9/12/11

Αλήθειες...και ψέματα






Οι σκέψεις για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και τα σενάρια του Τύπου που ενοχλούν την διοίκηση


Προσγείωση στην πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Και τώρα απομένει του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία, αλλά αυτό αργεί. Προέχουν αλλά πράγματα αυτή την εποχή για τους Ερυθρόλευκους και πολλές εκκρεμότητες που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν.
Και φυσικά όσο πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάποια προσθήκη. Αλλά και πολλά άλλα θέατα, όπως οι συζητήσεις για τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Ιμπαγάσα, Μέλμπεργκ και Μοδέστο, οι σκέψεις για την απόκτηση γκολκίπερ, η πιθανή επιστροφή του Λουις Ντιόγκο, αλλά και τι θα γίνει με τους Μήτρογλου και Τάτο, που αγωνίζονται με την μορφή δανεισμού στον Ατρόμητο.

Το ενδεχόμενο μιας μεταγραφής

Για ότι αφορά το ενδεχόμενο μια μεταγραφικής κίνησης στην περίοδο που πλησιάζει, το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και θα ξεκαθαρίσει μετά την συνάντηση που θα έχουν σε λίγες ημέρες ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.
Ήδη το ρόστερ  είναι μεγάλο και γενικά υπάρχει η εντύπωση ότι  δύσκολα ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε κάποια κίνηση, άσχετα αν αποδείχτηκε από τους πολλούς τραυματισμούς ότι κανένα ρόστερ δεν είναι ποτέ αρκετό για να βγει μια δύσκολη χρονιά σε τρεις διοργανώσεις.
Η αλήθεια είναι ότι πριν από λίγο καιρό η σκέψη για απόκτηση ενός γκολκίπερ, υπήρχε στο μυαλό των ανθρώπων της διοίκησης, αλλά φαίνεται ότι ο Μέγερι κερδίζει πόντους και δείχνει ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι τα πηγαίνει και καλύτερα. Φαίνεται να ωριμάζει η σκέψη να συνεχίσει ο Ολυμπιακός με τον Ούγγρο κάτω από τα γκολποστ. Η μοναδική περίπτωση να ψαχτούν για μεταγραφή γκολκίπερ θα ήταν αν ο Κοστάνσο δεχόταν να λύσει το συμβόλαιο του, πράγμα πολύ δύσκολο έως απίθανο. Έτσι και αλλιώς μετά τις εμφανίσεις του Μπάλαζ, ο Κοστάνσο βλέπει ότι δύσκολα θα υπάρχει επιστροφή του στην ενδεκάδα, αλλά και πολύ δύσκολα θα αφήσει ένα σούπερ συμβόλαιο που έχει. Πάντως συζήτηση με τον μάνατζερ του θα γίνει με τις εξελίξεις να είναι άγνωστες.

Πιθανή επιστροφή του Ντιόγκο

Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση με την οποία στον Ολυμπιακό είναι αναγκασμένοι να ασχοληθούν είναι αυτή του Λουίς Ντιόγκο. Ένα πραγματικό αγκάθι για τους πρωταθλητές Ελλάδας, το οποίο τους τσιμπάει εδώ και χρόνια. Ο δανεισμός του Βραζιλιάνου στην Σάντος τελειώνει στις 31 Ιανουαρίου και ο παίκτης θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα αφού βλέπει ότι  το μέλλον στην πατρίδα του είναι δυσοίωνο.
Το θέμα είναι τι λέει ο «Βάσκος» και κατά πόσο θα μπορούσε ο Ντιόγκο να προστεθεί στην τριάδα των επιθετικών που ήδη υπάρχουν και να  προσφέρει κάποια εναλλακτική λύση. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός θέλει έναν ακόμα επιθετικό, αφού με τα πολλά παιχνίδια που θα υπάρχουν για το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Γιουρόπα Λιγκ, οι Τζιμπούρ, Μιραλάς και Πάντελιτς δεν αρκούν.
Έτσι με δεδομένο ότι ο Βαλβέρδε δεν δείχνει να υπολογίζει στην περίπτωση του Μήτρογλου, καταλήγει στον Βραζιλιάνο, αν και στον Ολυμπιακό θα θεωρούσαν ιδανική την περίπτωση να βρεθεί κάποια ομάδα να τον αγοράσει και να τελειώσει μια και καλή αυτή η περιπέτεια.

Τι θα γίνει με τον Τάτο;

Οι συνεχείς τραυματισμοί και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κυρίως με τους παίκτες της μεσαίας γραμμής είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν τα δεδομένα με τον Ανδρέα Τάτο, του οποίου το συμβόλαιο με τον Ατρόμητο λήγει τώρα και στον Ολυμπιακό βλέπουν με καλό μάτι την προσθήκης του Έλληνα παίκτη στο ρόστερ, αν και η αρχική σκέψη ήταν για το καλοκαίρι. Αντίθετα ο Κώστας Μήτρογλου που κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με τους Περιστεριώτες θα φορέσει και πάλι την ερυθρόλευκη φανέλα από το καλοκαίρι.

Για Ροζίτσκι και Αρσάβιν

Όπως συμβαίνει κάθε τέτοια εποχή που πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος, έτσι και τώρα δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Δηλαδή να αρχίσουν να  κυκλοφορούν διάφορα ονόματα και μεταγραφικά σενάρια, αλλά και αυτή την φορά τα όρια έχουν ξεπεραστεί.
Γράφτηκε ότι ο Ροζίτσκι και ο Αρσάβιν, δυο παίκτες της Αρσεναλ είναι υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού. Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει διάθεση, για να κινηθούν γενικά για μεταγραφές και μάλιστα τέτοιου επιπέδου, όχι μόνο μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στην περίπτωση που περνούσαν στο επόμενο γύρο. Μπορεί κάποιες μεταγραφές να μην έφεραν την δικαίωση και τις αναμενόμενες προσδοκίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τώρα τον Ιανουάριο αρχίζουμε πάλι από την αρχή!

Οι ανανεώσεις των συμβολαίων

Και φτάνουμε στις ανανεώσεις των συμβολαίων, τα οποία λήγουν το καλοκαίρι, αλλά στον Ολυμπιακό θα πρέπει να αρχίσουν από τώρα τις ρυθμίσεις. Και μάλιστα αφορά τρία πολύ σημαντικά ονόματα, όπως του Ιμπαγάσα, του Μέλμπεργκ και του Φρανσουά Μοδέστο. Τρεις παίκτες δηλαδή που αποτελούν βασικές μονάδες και αναντικατάστατους στην ενδεκάδα. Τι θα γίνει; Η διάθεση που υπάρχει από πλευράς Ολυμπιακού είναι να ανανεωθούν και τα τρία συμβόλαια, παρά το γεγονός ότι ο Κάνιο και ο Σουηδός είναι κάποιας ηλικίας και θα πρέπει σιγά - σιγά να βρεθούν οι αντικαταστάτες τους. Η ικανοποίηση είναι μεγάλη για την προσφορά τους στο διάστημα που είναι στην ομάδα, αλλά και για τον χαρακτήρα τους. Για το Κορσικάνό δεν υπάρχει θέμα και θα γίνει σίγουρα η ανανέωση του συμβολαίου, πάντα φυσικά μέσα σε λογικά πλαίσια σε ό,τι αφορά το οικονομικό κομμάτι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου