4/10/11

Ο άλλος Ραφικ Τζιμπουρ


Πρόκειται αναμφίβολα για έναν από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του ελληνικού πρωταθλήματος. Ενας παίκτης που μπορεί να… ξεκλειδώσει εύκολα τις αντίπαλες άμυνες και να δώσει στην ομάδα του τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης. Όπως έγινε και προχθές στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Μιλάμε φυσικά για τον Ρέφικ Τζιμπούρ. Στον Πειραιά δεν αμφισβήτησαν ποτέ την αξία του και αυτό φαινόταν από το γεγονός ότι οι εκάστοτε αμυντικοί των Ερυθρόλευκων φύλαγαν σαν «κόρη οφθαλμού» τον Αλγερινό όταν τον έβρισκαν αντίπαλό τους.

Ο «δύστροπος» χαρακτήρας του, ωστόσο πολλές φορές επισκίαζε την αγωνιστική του παρουσία. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τα προηγούμενα χρόνια ο 27χρονος πλέον επιθετικός, είχε δημιουργήσει προβλήματα στους εκάστοτε συλλόγους που αγωνίστηκε. Και αυτό όχι μόνο στα λόγια, αλλά και σε πράξεις δημιουργώντας ουκ ολίγα θέματα είτε με τους προπονητές του, είτε με τις διοικήσεις των συλλόγων.

Στην πλατεία Αλεξάνδρας ο χαρακτήρας του Αλγερινού ήταν ίσως ο μοναδικός ανασταλτικός παράγοντας για την απόκτησή του τον περασμένο Ιανουάριο. Οι Ερυθρόλευκοι, όμως, το ρίσκαραν και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δικαιώνονται. Ο 27χρονος δεν αποδεικνύεται μόνο «killer» μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πολύ καλό παιδί. Εκτός από το γεγονός ότι έχει σκοράρει σε όλα τα ντέρμπι δεν έχει δημιουργήσει και το παραμικρό θέμα.

Είναι αυτό που λέμε «τύπος και υπογραμμός» και στον Πειραιά βλέπουν ότι και πέρσι και φέτος ο Αλγερινός έχει… αλλάξει μυαλά. Στον Ολυμπιακό «τρίβουν» τα χέρια τους για την απόφασή τους να τον αποκτήσουν, παρότι δεν έμπνεε με τον χαρακτήρα του εμπιστοσύνη. Με λίγα λόγια ο 27χρονος έχει ταιριάξει και έχει γίνει ένα με τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού, με τον Βαλβέρδε και τους φιλάθλους των Πειραιωτών να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι και από την αγωνιστική, αλλά και από την εξωαγωνιστική συμπεριφορά του.


1 σχόλιο:

  1. Κώστα, τέτοιοι χαρακτήρες όπως ο Τζιμπούρ, χρειάζονται πάνω απ'όλα να τους δείξεις ότι τους πιστεύεις και εκτιμάς την προσπάθεια που κάνουν. Όταν αισθάνονται αδικημένοι, ξεσπάνε και δημιουργούν προβλήματα, επειδή αυτή είναι η αντίδραση που έχουν όταν θεωρήσουν ότι δεν εκτιμάται η αξία τους. Στον Ολυμπιακο ο Τζιμπούρ προφανώς θεωρεί ότι τον προσέχουν και τον θεωρούν σημαντικό. Αυτή είναι η δικιά μου προσθήκη στο κατά τα άλλα πολύ σωστό σχόλιό σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή