8/10/11

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΞΩΔΙΚΟ....

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, μέσω του δικηγορικού γραφείου Ι. Σοφός και συνεργάτες απέστειλε εξώδικο στην ιστοσελίδα gazzetta.gr, αναφορικά με την αναδημοσίευση του άρθρου του «Four Four Two».
Αναλυτικά το εξώδικου του προέδρου του Ολυμπιακού προς την ιστοσελίδα έχει ως εξής:
«Ι. ΣΟΦΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΣΟΦΟΣ
Διδάκτωρ Νομικής-Δικηγόρος
ΕΞΩΔΙΚΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ευάγγελου Μ. Μαρινάκη
Προέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΣ
Την Ηλεκτρονική Εφημερίδα «www.gazzetta.gr»
Αθήνα, την 7 Οκτωβρίου 2011
Δια της παρούσης ηλεκτρονικής εξωδίκου δηλώσεως σας αναφέρουμε ότι το δικηγορικό γραφείο ΣΟΦΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ εκπροσωπεί δικαστικώς και εξωδίκως τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη, Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και έχει αναλάβει την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων του.
Στην σημερινή έκδοση της ηλεκτρονικής εφημερίδας σας, προβαίνετε σε δημοσίευμα σας με τίτλο «Τι γράφουν οι Άγγλοι για Μαρινάκη» σε αναπαραγωγή ενός κακοηθέστατος δημοσιεύματος ξένου περιοδικού για το οποίο αναφέρετε ότι είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα ποδοσφαιρικά περιοδικά και χαρακτηρίζετε την αναφορά του συντάκτη του ξένου περιοδικού ως εντυπωσιακή.
Ενώ τελείτε σε γνώση ότι ουδέν υφίσταται σε βάρος μου στοιχείο για όσα αναφέρονται στο δυσφημιστικό ως άνω δημοσίευμα του ξένου περιοδικού, εσείς υιοθετείτε και αναπαράγετε τις συκοφαντίες αυτές, προδίδοντες ούτως την ιδική σας αγωνία και μέριμνα να με βλάψετε και γι' αυτό σας έχω υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στο πρόσφατο παρελθόν, για την οποία βεβαίως θα κληθείτε να δώσετε εξηγήσεις.
Με την παρούσα, σας καλώ και πάλι, όπως απέχετε από κάθε πράξη διάδοσης και αναπαραγωγής αναληθειών, ανακριβειών και μυθευμάτων, ενώ εν γνώσει σας επιχειρείτε να προξενείτε ζημία στο πρόσωπο μου. Όταν θα κληθείτε ενώπιον της Δικαιοσύνης για τις συκοφαντίες σας, θα αντιληφθείτε την αδυναμία σας να λειτουργήσετε σύμφωνα με τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και τους απαγορευτικούς κανόνες δικαίου.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η εκάστοτε μη συμμόρφωσή σας στην, δια ηλεκτρονικής εξωδίκου δηλώσεως, πρόσκληση μας, συνιστά απόπειρα εξαναγκασμού σε ανοχή της προσβολής, η οποία τιμωρείται κατά τις οικείες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και για την οποία επιφυλασσόμεθα παντός εν γένει νομίμου δικαιώματος του εντολέως μας.
ΟΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
ΣΟΦΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Θεμιστοκλής Ι. Σοφός
Διδάκτωρ Νομικής-Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 6-8, ΑΘΗΝΑ 10679
ΤΗΛ.: (210) 3633322 (210) 3633322 FAX: (210) 3633327».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου