21/12/11

«Είμαστε κομπλέ»

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Μαρινάκης και Βαλβέρδε μετά την χθεσινή τους συνάντηση και μόνο αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό θα γίνει μεταγραφική κίνηση



«Είμαστε κομπλέ και το ρόστερ είναι πολύ δυνατό». Αυτό είναι το συμπέρασμα από την χθεσινή συνάντηση του προέδρου του Ολυμπιακού με τον Ισπανό τεχνικό που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε διαθέτει πολλαπλές επιλογές, ακόμα και μετά από ιδιαίτερα επίπονο πρόγραμμα διάρκειας ενάμιση μήνα, όπως αυτό που ολοκληρώνεται με το σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πιερικό. Όπως διαπιστώθηκε το ρόστερ είναι ικανό να διατηρεί την ομάδα άκρως ανταγωνιστική σε όλες τις διοργανώσεις. Έστω και αν η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη με πολλά παιχνίδια σε Ελλάδα και Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι παρά τους πολλούς τραυματισμούς, οι λύσεις υπήρχαν, έτσι ώστε η ομάδα να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος, αλλά και του Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσο μάλλον που τώρα και μετά την διακοπή του πρωταθλήματος θα υπάρχουν πολλές και σημαντικές επιστροφές βασικών παικτών, οπότε και οι επιλογές για την τεχνική ηγεσία θα είναι περισσότερες.

Το συμπέρασμα που βγαίνει  από την χθεσινή συνάντηση των δυο αντρών που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της ομάδας, είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να κινηθούν για απόκτηση παίκτη στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο, εκτός αν προκύψει κάτι εξαιρετικό, για το οποίο ο σύλλογος θα κάνει τη μεγάλη διαφορά. Ακόμα όμως και σε αυτήν την περίπτωση, η όποια νέα επαφή θα γίνει μετά τις 10 Ιανουαρίου!

Η αλήθεια είναι ότι στον Ολυμπιακό έχουν βολιδοσκοπήσει κάποιες περιπτώσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα προχωρήσουν σίγουρα σε κάποια μεταγραφή, εκτός αν ο προπονητής κρίνει ότι θα είναι ο παίκτης που πραγματικά θα δώσει το κάτι παραπάνω και θα προστεθεί στο υπάρχον ρόστερ.

Είναι γνωστό ότι ο «Βάσκος» από το καλοκαίρι έλεγε ότι ήθελε ένα ρόστερ το πολύ με 25 παίκτες και ήδη έχει υπερβεί το όριο, κάτι που δεν επιθυμούσε. Αρα το ενδεχόμενο για ενίσχυση δεν υπάρχει, όπως και δύσκολο είναι αποχωρήσουν κάποιοι παίκτες, των οποίων ακούστηκαν τα ονόματα (Χαβίτο, Αμπντούν), ενώ θα εξεταστεί και η περίπτωση Ζαραδούκα για το αν θα δοθεί με την μορφή δανεισμού σε κάποια άλλη ομάδα μέχρι το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι πως μετά και τον αποκλεισμό από την αποστολή για τον Πιερικό, ο Ζαραδούκας δυσκολεύεται να βρει θέση στην ομάδα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα Ντιόγκο, όλα δείχνουν ότι στον Πειραιά έχουν αποφασίσει για την επιστροφή του Βραζιλιάνου, του οποίου ο δανεισμός στην Σάντος τελείωσε και είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στην Ελλάδα. Από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποια πρόταση για τον παίκτη, τότε θα παραμείνει στο ρόστερ, με τον Βαλβέρδε να είναι θετικός για τον παίκτη, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση στην επίθεση, και να δώσει βοήθειες στους Τζιμπούρ, Μιραλάς και Πάντελιτς.

Συζήτηση έγινε και για τον Φραν Γέστε με τον Βαλβέρδε να επιμένει ότι θα μπορέσει να βοηθήσει στην συνέχεια, αφού ξεπέρασε το πρόβλημα του τραυματισμού του. Η αλήθεια είναι ότι ο Βάσκος έχει μηδαμινή προσφορά μέχρι τώρα, αλλά ο τεχνικός του Ολυμπιακού ευελπιστεί για μια καλύτερη συνέχεια.





Το καλοκαίρι Μήτρογλου και Τάτος



Φυσικά και δεν θα μπορούσε να μην γίνει συζήτηση και για τους Κώστα Μήτρογλου και Ανδρέα Τάτο, που έχουν δοθεί με την μορφή δανεισμού στον Ατρόμητο. Και για τους δυο η απόφαση είναι να επιστρέψουν στον Ολυμπιακό το ερχόμενο καλοκαίρι, αφού το ρόστερ είναι πλήρες και ήδη υπάρχουν πολλοί παίκτες. Στα χαφ θα επιστρέψουν οι τραυματίες Ιμπαγάσα, Μακούν και κάποια στιγμή και ο Φέισα, ενώ είναι έτοιμος και ο Ορμπάιθ, οπότε κρίθηκε σκόπιμο να μην επιστρέψει τώρα ο Τάτος και να μην αθετήσει και ο Ολυμπιακός τον λόγο του στο Ατρόμητο, αφού η συμφωνία ήταν μέχρι το καλοκαίρι. Το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Μήτρογλου που πραγματικά κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, αλλά με τους Τζιμπούρ, Μιραλάς, Πάντελιτς και την επιστροφή του Ντιόγκο, θα είχε λίγο χρόνο συμμετοχής. Πάντως για ότι αφορά την πιθανότητα μεταγραφής στον περίοδο του Ιανουαρίου θα πρέπει να προστεθεί και μια άλλη παράμετρος, αυτή της θέσης του ξένου παίκτη, αφού υπάρχει μόνο μια ελεύθερη, στην περίπτωση που επιστρέψει ο Ντιόγκο. Τις υπόλοιπες καλύπτουν οι Φέισα, Μακούν, Πάντελιτς και Μέγερι, οπότε δεν υπάρχουν και τα περιθώρια για κάτι άλλο, αν προκύψει. Μια φήμη ότι  Ολυμπιακός θα έπαιρνε τον Σουμπίνιο από τον ΟΦΗ, προκειμένου να τον δώσει σε κάποια  άλλη ομάδα με την μορφή του δανεισμού και πάλι δεν επιβεβαιώθηκε από πουθενά, οπότε ο Βραζιλιάνος θα συνεχίσει μέχρι το καλοκαίρι στην ομάδα της Κρήτης. Η μόνη εξέλιξη που μπορεί να υπάρξει είναι στην θέση του πορτιέρο, αν αποδεσμευτεί ο Κοστάνσο, κάτι όμως που δείχνει δύσκολο στην παρούσα φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου