16/12/11

ΒΑΛΒΕΡΔΕ "Ανοιχτή η πρόκριση"







Την πεποίθησή του πως δεν πρόκειται για μία εύκολη κλήρωση εξέφρασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ο «Βάσκος» τεχνικός στάθηκε επίσης στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που θα συναντήσουν οι Ερυθρόλευκοι στην παγωμένη Ρωσία, ενώ επισήμανε πως η πρόκριση είναι ανοιχτή, καθώς παίζουν δύο πολύ καλές ομάδες. «Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία παίζει σχεδόν κάθε χρόνο στο Τσαμπιονς Λιγκ. Το ταξίδι μας στην Ρωσία θα είναι πολύ δύσκολο, αφού θα κληθούμε να αντεπεξέλθουμε σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Πιστεύω ότι η πρόκριση είναι ανοιχτή, αφού παίζουν δύο καλές ομάδες, που θα παλέψουν μέχρι τέλους», τόνισε αρχικά.

Ερωτηθείς για το δύσκολο πρόγραμμα που καλείται να βγάλει ο Ολυμπιακό τον Φεβρουάριο είπε: «Αυτό είναι κάτι που το ξέραμε από την αρχή. Το πρόγραμμα θα είναι πολύ δύσκολο, καθώς τη χρονική στιγμή που θα αγωνιστούμε με τη ρώσικη ομάδα, θα παίξουμε και ένα πολύ σημαντικό μέρος του πρωταθλήματος. Ωστόσο εμείς θέλουμε να τα πάμε καλά και στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Γιουροπά Λιγκ. Εχουμε φιλοδοξίες και θέλουμε να συνεχίσουμε και μετά τον Φλεβάρη στη διοργάνωση. Είμαστε έτοιμοι και θα παλέψουμε και τις δύο διοργανώσεις» Όσο για τις εμπειρίες που έχει συλλέξει από το 2007, όταν και οδήγησε την Εσπανιόλ στον τελικό του UEFA υπογράμμισε: « Έχω φτάσει μόνο μια φορά στον τελικό ως προπονητής. Ήδη, όμως, το έχω ξεχάσει, αφού πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε».

Ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο σε τέτοια νοκ αουτ παιχνίδια. Μπορεί ένα κακό βράδυ να σε πετάξει εκτός διοργάνωσης. Εμείς πρέπει να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε και να χτυπήσουμε ένα-ένα παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε να είμαστε καλοί».

Για την Ρουμπίν και την ευχέρεια με την οποία αλλάζει συστήματα ανά αγώνα: «Το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τους παίκτες της Ρουμπίν. Να ξέρουμε τις ικανότητές τους. Σίγουρα είναι δύσκολο, όμως, γιατί δεν θα έχουμε δει παιχνίδια της, αφού την περίοδο εκείνη δεν θα παίζει στο πρωτάθλημα.. Ανεξάρτητα, πάντως, από το σύστημα που θα παίξει, υπάρχουν και οι κατάλληλοι τρόποι παιχνιδιού, προκειμένου να την αντιμετωπίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου