22/10/11

"Μαγκιά του Ολυμπιακού"(συνέντευξη του Ολεγκ Προτάσοφ στην Εξέδρα)

Μιλάει πολύ σπάνια. Και ακόμα πιο σπάνια κάνει την εμφάνιση του στο «Γ. Καραϊσκάκης». Όμως, ο άνεργος αυτή την εποχή Ολεγκ Προτάσοφ, βρήκε την ευκαιρία να δει τον Ολυμπιακό και να πάρει μια γεύση από το φαληρικό γήπεδο. Πιο ιδανική ευκαιρία δεν θα μπορούσε να έχει με το παιχνίδι εναντίον της Ντόρτμουντ και μάλιστα σε μια εξαιρετική βραδιά για τους Ερυθρόλευκους.
Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού έδειξε ότι ένοιωσε έκπληξη από την εμφάνιση των Πειραιωτών, αλλά πολύ περισσότερο από την νίκη επί της γερμανικής ομάδας. Όχι γιατί δεν πιστεύει τον Ολυμπιακό, αλλά γιατί πιστεύει ότι η Ντόρτμουντ αυτή την στιγμή είναι και καλύτερη ομάδα, αλλά και σε καλύτερη κατάσταση.
Και για αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη, την οποία χαρακτηρίζει με την λέξη μαγκιά έτσι όπως ήρθε και με τον τρόπο που ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το «Καραϊσκάκη» την Τετάρτη το βράδυ.
«Μεγάλη μαγκιά είναι για εμένα η νίκη αυτή του Ολυμπιακού. Και το λέω αυτό γιατί για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ότι μπορεί να κερδίσει την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Φυσικά, και στο ποδόσφαιρο όλα είναι ρευστά, πολύ περισσότερο στο Τσάμπιονς Λίγκ, όπου όλα είναι πιθανά και οι αποστάσεις έχουν μικραίνει μεταξύ των ομάδων»
Δηλαδή αποτελεί έκπληξη για εσένα αυτή η νίκη;
Δεν θα έλεγα έκπληξη, αλλά δεν το περίμενα και μάλιστα με αυτό τον τρόπο. Ήταν τόσο καλός ο Ολυμπιακός που με εξέπληξε ευχάριστα. Και εγώ λέω ότι μου άρεσε πολύ, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, ο τρόπος που διαχειρίστηκε η ομάδα το παιχνίδι και πως μπόρεσαν να καλύψουν τις αποστάσεις και τα κενά. Μπορεί στο πρώτο ημιχρόνιο να έγιναν τα γκολ και να μπήκε δυνατά η ομάδα, αλλά το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο σημαντικό. Η Ντόρτμουντ είναι μεγάλη ομάδα και πρωταθλήτρια Γερμανίας. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό και γι’ αυτό λέω ότι η νίκη ήταν μεγάλη. Και γι’ αυτό λέω ότι είναι νίκη μαγκιά, από αυτές που ξέρει να κάνει ο Ολυμπιακός και μάλιστα μέσα στην έδρα του»

Μετράει η έδρα σε αυτά τα ματς και σ’ αυτό το επίπεδο;
«Φυσικά και μετράει και πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για το “Καραϊσκάκη” και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ήταν πραγματικά φανταστική η ατμόσφαιρα και ο κόσμος βοήθησε πολύ στην διάρκεια του αγώνα. Ξέρω πολύ καλά από την εποχή μου και σαν παίκτης, αλλά και σαν προπονητής, ότι ο κόσμος αυτής της ομάδας είναι απαιτητικός. Όμως, μπορεί να κερδίσει και ένα παιχνίδι ή να βοηθήσει τους παίκτες να το κάνουν καλύτερα. Και αυτό συνέβη στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ»
Ο προπονητής έχει μερίδιο στη νίκη επί της Ντόρτμουντ;
«Σε κάθε επιτυχία, φυσικά και ο προπονητής έχει μερίδιο, αλλά και οι παίκτες. Ο Ολυμπιακός αυτήν την εποχή πολλούς και καλούς παίκτες και νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός θα δείχνει καλύτερο πρόσωπο. Εχει τα περιθώρια να βελτιωθεί και να δείξει καλύτερο πρόσωπο από αυτό με την Ντορτμουντ. Αυτό που για εμένα έχει μεγάλή σημασία είναι ότι αυτή η επιτυχία θα βοηθήσει σημαντικά για την συνέχεια στο ψυχολογικό κομμάτι και θα δώσει άλλον αέρα στον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλο πράγμα μια νίκη στο Τσάμπιονς Λίγκ και μάλιστα επί μιας ομάδας όπως είναι η Ντόρτμουντ. Σε ανεβάζει επίπεδο και βοηθάει τους παίκτες να ανέβουν ψυχολογικά».
-Έχει καμιά τύχη ο Ολυμπιακός για την συνέχεια στην διοργάνωση;
«Εάν συνεχίσει έτσι και με τέτοιες εμφανίσεις όλα γίνονται. Σου είπα και πριν ότι δεν περίμενα πριν από το ματς μια τέτοια νίκη. Και όμως ήρθε και μάλιστα με ωραία εμφάνιση και απέναντι σε τέτοια ομάδα. Δεν ξέρω αν μπορεί ο Ολυμπιακός να πάει στην Γερμανια και να κερδίσει την Ντορτμουντ, αλλά με καλές εμφανίσεις με αντίπαλο την Αρσεναλ και την Μαρσέιγ, μπορείς να πάρεις βαθμούς και από εκεί και πέρα ό,τι γίνει»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου