25/12/11

«Ο ιδανικός γκολτζής»


Ο Γιώργοσ Κωστικος μαζι με τον Αλέξη Αλεξιου και τον Αλκετα Παναγούλια, σε μια προπόνηση του Ολυμπιακού την περίοδο 1985-86



 Ο Γιώργος Κωστίκος, που βρέθηκε στην Κατερίνη μιλάει για τον Πάντελιτς, αλλά δίνει δίκιο στο Βαλβέρδε για την αντιμετώπισή του.


«Είναι ότι πρέπει για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά για την Ευρώπη είναι αργός και γι’ αυτό ο Βαλβέρδε προτιμάει Μιραλάς και Τζιμπουρ»


Ποιος θα ήταν ο πιο ιδανικός άνθρωπος για να μιλήσει για τον Μάρκο Πάντελιτς, που έχει τρελάνει κόσμο και εδώ που τα λέμε το έχει παρακάνει(!) τον τελευταίο καιρό με τα συνεχόμενα γκολ; Μα ποιος άλλος από έναν μεγάλο γκολτζή των ελληνικών γηπέδων, που το πέρασμα του ήταν εξ ίσου εντυπωσιακό, φορώντας μάλιστα και την φανέλα του Ολυμπιακού.

 Ο Γιώργος Κωστίκος δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στο γήπεδο της Κατερίνης και να παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πιερικό, αφού άλλωστε είναι και η ιδιαίτερα πατρίδα του, ενώ είχε και την ευκαιρία να δει τις ομάδες, των οποίων φόρεσε την φανέλα.Ο Κωστίκος δίνει μια  άλλη διάσταση στο θέμα Πάντελιτς, που τον τελευταίο καιρό είναι θέμα συζήτησης και για το κατά πόσο αδικείται από τον Βαλβέρδε ή όχι.

 Η πρώτη τοποθέτηση του Κωστίκου: «Κοίταξε ο Πάντελιτς είναι ένας μεγάλος παίκτης και ένας μεγάλος γκολτζής και αυτό είναι γνωστό. Δεν είναι ανάγκη να το πω εγώ ή κάποιος που γνωρίζει το ποδόσφαιρο, αλλά μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας. Μεγάλη πορεία στην Ευρώπη με πολλές ομάδες και σημαντικές επιτυχίες. Όταν ήρθε στον Ολυμπιακό μου έκανε εντύπωση γιατί πραγματικά ήταν παίκτης που έλειπε, όχι  μόνο από την ομάδα, αλλά και από το ελληνικό πρωτάθλημα. Τέτοιοι παίκτες με ευχέρεια στο γκολ χρειάζονται και δίνουν άλλη ποιότητα στο πρωτάθλημα μας»

 -Ήταν ο παίκτης που έλειπε από τον Ολυμπιακό, γιατί μετά τον Αλεξανδρή το γκολ  είχε αρχίσει να αποκτά δυσκολίες.
«Έτσι είναι. Είναι αυτός που ζει και αναπνέει για το γκολ και ξέρει να σου τελειώνει τις φάσεις με τον καλύτερο τρόπο. Τον παρακολουθώ όλο αυτόν τον καιρό και είδα με πόση ευκολία έκανε τα γκολ και τις λύσεις έδινε στον Ολυμπιακό. Είναι ο παίκτης που θέλει ο κάθε προπονητής. Και εγώ αν τον είχα στην ομάδα μου θα ήμουνα ο πιο ευτυχισμένος προπονητής, για ένα και απλό λόγο. Θα ήξερα ότι δεν θα έχω πρόβλημα με το γκολ. Είναι πολυτέλεια να έχεις τέτοιο παίκτη στην ομάδα σου»

 -Θα μπορούσε να θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο, όταν ο Βαλβέρδε μετά από τόσα  γκολ που πέτυχε στον είδε και πάλι στον πάγκο στο παιχνίδι με τα Γιάννινα;

 «Κοίταξε θα σου μιλήσω ειλικρινά σαν προπονητής και σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Ο Βαλβέρδε έχει δίκιο, δεν είναι χαζός. Ξέρει ότι ο Πάντελιτς είναι καλός παίκτης και μπορεί να του δώσει λύσεις στο γκολ, αλλά αυτό για την Ελλάδα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί θέλει ταχύτητα και ο Μάρκο σ’ αυτό υστερεί. Για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο ιδανικός, αλλά στην Ευρώπη σωστά βάζει τον Μιραλάς και τον Τζιμπουρ. Είναι δυο μεγάλοι παίκτες, που έχουν το γκολ, αλλά και την ταχύτητα που χρειάζεται γι’ αυτό το επίπεδο. Άρα σωστά κάνει ο Βαλβέρδε. Και ο Πάντελιτς είναι επαγγελματίας και έξυπνο παιδί. Ξέρει ότι είναι σε μια ηλικία, που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κοιτάει το συμβόλαιο του να παίξει την μπάλα του και να παίρνει τα λεφτά του. Δηλαδή τι να κάνει να γκρινιάζει; Λάθος του θα ήταν, αλλά είναι στα υπέρ του το ότι δεν δημιουργεί προβλήματα, έστω και αν είναι μεγάλο όνομα  Αλλά και ο Βαλβέρδε νομίζω ότι το χειρίζεται το θέμα καλά και είναι ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή. Ύστερα τι να πούμε όταν υπάρχει μπροστά αυτός ο παικταράς ο Μιραλάς και ο Τζιμπούρ που έχει βγάλει μάτια με την απόδοση του και αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο».


  «Μπορεί να κάνει το μπαμ στο Γιουρόπα Λιγκ»


Και η συζήτηση με τον παλαίμαχο άσο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ αναπόφευκτα έφτασε την Ευρώπη.

-Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι για τον Ολυμπιακό μπορεί να πίκρανε ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στο Γιουρόπα, οι πιθανότητες είναι περισσότερες και οι προοπτικές καλύτερες. Τι λες;

«Συμφωνώ απόλυτα έστω και αν ο τρόπος που ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν σκληρός και άδικος. Όμως, πιστεύω ότι είναι μια μεγάλή ευκαιρία τώρα να κάνει καλή πορεία  και να φτάσει ψηλά. Έχει πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός και φανερά καλύτερη από όλους τους άλλους στην Ελλάδα. Έχει παίκτες που κάνουν την διαφορά και ένα πολύ καλό προπονητή, που διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο το υλικό. Είναι το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα και εγώ βλέπω ότι μπορεί να κάνει το μπαμ στην Ευρώπη. Και μάλιστα να φτάσει πολύ ψηλά»

 -Δηλαδή θεωρείς την Ρουμπίν στα μέτρα του;

«Εγώ πιστεύω ότι θα την αποκλείσει την Ρουμπίν και μάλιστα εύκολα. Όπως την είδα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, δεν είναι η ομάδα που μπορεί να κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό και να τον αφήσει έξω από την διοργάνωση. Φυσικά, θα πρέπει και ο Ολυμπιακός να είναι καλός και να δείξει το πρόσωπο που είδαμε στα παιχνίδια του Τσάμπιονς  Λιγκ, εκεί που πραγματικά με εξέπληξε όπως και πολύ κόσμο. Καταπληκτικά παιχνίδια και κοίταξε στα μάτια τους αντιπάλους, παίζοντας την μπάλα του και χωρίς ταμπούρια και άμυνα Έτσι τον θέλω εγώ τον Ολυμπιακό και έτσι τον θέλει και ο κόσμος του»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου