Οι προθέσεις της διοίκησης για την ελληνοποίηση της ομάδας από το ερχόμενο καλοκαίρι
Δεν είναι μυστικό. Αντίθετα οι προθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν γνωστές από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου: Να προστεθούν Έλληνες ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ομάδας και να υπάρχει έντονο το Ελληνικό στοιχείο.
Όπως και πριν από 15 χρόνια η κυριαρχία των Ερυθρολεύκων ξεκίνησε με τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές που υπήρχαν στην αγορά και αποκτήθηκαν από την διοίκηση Σωκράτη Κόκκαλη και πάνω σε αυτούς στήθηκε ο Ολυμπιακός.
Φυσικά τα πράγματα τώρα είναι διαφορετικά και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ανάλογη ποσότητα παικτών για να έχεις την ευχέρεια να επενδύσεις, αφού ό,τι καλύτερο διαθέτει το ποδόσφαιρο μας έχει πάρει τον δρόμο της «ξενιτιάς».
Επειδή ακούγονται και γράφονται πολλά για ταξίδια του Ντάρκο Κοβάσεβιτς στο εξωτερικό και για την ανεύρεση παικτών, η «Εξέδρα» σήμερα σας αποκαλύπτει το σχέδιο της διοίκησης του Ολυμπιακού για τον Ολυμπιακό των επόμενων χρόνων και \σε ποια βάση θα στηθεί η ομάδα.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι Ιμπαγάσα και Μέλμπεργκ, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν, είναι άγνωστο αν θα παραμείνουν, ενώ το ίδιο άγνωστο είναι και τι θα γίνει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και αν θα συνεχίσει να είναι στο πάγκο της ομάδας.
Όποιες και να είναι οι εξελίξεις στα συγκεκριμένα θέματα, η πρόθεση της διοίκησης είναι να προστεθούν στο Έλληνες ποδοσφαιριστές ρόστερ, που μαζί με τους Τοροσίδη, Μανιάτη, Αβραάμ, Φετφατζίδη, Παπάζογλου και Ποτουρίδη, να δώσουν άλλο χρώμα.
Είναι φανερό ότι αυτό το μήνυμα το έχει πάρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και από μεγάλη μερίδα του κόσμου, που επιθυμεί όσο τίποτα την προσθήκη Ελλήνων παικτών στο ρόστερ, γιατί αυτή η εικόνα δεν αρέσει και πολύ. Όχι ότι υπάρχουν παράπονα από το σύνολο των ξένων παικτών. Το αντίθετο μάλιστα, αφού οι περισσότεροι έχουν ταιριάξει με την φιλοσοφία του συλλόγου, αλλά και τις προσδοκίες του κόσμου.
Έτσι θεωρείται σίγουρο ότι θα επιστρέψει ο Κώστας Μήτρογλου (με αλλαγμένα μυαλά), όπως και ο Ανδρέας Τάτος, ο οποίος κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής και στον Ολυμπιακό δείχνουν να τον πιστεύουν.
Το ίδιο ισχύει και για τον Βαλεριάνο σε περίπτωση που δοθεί δανεικός μέχρι το καλοκαίρι, ενώ το όνομα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου θα υπάρχει πάντα στην ατζέντα, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν. Υπάρχουν και άλλα ονόματα στον «φάκελο» για Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν τις προδιαγραφές να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά όλα αυτά θα εξεταστούν εν καιρώ.
Μην φανταστεί κανείς ότι ο Βαλβέρδε είναι αντίθετος με το σκεπτικό της διοίκησης και ότι αν τελικά παραμείνει, θα διαφωνήσει. Επειδή με τον θέμα Γιώργου Τζαβέλα ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά, ο Ισπανός τεχνικός δεν έδωσε το ΟΚ, όχι γιατί δεν ήθελε τον παίκτη, αλλά γιατί για την συγκεκριμένη θέση υπήρχαν επιλογές (Χολέμπας, Μαρκάνο), αλλά και επειδή ο Βαλεριάνος ξεκίνησε την προετοιμασία με ιδανικές συνθήκες, χωρίς όμως να είχε την ανάλογη συνέχεια.
Ο μεταγραφικο «φάκελος» θα είναι Ελληνικός για το ερχόμενο καλοκαίρι και το θέμα αυτό θα ξεκαθαρίσει την κατάλληλη στιγμή και όταν έρθει η ώρα. Όσο για μεταγραφές που ακούγονται για τον Ιανουάριο, είναι μόνο για λαϊκή κατανάλωση. Ο Ολυμπιακός στην προσεχή μεταγραφική περίοδο δεν θα κινηθεί για την απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή, ούτε και είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει τον Παναθηναϊκό, σε περίπτωση που αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Γιατί τόσο από πλευράς προπονητή, όσο και από πλευράς διοίκησης υπάρχει η άποψη ότι το ρόστερ είναι πλήρες και δεν χρειάζονται προσθήκες.