16/12/11

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ






Η Ρουμπίν είναι σίγουρα ένα από τα “καυτά” ονόματα του ρωσικού ποδοσφαίρου την τελευταία δεκαετία. Το 2003 ανέβηκε στην Α’ κατηγορί του Ρωσικού πρωταθλήματος, και κατάφερε να τερματίσει 3η εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο UEFA
Τα 2 χρυσά χρόνια για την ομάδα ήταν βέβαια το 2008 και το 2009, όταν και πήρε τα  μοναδικά, μέχρι σήμερα, πρωταθλήματα στην ιστορία της.
Προπονητής της είναι ο  58χρονος αντιπρόεδρος της Κουρμπάν Μπερντιέβ, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο από το 2001
Έτσι ακολούθησε η πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, το 2004 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στο οποίο πήρε μέρος και το 2006 μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης.
Το 2008 έγραψε ιστορία κατακτώντας το πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στους ομίλους του  Champions League την αμέσως επόμενη σεζόν.
Το 2009 , η Ρουμπίν πέρασε ως 3η στο Europa League,  απέκλεισε την Χάποελ Τελ Αβίβ με το 3-0 στην Ρωσία και τη λευκή ισοπαλία στο  Ισραήλ, ενώ αποκλείστηκε στους «16" από την Βόλφσμπουργκ, αφού “λύγισε” με 1-2 στην παράταση στον επαναληπτικό της Γερμανίας, (σκορ 1-1 στα δύο 90λεπτα) .
Πέρυσι πήρε ξανά την τρίτη θέση στον όμιλο του Champions League, ενώ στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό είχε ως αποτέλεσμα το 0-0.  Στους «32" του Europa League αποκλείστηκε από την Τβέντε αφού έχασε με 2-0 στη Ρωσία και ήρθε ισόπαλη στον επαναληπτικό με σκορ 2-2
Φέτος, στα ματς με τον ΠΑΟΚ, ήρθε ισόπαλη με σκορ 2-2 στη Ρωσία, ενώ χθες, με το 1-1 στην Τούμπα, πέρασε στους «32" της διοργάνωσης για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό!
Στη Ρουμπίν αγωνίζεται ο Παραγουανός διεθνής επιθετικός Νέλσον Βαλντές, το όνομα του οποίου ακούστηκε το καλοκαίρι για τον Θρύλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου