30/10/11

Εκαναν άσχημη επιλογη....



Αρκετές ώρες μετά την «πατάτα» που έκανε ο Ολυμπιακός και το απρόσμενο αποτέλεσμα με τον ΟΦΗ, με μια ποιο ξεκάθαρη ματιά, η διαπίστωση είναι ότι προπονητής και ποδοσφαιριστές το Σάββατο το βράδυ έκαναν άσχημη επιλογή.
Και αυτή δεν είναι άλλη, από το ότι ανάμεσα στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Κρητική ομάδα και  σε αυτό με την Ντόρτμουντ, διάλεξαν το δεύτερο.
Είναι φως φανάρι, ότι όλοι στον Ολυμπιακό είχαν στο μυαλό τους το μεθαυριανό ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ και υποτίμησαν τον αντίπαλο, πληρώνοντας έτσι με την απώλεια δυο βαθμών και απογοητεύοντας τον κόσμο, που αποφάσισε να περάσει το Σαββατόβραδο στο Καραϊσκάκη.
Όσο και να θέλεις να δικαιολογήσεις κάποια πράγματα, όσο και να θέλεις να στηρίξεις τον Κοστάντσο, η απογοήτευση είναι μεγάλη, γιατί, διαπιστώνεις ότι και οι ποδοσφαιριστές , αλλά και ο προπονητής με τις κινήσεις του, ενδιαφέρονταν περισσότερο για τον αγώνα με την Γερμανική ομάδα και να τα αποτελέσματα.
Οι κινήσεις του Βαλβέρδε, υπό άλλες συνθήκες θα  μπορούσαν να θεωρηθούν σωστές, να αλλάξει δηλαδή τον Ορμπαίθ, τον Μακούν, για να τους έχει φρέσκους για τον αγώνα της Τρίτης, η να αφήσει στον πάγκο τον Ιμπαγάσα. Και  τελικά αυτό το πλήρωσες και έδωσες «τροφή» για σχόλια και κριτική, που φυσικά δημιουργούν κακό κλίμα στην ομάδα.
Δεν στήριξα ποτέ την επιλογή Κοστάντσο. Απλά έλεγα, ότι καλός , η κακός αυτός  είναι ο τερματοφύλακας και μια επιλογή που φαίνεται ότι δεν βγαίνει, αλλά υπάρχουν και όρια. Και αυτή  την φορά φάνηκε, ότι ακόμα και όταν η ομάδα είναι μπροστά στο σκορ με δυο γκολ, μπορεί να σε κάνει να «τρέχεις και να μη φτάνεις».
Όσο και να θέλεις να τον στηρίξεις, δεν είναι εύκολο, γιατί αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι είναι ένας μέτριος τερματοφύλακας, που δύσκολα μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και να σου δώσει ηρεμία.
Και ο Βαλβέρδε τώρα θα βρεθεί σε ένα μεγάλο δίλλημα. Τι θα κάνει με τον Αργεντινό γκολκίπερ. Δύσκολη ακόμα περισσότερο η μετά Νικοπολίδη εποχή….

1 σχόλιο:

  1. Ολόσωστη Θέση και ξεκάθαρη. η στήριξη και η ανοχή έχουν όρια. Πλέον αυτά ξεπεράστηκαν. Ας δει όποιος ενδιαφέρεται την αντίδραση του Μέλμπεργκ στην έξοδό του στο πρώτο γκολ. Το παλληκάρι είναι απλά ένας τερματοφύλακας του σωρού. Αποδείχθηκε ότι από τα πανέρια δεν ψωνίζεις φιλέτο. Κατιμά ψωνίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή