13/10/11

"Ο Μιραλάς κάνει την διαφορά"


Ο ΠΈΤΡΟΣ ΜΙΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Σε παιχνίδια ντέρμπι όπως αυτό του Σαββάτου με την ΑΕΚ η παρουσία παικτών με ειδικό βάρος μετράει ιδιαίτερα και μπορεί να κρίνει σε μεγάλο ποσοστό την εξέλιξη ενός αγώνα
Ένας από αυτούς, δεν μπορεί παρά να είναι ο Κέβιν Μιραλάς, παίκτης βαρόμετρο, για τον Ολυμπιακό και μάλιστα σε μια εποχή που περιμένουν πως και πως στην ομάδα του Πειραιά να αρχίσει να βρίσκει τον καλό του εαυτό και την επαφή με τα δίκτυα.
Απόλυτα σύμφωνος με αυτή την άποψη είναι και ο Πέτρος Μίχος. Ο παλαίμαχος άσος μιλά για τον Βέλγο στράικερ και κατά πόσο μπορεί να αλλάξει την μορφή του αγώνα η παρουσία του στην επίθεση του Ολυμπιακού.
«Φυσικά και ο Μιραλάς είναι ο παίκτης που μπορεί να κουβαλήσει στους ώμους του τον Ολυμπιακό και να τον οδηγήσει στην νίκη. Για εμένα ο Μιραλάς είναι όλα τα λεφτά σε αυτό το ματς και νομίζω ότι του ταιριάζει και το γήπεδο, γιατί θα έχει την ευκαιρία να βρει χώρους και να εκμεταλλευθεί την αργή και κακή άμυνα της ΑΕΚ. Μόνος του μπορεί να το κερδίσει το παιχνίδι, αρκεί να βρεθεί σε καλή ημέρα και να τον αξιοποιήσουν οι συμπαίκτες του. Όχι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει και άλλους καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά όπως και να το κάνουμε ο Μιραλάς, είναι κάτι το ξεχωριστό και δικαιολογημένα στον Ολυμπιακό περιμένουν πολλά».
-Σε ποια θέση νομίζεις ότι θα ήταν το καλύτερο να παίξει;
«Ειδικά για αυτό το ματς, εγώ αν ήμουνα στην θέση του Βαλβέρδε, θα τον έβαζα πίσω από τον Τζιμπούρ σε ένα ελεύθερο ρόλο. Μπορεί να παίξει πολύ καλά εκεί και να βρει περισσότερους χώρους, κάνοντας θαύματα μαζί με τον Αλγερινό. Μεγάλο δίδυμο και ικανό για τα πάντα αυτοί οι δυο παίκτες. Φυσικά και ο προπονητής ξέρει καλύτερα τι πρέπει να κάνει. Ξέρω ότι τον Φουστέρ δεν τον βγάζει από την θέση αυτή και καλά κάνει, αφού το παιδί έχει δώσει πολλά και είναι πολύτιμος για την ενδεκάδα. Ό,τι και να πούμε για τον Φουστέρ είναι λίγο και πραγματικά έχει εξελιχτεί απαραίτητος για κάθε ματς. Κάνει την δουλεία του καλά, βάζει τα γκολάκια του και έχει μια σταθερή απόδοση. Ακόμα και σε άσχημη ημέρα μπορεί να σε βοηθήσει. Εγώ πάντως νομίζω ότι ο Μιραλάς για τις συνθήκες αυτού του αγώνα είναι ότι καλύτερο σε ένα ελεύθερο ρόλο».
-Το ότι αυτή την εποχή ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος και πιο «ομάδα» θα μετρήσει;
«Φυσικά και όλα μετράνε. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης και έχει διαφορά από την ΑΕΚ. Σε όλα τα επίπεδα. Αλλά όπως και να το κάνουμε στα ντέρμπι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα, γιατί έτσι είναι η μπάλα. Αλλά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο και θα το πάρει το ματς. Έχει διαφορά από τον αντίπαλο, που θα παρατάξει τον ενθουσιασμό και το πάθος. Τίποτα άλλο δεν έχει να δείξει η ΑΕΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου