21/10/11

Η δικαιωση του Μαρινάκη

Η μεγάλη νίκη των Ερυθρολεύκων επί της Ντόρτμουντ έχει πολλές προεκτάσεις και αλλάζει πολλά πράγματα στον Ολυμπιακό. Πρώτα από όλα οι Πειραιώτες έμειναν «ζωντανοί» στην ευρωπαϊκή τους πορεία, γιατί σε περίπτωση αποτυχίας η συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και η συμμετοχή στο Europa Ligue θα ήταν απλά ένα όνειρο. Επιπλέον, η εξαιρετική εμφάνιση ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, γιατί έπειτα από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, υπήρχε έντονος προβληματισμός και αρκετή «μουρμούρα» σε σημείο που είχαν δημιουργήσει μια βαριά ατμόσφαιρα.
Τρίτο και σημαντικότερο είναι η μεγάλη ικανοποίηση που υπάρχει για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον τρόπο που παράταξε την ομάδα και διαχειρίστηκε το παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός όχι μόνο να φτάσει στην επιτυχία, αλλά να πραγματοποιήσει και μια εντυπωσιακή εμφάνιση.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φαίνεται δικαιωμένος για τις επενδύσεις που έχει κάνει από πέρσι το καλοκαίρι και τα πολλά χρήματα που έχει ρίξει για να φέρει παίκτες κλάσης στο Λιμάνι. Μπορεί κάποιοι να συνεχίσουν να τον αμφισβητούν σε μια ενδεχόμενη αποτυχία, αλλά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πιστεύει ότι έχουν γίνει καλές επιλογές σε ό,τι αφορά τους παίκτες που προστέθηκαν στο ρόστερ και ξέρει καλά πως μια ομάδα δεν στήνεται από τη μία ημέρα στην άλλη. Θέλει χρόνο για να μπορέσουν να «δέσουν» οι παίκτες μεταξύ τους αλλά και για να παίζει ο Ολυμπιακός καλό ποδόσφαιρο και να φέρνει καλά αποτελέσματα σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.
Μπορεί ο Μαρινάκης να λέει ότι πρώτα το πρωτάθλημα είναι αυτό που ενδιαφέρει, αλλά και οι συνεργάτες του καταλαβαίνουν ότι τα καλά αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ ανεβάζουν το επίπεδο του συλλόγου και δημιουργούν προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο.
Περισσότερο δικαιωμένος πάντως ο ισχυρός άντρας των Πειραιωτών αισθάνεται με τη στήριξη στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Είναι περιττό να αναφερθεί το πόσο πιστεύει στον Ισπανό τεχνικό και γι’ αυτό τον στηρίζει σε κάθε στιγμή. Δεν του αρέσουν καθόλου αυτά που ακούει και διαβάζει για τον προπονητή αμέσως μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα, γιατί θέλει τη στήριξη στον Βαλβέρδε απ’ όλους, κυρίως στις δύσκολες στιγμές.
Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, γιατί είναι πεπεισμένος πως ο «Βάσκος» είναι ο ιδανικός για να οδηγήσει την ομάδα ψηλά. Τα αποτελέσματα θα φανούν γρήγορα και όλα δείχνουν ότι παιχνίδι με παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα είναι ακόμα καλύτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου