Μπορεί ο Αριέλ Ιμπαγάσα να αποτελεί και την φετινή χρονιά τον μεγάλο ηγέτη και τον παίκτη που κάνει την διαφορά μες στο γήπεδο, όμως, η μεγάλη αλλαγή στον Ολυμπιακό είναι άλλη και πολύ εμφανής για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.
Η συγκεκριμένη αλλαγή έχει να κάνει με δυο παίκτες που έχουν εξελιχθεί σε μεγάλους πρωταγωνιστές και οδηγούν τον Ολυμπιακό στις επιτυχίες.
Ο λόγος για τον Ράφικ Τζιμπούρ και τον Κέβιν Μιραλάς. Δίχως αμφιβολία ο Αλγερινός και ο Βέλγος είναι οι παίκτες που έχουν κλέψει την παράσταση μέχρι στιγμής, όχι μόνο για τον τρόπο που βρίσκουν να σκοράρουν, αλλά αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι η αλλαγή συμπεριφοράς κυρίως εντός γηπέδου.
Ποιος δεν βλέπει το πόσο έχει αλλάξει ο Τζιμπούρ, αλλά και ο Μιραλάς, για τον οποίον υπήρχαν παράπονα (όχι άδικα) για τον ατομισμό του και ότι παίζει «για πάρτη του». Παράπονα που ξεκινούσαν από την περσινή χρονιά και είχαν γίνει ακόμα πιο έντονα στο ξεκίνημα της περιόδου.
Ο Βέλγος στράικερ, όμως, έχει αλλάξει πολύ. Έχει γίνει ομαδικός και πλέον παίζει για την ομάδα. Απόδειξη είναι ότι βρίσκει κάθε φορά τον τρόπο να σκοράρει, αλλά παράλληλα και έχει συνθέσει ένα ιδανικό δίδυμο με τον Αλγερινό σε σημείο να βρίσκονται με κλειστά μάτια.
Ακόμα και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, που ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός, οι δυο παίκτες ήταν ό,τι καλύτερο παρουσίασαν οι Πειραιώτες μες στο ΟΑΚΑ και ήταν αυτοί που ξεχώρισαν από την μετριότητα.
Μεγάλη η αλλαγή του Μιραλάς και γενικά η συμπεριφορά του, κάτι που το παραδέχονται στον Ολυμπιακό και για αυτό υπάρχει η ικανοποίηση.
Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Ράφικ Τζιμπούρ που δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη του παρελθόντος και έχει αφήσει πια τα προβλήματα του στο περιθώριο. Ένας Τζιμπούρ απολαυστικός, ομαδικός με αλλαγή νοοτροπίας. Τα πέντε γκολ, μέχρι στιγμής (τέσσερα στο πρωτάθλημα και ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ), δείχνουν το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Και πολύ περισσότερο, καθώς όλα τα τέρματα είναι κρίσιμα και μεγάλης σημασίας.
Ξέχωρα όμως από τον τρόπο που βρίσκει να σκοράρει έχει γίνει πολύ ομαδικός και έχει ταιριάξει άριστα με τον Μιραλάς. Φυσικά σε όλα αυτά αμέτοχος δεν μπορεί να είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε που έχει βρει τον τρόπο να αλλάξει τους δυο παίκτες και την εικόνα τους και μαζί με αυτό και την εικόνα της ομάδας. Ένας προπονητής δεν κρίνεται μόνο από τις αλλαγές και από τον τρόπο που προετοιμάζει την ομάδα, αλλά και από την διαχείριση του υλικού και την προσέγγιση στους ποδοσφαιριστές. Ο Ισπανός τεχνικός έχει τον τρόπο του να διατηρεί καλές επαφές με τους ποδοσφαιριστές, όχι μόνο στα δύσκολα, αλλά και όταν η ομάδα πηγαίνει καλά.