαν και πίστευαν ότι μπορούν κάτι να πετύχουν. Καταλήγουμε ότι ο Ολυμπιακός έδωσε το δικαίωμα. Ακόμα χειρότερο για εμένα είναι ότι παρ ότι καταφέρνεις να φτάσεις στο γκολ, στην συνέχεια και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δέχεσαι και εσύ και αυτό ήταν το χειρότερο. Γιατί αν είχες πάει στο ημίχρονο με αυτό το ένα μηδέν, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και να είχαμε άλλη εξέλιξη»
-        Η κλάση του Σαβιόλα έπαιξε ρόλο στο ματς
«Φυσικά, γιατί το έχουμε πει πολλές φόρες. Τα μεγάλα παιχνίδια είναι για τους μεγάλους παίκτες. Εκεί περιμένεις να σε βοηθήσουν και να βγουν μπροστά. Επιτέλους ήταν ο πραγματικός Σαβιόλα και κατάφερε να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Το χρώσταγε, γιατί μέχρι τώρα δεν ήταν αυτός που όλοι περιμέναμε και είχε μείνει μόνο σε κάποιες εξάρσεις. Χωρίς αυτόν, αλλά και με απόντα τον Μήτρογλου, ο Ολυμπιακός θα είχε πρόβλημα στο γκολ και τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Μεγάλη η απουσία του Κώστα από ένα τέτοιο ματς, γιατί μόνο με την παρουσία του στην περιοχή, θα προκαλούσε προβλήματα και οι Βέλγοι δεν θα έβγαιναν τόσο εύκολα μπροστά. Είναι αυτός που κάνει την διαφορά στο  φετινό Ολυμπιακό και εχει μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες. Όπως και μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση η παρουσία του Κάμπελ σε όλα τα παιχνίδια, γιατί δείχνε ότι πρόκειται για σπουδαίο ποδοσφαιριστή και ένα παίκτη πολύ χρήσιμο στην ομάδα. Νομίζω ότι όπως στα περισσότερα έτσι και σε αυτό με την Αντερλεχτ, ήταν από τους κορυφαίους»
-Δηλαδή χωρίς τον Μήτρογλου δεν σου αρέσει ο Ολυμπιακός;

«Κοίταξε ο Ολυμπιακός εχει φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη. Είναι φανερό ότι γίνεται καλή δουλειά. Θα ήταν άδικο αυτή η ομάδα να μην περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, με την πορεία που εχει κάνει μέχρι τώρα και τα αποτελέσματα που εχει φέρει. Απλά ήρθε αυτό το τελευταίο παιχνίδι, που πήγε να χαλάσει λίγο την εικόνα. Εγώ είδα ότι στο πρώτο ημίχρονο με την Παρί στο Καραΐσκάκη ο Ολυμπιακός ήταν ότι καλύτερο έχω παρακολουθήσει και στο τελευταίο με την Αντερλεχτ το χειρότερο. Όμως αυτό δεν μπορεί να σβήσει την όλη πορεία. Φυσικά στο διάστημα της φάσης των ομίλων έπαιξε ρόλο και η τύχη, παράγοντας που είναι απαραιτήτως για να έχεις ελπίδες να πετύχεις κάτι στην Ευρώπη. Και ο Ολυμπιακός την είχε σε αντίθεση με αλέα χρόνια, που θα μπορούσε και πάλι να κάνει μια καλή πορεία και να προχωρήσει, αλλά όταν άτυχος. Δημάδη πώς να ξεχάσω το ματς με την Γιουβέντους και τον τρόπο που χάσαμε την πρόκριση στους οκτώ. Μόνο η τύχη μας έλειπε και τίποτε άλλο και όλα κρίθηκαν σε μια κακιά στιγμή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου