23/12/11

Θύμισε κάτι από Γέστε








Εκτός από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός είχε και κάποια άλλα κέρδη από το παιχνίδι με τον Πιερικό. Ένα από αυτά και άξιο αναφοράς ήταν η εμφάνιση του Φραν Γέστε.

 Ο Βάσκος μέσος ξεκίνησε στην αρχική 11άδα και θύμισε κάτι από τον παλιό καλό Γέστε. Τον ποδοσφαιριστή που ανάγκασε πολλούς να υποκλιθούν στο ταλέντο του, με τις εμφανίσεις που έκανε στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο έμπειρος μέσος δεν έχει καταφέρει να δείξει το καλό του πρόσωπο, όσο καιρό φοράει τα ερυθρόλευκα των Πειραιωτών, αφού οι τραυματισμοί που αντιμετώπισε τον ανάγκασαν να παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι ο Γέστε αποτελεί μια από τις απογοητεύσεις μέχρι στιγμής και δεν δικαίωσε όσους τον πίστεψαν και πολύ περισσότερο τον προπονητή του. Ωστόσο, με την εμφάνισή του στο ματς της Τετάρτης άφησε υποσχέσεις ότι στην συνέχεια θα συνέλθει και θα μπορέσει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Στο προχθεσινό παιχνίδι ο 32χρονος μέσος έδειξε και διάθεση, αλλά και κάποια δείγματα από τον καλό του εαυτό, σημάδι ότι θέλει να επανέλθει  και να διεκδικήσει μια θέση στην ενδεκάδα.

 Αρκεί να μην ταλαιπωρηθεί και πάλι με τραυματισμούς και να μην μείνει εκτός προπονήσεων. Έτσι και αλλιώς και ο ίδιος ξέρει ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει και αν θέλει να ελπίζει ότι μπορεί να μείνει στον Ολυμπιακό και μετά το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιο του (κάτι που δείχνει δύσκολο) θα πρέπει να πείσει και τον πιο δύσπιστο ότι μπορεί να γίνει ο γνωστός Γέστε και να μπορέσουν στον Ολυμπιακό να ποντάρουν επάνω του.


Και ο Πάντελιτς το «βιολί» του


Δεν αποτελεί πλέον είδηση. Ο Πάντελιτς πέτυχε και πάλι δυο γκολ και ήταν ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού σε ένα ακόμα παιχνίδι. Πρόκειται ασφαλώς για κατόρθωμα αυτό που έχει πετύχει ο Σέρβος εφέτος. Εχει αγωνιστεί πέντε παιχνίδια σαν βασικός και άλλα τόσα σαν αλλαγή και έχει καταφέρει να παραβιάσει την αντίπαλη εστία 11 φορές!

Τι άλλο μπορείς να περιμένεις από έναν επιθετικό; Και παρ’ όλο ότι θα μπορούσε να θεωρήσει τον εαυτό του αδικημένο, συνεχίζει να κάνει την δουλειά του και να δείχνει μοναδική επαγγελματική ευσυνειδησία, κάτι που στον Ολυμπιακό δεν περνάει απαρατήρητο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σέρβος πριν από το παιχνίδι αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά παρ’ όλα δεν ζήτησε να  μην παίξει. Μπήκε σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο, που δεν μπορεί να παιχτεί υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο, τα έδωσε όλα και βρήκε για μία ακόμα φορά το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ηταν αυτός που άνοιξε το σκορ, ενώ «ξαναχτύπησε» όταν άρχισαν να δυσκολεύουν τα πράγματα, δίνοντας και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Σέρβος ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών, κάνοντας σμπαράλια την αντίπαλη άμυνα. Ο έμπειρος επιθετικός έδειξε μάλιστα διάθεση σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, πιέζοντας τους μπακ του Πιερικού ακόμα και όταν όλα είχαν κριθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου