6/10/11

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΣΑΡΕΙ.... ΣΤΟΝ ΤΖΙΜΠΟΥΡ!


Πόσοι από τον ποδοσφαιρικό χώρο δεν είχαν τις δικές του επιφυλάξεις και δεν άκουσαν με απορία την απόκτηση του Ράφικ Τζιμπούρ από τον Ολυμπιακό τον περασμένο Ιανουάριο; Η αλήθεια είναι ότι ο Αλγερινός επιθετικός είχε δώσει δικαιώματα τα προηγούμενα χρόνια και στον Ατρόμητο και στον Πανιώνιο, αλλά και στην ΑΕΚ και έδειχνε ένα προβληματικό χαρακτήρα. Για αυτό και πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν για μεγάλο ρίσκο του Βαγγέλη Μαρινάκη να πάρει την απόφαση και να τον φέρει στον Ολυμπιακό. Ένα ποδοσφαιριστή με «πλούσιο» παρελθόν και πρωταγωνιστή σε αρκετά επεισόδια στις προηγούμενες ομάδες.
Και όμως η μεγάλη αλλαγή του Τζιμπούρ είναι γεγονός και δεν μπορεί παρά να είναι θέμα συζήτησης και ένας παλαίμαχος παίκτης που καταθέτει την άποψή του παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.
Ο Βασίλης Καραπιάλης μιλάει για τον Τζιμπούρ, εντός και εκτός γηπέδου και διαπιστώνει και αυτός την μεγάλη αλλαγή: «Πραγματικά αυτόν τον ένα χρόνο στον Ολυμπιακό βλέπουμε μια μεγάλη αλλαγή του Τζιμπούρ και νομίζω ότι ο λόγος είναι ένας και προφανής. Ηρθε σε μια ομάδα που δεν του επιτρέπει να κάνει το λάθος. Υστερα, ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που με τον τρόπο λειτουργίας του δεν αφήνει τον κάθε ποδοσφαιριστή να ξεφύγει από την τακτική που πρέπει να επικρατεί σε μια ομάδα. Δηλαδή να προστεθεί στο σύνολο και να είναι επαγγελματίας με όλη την σημασία της λέξης. Δεν ξέρω τι έκαναν και τι δεν έκαναν με τον Τζιμπούρ στις άλλες ομάδες και πως του συμπεριφέρθηκαν. Εγώ ξέρω ότι τώρα είναι υπόδειγμα! Οι συνθήκες που υπάρχουν στον Ολυμπιακό είναι τέτοιες που δεν σου επιτρέπουν να δυσανασχετήσεις ή να διαμαρτυρηθείς. Είδα τι απλήρωτοι και η κατάσταση δεν ήταν καλή. Δεν ήμουν καλά και έκανα και εγώ κάποια λάθη. Ο παίκτης πρέπει να είναι ήρεμος και να έχει καθαρό μυαλό, για να μπορεί να βγάζει την κλάση του στο γήπεδο. Και αυτό συμβαίνει με τον Τζιμπούρ τώρα. Είναι φανερό ότι στον Ολυμπιακό βρήκε την ηρεμία του και παίζει μπαλάρα. Και του βγήκε του Μαρινάκη, που μέσα του ήξερε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είχε ρίσκο, με όσα είχαν προηγηθεί στις άλλες ομάδες του Τζιμπούρ».



Γιατί ξεχωρίζει ο Αλγερινός: «Ο Τζιμπούρ έχει πολλές αρετές και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει. Αυτό που έχεi και μου αρέσει πολύ είναι ότι τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να κάνει πολλά στον αγωνιστικό χώρο. Να σκοράρει με πολλούς τρόπους. Τώρα, έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμό και δείχνει πως είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Ο Τζιμπούρ είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει πολύ ταλέντο και αυτό φαίνεται στον τρόπο που παίζει. Μπορεί να κάνει τη διαφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό βλέπω να κάνει από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον Ολυμπιακό».
Τέλος, για το ξεχωριστό χάρισμα του «τρομοκράτη» τόνισε: «Είναι ο επιθετικός που χαίρεσαι να έχεις την ομάδα. Εμένα μου αρέσουν πολύ οι επιθετικοί που παίζουν σε πολλές θέσεις. Εχουν αυτό το κατά μέτωπο και δεν είναι στημένοι μέσα στην περιοχή να περιμένουν την μπάλα. Είναι μεγάλο πράγμα αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και για αυτό ο Βαλβέρδε θέλει τέτοιους παίκτες. Παίζει πολύ καλά με την μπάλα, ανοίγει διαδρόμους και έχει ταιριάξει πολύ στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου