13/12/11

Οι νέοι είναι ωραίοι, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς





                                     
Η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός την Κυριακή στην Κέρκυρα, κόντρα στην τοπική ομάδα, ήταν σπουδαία για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί κατάφερε να μην αντιμετωπίσει προβλήματα, παρόλο που ταξίδεψε στο νησί των Φαιάκων χωρίς οκτώ βασικά στελέχη του. Συν ότι δεν αγωνίστηκε ούτε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ωστόσο, οι Πειραιώτες δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα. Έβαλαν τρία γκολ στο πρώτο μισάωρο, καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.
Πρωταγωνιστής της βραδιάς αναμφισβήτητα ήταν ο Πάντελιτς. Ο Σέρβος τον τελευταίο καιρό παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής, προκειμένου να ξεκουραστούν οι δύο βασικοί επιθετικοί, Μιραλάς και Τζιμπούρ. Ο 33χρονος στράικερ έκανε πάρτι στην άμυνα της Κέρκυρας, πετυχαίνοντας ούτε ένα ούτε δύο, αλλά τέσσερα γκολ! Η εμπειρία του, αλλά και το φονικό του ένστικτο τον βοήθησαν να βρεθεί στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή και να σημειώσει… καρέ. Εδειξε ότι αποτελεί μία πολύ καλή εναλλακτική λύση στην κορυφή της «ερυθρόλευκης» επίθεσης, αφού είναι πάντοτε… ζεστός. Χαρακτηριστικό είναι πως σκοράρει κάθε 50 λεπτά συμμετοχής! Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Αγιαξ είναι ένας πολύ καλός λόγος για να μπορεί ο Βαλβέρδε να χαμογελάει, βλέποντας τους παίκτες του ένας-ένας να βγαίνουν off με προβλήματα τραυματισμών. Εκτός από τον Σέρβο, πάντως, σημαντικό ρόλο προκειμένου να κυλήσουν όλα ρόδινα για τους πρωταθλητές έπαιξε και ο Φετφατζίδης. Ο νεαρός μέσος έκανε το καλύτερό του φετινό παιχνίδι, αναπληρώνοντας με επιτυχία το κενό των Φουστέρ και Ιμπαγάσα. Εκανε την ασίστ στο πρώτο γκολ, ενώ έδωσε τις καθοριστικές πάσες στον Τοροσίδη και Μιραλάς, στις φάσεις του δεύτερου και τρίτου γκολ αντίστοιχα. Ο «Φέτφα» είχε πάθος, θέληση και ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος δείχνοντας πως μπορεί να δώσει και αυτός λύσεις. Ο Ελληνας χαφ είναι σε ανοδική πορεία και μετά το γκολ που πέτυχε στη Μασσαλία αρχίζει να βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά του.
Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία των Ερυθρόλευκων σε μία δύσκολη έδρα, είχε και ο Μέγερι. Ο Ούγγρος έδωσε το παρών όποτε χρειάστηκε, κάνοντας εξαιρετικές αποκρούσεις. Μία στη φάση μετά το χαμένο πέναλτι στο εξ’ επαφής σουτ του Ιωάννου και μία στο 48’, όταν και πάλι είπε «όχι» στον Ιωάννου. Πολλοί μετά την κακή βραδιά που έκανε στο ματς με τον Αστέρα έτρεψαν να τον προεξοφλήσουν, ωστόσο ο νεαρός Μαγυάρος δείχνει από παιχνίδι σε παιχνίδι να βελτιώνεται, αναγκάζοντας τον Κονστάνσο να βλέπει τα ματς από τον πάγκο. Το μέλλον του ανήκει, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του «Φέτφα». Πλέον είναι στο χέρι τους να αποδείξουν την αξία τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου